← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Beeldvorming met optische gassen voor de auto-industrie

OGI-camera's

FLIR Systems heeft een artikel gepubliceerd waarin wordt besproken hoe de automobielindustrie optische gasimaging (OGI) cameratechnologie gebruikt om de veiligheid op de werkplek, kostenefficiëntie, apparatuurbewaking en lekdichtheidstests te verbeteren.

Optische gascamera's zijn een beproefde technologie voor het visualiseren van gassen door gebruik te maken van de fysica van vaak 'onzichtbare' diffuse gaslekken. OGI-camera's bieden een snelle, contactloze meetmogelijkheid die kan worden gebruikt op moeilijk bereikbare locaties om kleine lekken op enkele meters afstand tot grotere lekken op honderden meters afstand veilig te detecteren.

In tegenstelling tot traditionele gassnuffels en sondes, die erg tijdrovend kunnen zijn om te gebruiken, bieden OGI-camera's een compleet beeld van het gebied dat wordt bestudeerd, waardoor gebieden zonder actie onmiddellijk kunnen worden uitgesloten. Dit levert een aanzienlijke besparing op in tijd en personeel. Bovendien vereisen OGI-camera's niet dat systemen worden uitgeschakeld tijdens inspectie, wat kan leiden tot verdere besparingen.

De auteurs van het artikel bespreken hoe een grote autofabrikant met succes een FLIR GF346 optische gasbeeldcamera heeft gebruikt om de veiligheid op de werkplek te verbeteren bij zijn metaalgietactiviteiten, waar mogelijk schadelijke niveaus van koolmonoxide (CO) kunnen worden gegenereerd.

Verder wordt in het artikel verder besproken hoe specifieke optische gasbeeldcamera's, zoals de FLIR GF306-camera, in toenemende mate worden gebruikt door autofabrikanten om ammoniak te detecteren en visualiseren in nitrerende bewerkingen snel, vanaf een veilige afstand en zonder de noodzaak om de productieproces.

Bovendien beschrijft het artikel hoe het testen met indicatorgassen, detecteerbaar door OGI-camera's, de afgelopen jaren een zeer effectieve methode is gebleken voor het detecteren en meten van lekken in auto-onderdelen zoals remmen, airconditioners of hydraulische kleppen.

Wilt u een volledig exemplaar van dit artikel downloaden? bezoek hierof neem contact FLIR Systems on + 32-3665-5100 / [Email protected].

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link