← Terug naar categorie Maintenance & Asset Management

Ondersteuning voor onderhoudsprocessen met behulp van RFID

RFID-handhelds

Veiligheid is van het grootste belang tijdens het transport van potentieel gevaarlijke procesmedia in chemische verwerkingsfabrieken. Om de veiligheid te allen tijde te garanderen, is wettelijk inspectie en onderhoud van slangen wettelijk verplicht. RFID-rekenmachines zorgen ervoor dat onderhoudsprocedures efficiënt kunnen worden uitgevoerd en gedocumenteerd.

Intuïtieve software maakt eenvoudige controle van uitgevoerd onderhoud mogelijk

RFID-handhelds van Pepperl + Fuchs en ecom in combinatie met aangepaste software van Neoception zorgen voor gemakkelijk en efficiënt onderhoud, zelfs in gevaarlijke omgevingen. Elke slang is duidelijk herkenbaar via een UHF RFID-tag, die de volgende informatie bevat:

• Apparatuurnummer
• Test datum / tijd
• Slanglengte en diameter
• Geleidbaarheid
• Test druk
• Datum van de volgende inspectie

Met behulp van de RFID-handheld en de "slangmanager" -software van de startup Neoception van Pepperl + Fuchs wordt de auditor stap voor stap door de onderhoudsprocedure geleid. Automatische identificatie en gebruikersvriendelijke software elimineren vrijwel alle fouten.

De resultaten van de test kunnen naadloos worden overgebracht naar een back-endsysteem en dienen als de documentatie en het bewijs van de uitgevoerde tests. Tijdens het ontwerpen van de gebruikersinterfaces is ervoor gezorgd dat ze ergonomisch en handschoenbestendig waren.

RFID-onderhoud

Meer voordelen van extra functies

Extra functies helpen de werkprocessen nog beter te ondersteunen. Een lokalisatiefunctie, die de sterkte van het antwoordsignaal van de tag evalueert, helpt om de tijd die nodig is om naar een testobject te zoeken aanzienlijk te verkorten. Naast RFID kunnen alle optische 1-D- en 2-D-codes ook via de geïntegreerde imager worden gelezen.

Regelmatig onderhoud is vereist om ervoor te zorgen dat chemische fabrieken veilig werken

Pepperl + Fuchs is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van industriële sensoren en explosiebeveiliging. Gebaseerd op een intense dialoog met onze klanten voor meer dan 70-jaren, blijven we nieuwe componenten en oplossingen ontwikkelen, die hun applicaties op de best mogelijke manier ondersteunen.

Voor het markante onderwerp Industrie 4.0 (Industrial Internet of Things) ontwikkelen we innovatieve technologieën die de weg banen naar de digitale netwerkproductie en naar gegevensoverdracht over alle hiërarchieniveaus - zelfs buiten de grenzen van bedrijven.

Industriële sensoren: focus op de markt

Marktspecifieke oplossingen domineren een uitgebreide portefeuille industriële sensoren die alle toepassingen die de markt nodig heeft van de automatiseringstechnologie van vandaag dekt. Van de inductieve en capacitieve naar de foto-elektrische en zeer nauwkeurige ultrasone sensoren bieden identificatie systemen en nog veel meer Pepperl + Fuchs alle huidige operationele principes in een brede verscheidenheid.

Sensorik4.0® biedt sensortechnologie voor Industrie 4.0. Onze technologieën stellen sensoren zonder problemen in staat om horizontaal te communiceren binnen het productieproces en om gegevens verticaal uit te wisselen - zelfs naar informatiesystemen op een hoger niveau, zoals MES of ERP.

Procesinterfaces: beveiligde applicaties

Componenten en technologieën voor gebruik in gevaarlijke gebieden zijn ontworpen om te voldoen aan de meest specifieke eisen in de industrieën die we bedienen. Ze garanderen maximale beschikbaarheid bij maximale veiligheid. Geïsoleerde barrières, signaalisolators, externe I / O- of veldbus systemen, HMI's en vele andere technologieën bieden oplossingen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder gecertificeerde verpakkingsoplossingen en alle soorten explosiebeveiliging.

Ex-Protection4.0 brengt industriële de Industrie 4.0-productiestructuren van digitale netwerken naar de procesindustrie. Met conceptstudies zoals Ethernet voor Process Automation wordt geïntegreerde communicatie op alle niveaus van een automatiseringssysteem via Ethernet haalbaar - voor de allereerste keer zelfs tot op het gearchiveerde niveau.

Pepperl + Fuchs GmbH
Lilienthalstraße 200
D-68307 Mannheim, Duitsland
Telefoon: + 49 621 776-1111
Fax: + 49 621 776 -271111
www.pepperl-fuchs.com

[Email protected]
Irmtraud SCHMITT
Telefoon: + 49 621 776-1215
Fax: + 49 621 776-2505
[Email protected]

Pepperl + Fuchs GB Ltd

Wij zijn fabrikanten van elektronische apparatuur voor de besturing en automatisering van de industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via