← Terug naar categorie Drives & Motors

PI in het centrum van de industrie 4.0

PI in het centrum van Industry 4.0

De gezamenlijke PI (PROFIBUS & PROFINET International) staat op de SPS IPC Drives-beurs in Neurenberg, Duitsland, die plaatsvindt van 27TH tot 29 november 2018 zal worden gevestigd in Hall 5 / Stand 210, en zal een fundamentele brug vormen tussen automatisering en IT .

SPS IPC Drives is een geschikt platform voor PI om haar nieuwe 'Industry 4.0 Demonstrator' te presenteren, die PROFINET toont in de Industry 4.0-omgeving en de koppeling tussen automatisering en IT in vele toepassingsscenario's.

Tot de use-cases behoort het vergroten van de flexibiliteit op basis van een modulaire en converteerbare fabriek, het verhogen van de productiviteit door het analyseren van gegevens in de cloud en het verkorten van de time-to-market door onder andere virtuele inbedrijfstelling. De Demonstrator zal de stroom van gegevens / informatie tussen de verschillende niveaus, helemaal tot aan het IoT, op een duidelijke manier presenteren.

De interactie tussen geautomatiseerde productie en orderbeheer wordt afgerond met een live demonstratie door een aantal drive-fabrikanten die de toepassing en de voordelen van het PROFIdrive-profiel in de respectieve toepassingsklassen zullen tonen.

De implementatie van industriële communicatie voor Industrie 4.0 zal een van de kernthema's van PI zijn. In een andere nieuwe live-demo worden het doel en de functie van OPC UA in een PROFINET-context getoond met een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden. TSN en beveiliging zullen ook worden gepresenteerd met behulp van demonstratiemodellen, waarbij bezoekers voor de eerste keer de samenwerking tussen verschillende fabrikanten voor zichzelf kunnen zien.

PROFIsafe zal zijn prioriteiten bij SPS 2018 opnieuw richten met een bijgewerkte live demo die interoperabiliteit en fabrikantonafhankelijkheid toont via failsafe randapparatuur, controllers, aandrijvingen, sensoren en actuatoren. Het onderwerp PROFIsafe via OPC UA zal ook worden gepresenteerd door de experts van PI.

Wat IO-Link betreft, zal de focus nog steeds liggen op apparaatdiversiteit met verschillende masters, apparaten en serviceproviders, IODDfinder en de onderwerpen van IO-Link Safety en IO-Link Wireless.

De PROFIBUS Group

We creëren en leveren normen, profielen en trainingscursussen voor de digitale communicatie van de procesindustrie

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.