← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

Optisch veilig alarm voor kritieke omgevingsomstandigheden

rembe_fig_3

Contactloos, stroomloos, veilig

Bedrijven en exploitanten van installaties worden geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van procesveiligheid. Wettelijke vereisten, voorwaarden en autorisaties, interne specificaties en potentiële risico's voor werknemers en het milieu dwingen de hand van de exploitant in toenemende mate af. Drukvaten en druksystemen moeten vooral worden beschermd tegen ongeoorloofde belastingen. In dit opzicht worden breekschijven beschouwd als een betrouwbaar en onderhoudsvrij beschermend concept voor alle bedieningssectoren. Naast deze beveiligingssystemen wint het veilige alarm steeds meer aan betekenis in de procestechnologie. De meeste nieuwe installaties zijn uitgerust met extra sensoren om indien nodig een noodstopsignaal naar het veiligheidssysteem van de volledige installatie te verzenden. Dit vermijdt extreem hoge gevolgschade en lange stilstandtijden. Dergelijke schade kan gemakkelijk oplopen tot zes of zeven cijfers.

Gedurende meer dan 40-jaren heeft REMBE® GMBH SAFETY + CONTROL met succes deze enorme claims helpen voorkomen en hun vervolgkosten met behulp van mechanische drukafgiftesystemen en de relevante burstsensor, onder andere, geminimaliseerd. In veel gevallen worden breekplaten gebruikt met geïntegreerde of achteraf aangebrachte detectiesystemen die een klassiek contact voor elektrische onderbreking hebben. Als zich binnen de faciliteit een noodsituatie voordoet, wordt de burst-schijf geactiveerd en wordt de sensorkabel afgesneden. De stroom wordt onderbroken door de vernietiging van de draad en signaleert de gebeurtenis aan het procesbesturingssysteem. Dit type monitoring is betrouwbaar en is al tientallen jaren vastgesteld. Daarbij wordt de eigenlijke signaalzender (kabel) vernietigd. De kabel moet na elk antwoord worden vervangen, net als de burst-disc zelf. Dit veroorzaakt extra maar vermijdbare kosten.

De installatie van een dergelijke klassieke burst-sensor vindt plaats in direct contact met de breekplaat. Bij kritieke processen met een lage responsdruk kan de extra toegepaste barstweerstand (burst-sensor) de eigenschappen van het systeem negatief beïnvloeden en de procesveiligheid aanzienlijk verminderen. In vergelijking hiermee is er een hele reeks contactloze procedures, zoals magnetische, inductieve en capacitieve nabijheidssensoren die geen invloed hebben op het barstgedrag. Dit voordeel wordt verkregen met een hogere gevoeligheid voor elektrische en magnetische verstoringssignalen, natuurlijke convulsies of trillingen. Dit kan leiden tot vals alarm, waardoor het gebruik op veel gebieden wordt beperkt.

Ontworpen voor kritieke omgevingen

Voor systemen met de maximale lekvereisten en de kleinste nominale breedten, biedt de markt eigenlijk geen oplossing die onzekerheid in het productieproces veroorzaakt. Om dit gat te dichten, heeft REMBE® FIBRE FORCE GMBH in samenwerking met zijn gelieerde onderneming REMBE® GMBH SAFETY + CONTROL een nieuw optisch veilig alarm ontwikkeld, de SLR90. Dit contactloze en stroomloze ontwerp is ideaal voor moeilijke en kritische omgevingsomstandigheden, om te voldoen aan de eisen op het gebied van chemische technologie, atomaire structuur, speciale constructies en constructie van gebouwen.

Een smalbandig, speciaal gemoduleerd, optisch signaal wordt naar de breekplaat gestuurd om de kleinste veranderingen te herkennen die worden veroorzaakt door corrosie, lekkage of barsten. Deze bepaalde statusinformatie wordt in geïsoleerde toestand verzonden naar een eenvoudig te bedienen opto-elektronische omzettereenheid, omgezet in een conventioneel industrieel nuttig signaal, zoals 1-5V, 4-20mA of voor verschillende bussystemen (inclusief PROFIBUS, EtherNet / IP , EtherCat, DeviceNet) en in realtime doorgestuurd naar het beveiligingssysteem. Naast de continue statusinformatie levert de optische SLR90 veilige alarmfunctie een opdrachtsignaal als een alarmcontact in het antwoordgeval van de burst-schijf, waarmee de noodstop van het systeem kan worden geactiveerd. Het stroomloze signaal is ongevoelig voor elektromagnetische parasitaire koppelingen en is voorbestemd voor ernstige corrosieve en explosieve zones.

Eenvoudig instelbaar

Tijdens installatie ter plekke is geen specialistische kennis of enige voorkennis over de optische eenheid vereist. De burstsensor kan door een ervaren installateur worden geïnstalleerd en ingesteld. De opto-elektronische omzettereenheid kan eenvoudig in elke schakelkast worden geïntegreerd met DIN-railmontage en kan direct als een Plug & Play-component in het procesbesturingssysteem worden geïntegreerd. De SLR90 is geïntegreerd aan de van het proces afgekeerde zijde en kan de laagste reactiedruk signaleren met procesveiligheid. Op dezelfde manier zijn werktemperaturen op de signaalzender tot 350 ° C mogelijk in een speciaal ontwerp. Als gevolg hiervan kunnen ook processen bij hoge temperaturen worden gemonitord, waarvoor de markt momenteel geen of vrijwel geen oplossing biedt.

Het eenvoudige modulaire ontwerp van de SLR90 maakt het mogelijk om snel en individueel te reageren op klantspecifieke vereisten en de burstsensor aan te passen aan extreme omstandigheden. De SLR90 kan bijvoorbeeld achteraf worden geïntegreerd in het leidingsysteem op het gebied van ultrapure mediatechnologie, stroomafwaarts van de barst-schijfschroefeenheid. De benodigde ruimte voor de burst-sensor is minder dan 40mm wanneer een extra inschroefeenheid wordt gebruikt. In bijna alle inbouwsituaties is achteraf inbouwen in de breekplaathouder of inschroefeenheid mogelijk.

In tegenstelling tot een klassiek contact, hoeft de SLR90 niet te worden vervangen als deze barst. Dit feit maakt een lange levensduur mogelijk, vermindert extra onderhouds- en uitschakeltijden en daarmee kosten. Bovendien kan de SLR90 als een afzonderlijke en autarkische burstsensor worden aangesloten op een bestaand systeem om een ​​hoger veiligheidsintegriteitsniveau (SIL) te bereiken, zoals de vereiste internationale standaard IEC61508 / IEC61511. De focus ligt op het bewaken van alle componenten van een systeem met procesveiligheid.

Vooral burst-schijven met een kleine nominale breedte (¼ "tot 1") met een minimale leksnelheid, inclusief de reverse bursting-schijven, konden vanwege het ontbreken van een oplossing niet worden opgenomen in de procesbesturingstechnologie. Met de SLR90 kunt u dergelijke burst-discs voor de eerste keer signaleren. De veiligheid van systemen neemt toe, terwijl tegelijkertijd het potentiële risico voor werknemers wordt verkleind.

Auteur

Dipl.-Ing. Thomas Münstermann
Hoofd van de afdeling Process Safety / Product Manager
REMBE® GMBH VEILIGHEID + CONTROLE

T: + 49 (0) 29 61 / 74 05 - 0
F: + 49 (0) 29 61 / 50 714
[Email protected]
www.rembe.de

REMBE LTD

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.