← Terug naar de categorie Process Control & Automation

Ondersteunen van processysteemintegrators

Systeemintegrators kunnen profiteren van fabrikanten die flexibiliteit bieden en de capaciteit hebben om op maat gemaakte onderdelen te ontwikkelen

Het ondersteunen van processysteemintegrators is een prioriteit voor ten minste één producent van vloeistofvermogen en procesklepcomponenten ...

Procesbesturingssystemen vereisen vaak updates om rekening te houden met veranderingen in het productieproces, nieuwe regels, verbeteringen in efficiëntie en systeemupgrades. Wat de situatie ook is, systeemintegrators zullen vaak een belangrijke rol spelen bij het definiëren van systeemstructuren en het specificeren van nieuwe componenten; vervolgens het uitvoeren van de installatie- en inbedrijfstellingswerkzaamheden.

Deze taak kan vaak veel efficiënter worden uitgevoerd met coöperatieve ondersteuning van ervaren apparatuurfabrikanten die zowel flexibel gevulde als op maat gemaakte oplossingen bieden. Dat is tenminste de overtuiging van Bürkert UK & Ireland, volgens de General Manager, Neil Saunders:

Van zeer gespecialiseerde farmaceutische productie tot meer algemene chemische processen en voedselproductieprocessen, moderne procescontrolesystemen bestrijken een enorm scala aan toepassingen en omgevingen. Elk onderdeel moet zijn ontworpen volgens strenge normen en betrouwbaarheid en efficiëntie bieden in wat zeer veeleisende omstandigheden kunnen zijn. Een proactieve fabrikant die ook systemen ontwerpt, kan een schat aan kennis delen met zijn klanten die voor bijna elk project waarde en efficiëntie kunnen toevoegen.

Burkert produceert over 100,000 verschillende producten, waaronder kleppen, actuatoren, sensoren, controllersDe uitdaging opnemen

Systeemintegrators worden vaak geconfronteerd met de uitdaging om de meest geschikte producten af ​​te stemmen op de bestaande infrastructuur van de klant en alles samen te laten werken binnen een bepaald budget. Dit is geen kleine taak en vaak is de kans om de nieuwe apparatuur te installeren en in bedrijf te nemen beperkt.

Het is daarom redelijk om te veronderstellen dat systeemintegrators steun van originele apparatuurfabrikanten (OEM's) verwelkomen, vooral als het gaat om industriële expertise en een flexibele benadering van systeemontwerp. Veel fabrikanten zullen beweren dit aan te bieden, maar hoe ver houdt die belofte in?

Er zijn vaak een aantal mogelijke oplossingen voor een probleem, maar het vinden van degene die voldoet aan de doelstellingen van de klant en een tijdige installatie kan iets moeilijker zijn. Het is op dit punt dat fabrikanten, zoals Bürkert, op de voorgrond treden; geschikt om specifieke projectteams voor grotere installaties samen te stellen of deskundig advies en componenten voor kleinere projecten te verstrekken.

Van specificatieadvies tot en met het ontwerpen en produceren van een op maat gemaakt product of assemblage voor een individuele toepassing. Componenten en systemen die in potentieel explosieve omgevingen werken, moeten bijvoorbeeld geschikt worden getest en gecertificeerd als veilig voor een dergelijke omgeving met behulp van de ATEX- en IECEx-normen. Dit is een gebied dat aanzienlijke deskundigheid en ontwerpkennis vereist om een ​​verpakte oplossing te leveren die is getest en gegarandeerd veilig werkt na installatie.

Beheer van de beschikbare activaBurkert produceert over 100,000 verschillende producten, waaronder kleppen, actuatoren, sensoren, controllers

Flexibiliteit is de sleutel tot het leveren van het meest geschikte serviceniveau en een gevarieerd aanbod van producten van hoge kwaliteit, gekoppeld aan uitgebreide ontwerp- en fabricage-expertise, maakt Bürkert een waardevol bezit bij het leveren van wijzigingen aan een procesbesturingssysteem. In situaties waar tijd een beperkende factor is, kan een aanzienlijke hoeveelheid voormontage off-site worden voltooid, terwijl precisietekeningen en zorgvuldige planning ervoor zorgen dat alle nieuwe componenten naadloos aansluiten op de bestaande infrastructuur.

Doorgaans is de integratie van nieuwe processen en apparatuur een eenmalige taak en het is onwaarschijnlijk dat deze wordt herhaald op meerdere sites, waardoor fabrikanten die alleen in grootschalige projecten zijn betrokken, worden uitgeschakeld.

Het modulaire karakter van veel automatiseringsoplossingen maakt ze ideaal voor wie op zoek is naar een bestaande installatie. Mits de communicatieprotocollen worden onderhouden, is het relatief eenvoudig om stand-alone besturingssystemen te installeren op basis van een gecentraliseerd besturingsconcept, dat alle noodzakelijke componenten bevat voor het bedienen van kleppen, waaronder een PLC, invoer / uitvoer-systemen en klepeilanden.

Burkert produceert over 100,000 verschillende producten, waaronder kleppen, actuatoren, sensoren, controllersEffectieve communicatie

Uiteraard is de communicatie van vitale gegevens tussen sensoren, kleppen en de input / output-modules essentieel en deze gegevens moeten ook beschikbaar zijn voor het bredere procesbesturingscentrum. Dit werpt het onderwerp op van Industry 4.0 en benadrukt ook het probleem van communicatieprotocollen en hoe ze kunnen worden geharmoniseerd om naadloze datatransmissie te garanderen.

Als voorbeeld heeft Bürkert zijn efficiënte apparaatintegratieplatform (EDIP) ontwikkeld, een concept dat intelligente netwerken tot op sensor- en actuatorniveau mogelijk maakt. Dit protocol combineert en standaardiseert de hardware, software en communicatie van Bürkert-producten. Communicatie tussen de EDIP-apparaten vindt plaats met behulp van een interface op basis van de standaard CANopen-functie met extra functies.

Projecten die de expertise van systeemintegratoren nodig hebben, zullen meestal profiteren van de ontwerpmogelijkheden en industriële expertise van gespecialiseerde fabrikanten. Door gebruik te maken van hun kennis en ervaring, kunnen projecten worden geoptimaliseerd zowel in termen van installatietijd als algemene prestaties.

Burkert produceert meer dan 100,000 verschillende producten, meestal kleppen, actuatoren, sensoren, controllers en gecombineerde apparaten. Het toepassen van deze producten op scenario's waarvoor gespecialiseerde assemblages vereist zijn, vereist vaardigheid en ervaring evenals een fantasierijke aanpak.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk
Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.