← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Op maat gemaakte panelen beschermen kritieke apparatuur die het externe pompstation en de dam aanstuurt

Rittal Ri4Power Panels

De East Midlands Instrumentation Company Ltd (EMI), een aannemer van elektrische, instrumentatie- en besturingsinstallaties voor de markten voor energieopwekking, stroomtransmissie, spoorwegen en industrie in Gainsborough, had een complexe specificatie van een klant.

De klant had speciaal ontworpen panelen nodig om kritieke apparatuur te beschermen die een extern pompstation en een dam bediende. Een complex controle- en distributiesysteem met het Ri4 Power-systeem van Rittal maakte scheiding van de rails van de bedieningselementen mogelijk. Dit betekende dat er drie panelen nodig waren voor stroom- en motorbesturing, automatisering en besturing en bewaking / communicatie.

De bewakingsapparatuur moest worden geïnstalleerd in een gebied met overstromingsgevaar, dus werd besloten het paneel op een meterhoog frame te plaatsen om de kans op beschadiging van de apparatuur door overstroming door overstromingswater te verkleinen. Om dit te verhelpen, ontwierpen de ingenieurs van Rittal een op maat gemaakt Ri4 Power-paneel om comfortabel op het frame te zitten.

Alle drie de panelen moesten bestand zijn tegen inwendige branden en elk compartiment was voorzien van een speciale brandwerende voering om te voorkomen dat de brand zich van de ene naar de andere verspreidde, en een rook / brandwerend ventilatiesysteem.

Bovendien zijn speciale filters geïnstalleerd voor ventilatie, waaronder een gel die uitzet als warmte wordt gedetecteerd en eventuele luchtspleten sluit.

Het stroom- en motorbedieningspaneel is speciaal ontworpen in een L-vorm zodat het netjes in de toegewezen ruimte past.

Het Rittal-team ontwikkelde ook een rail die was ontworpen om een ​​netvoeding te accepteren, maar die ook een tijdelijke generatorvoeding kon accepteren, indien nodig, voor essentiële belastingen.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitter @rittal_ltd.

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link