← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Oil Recovery Operation Leads to Environmental Award Nomination for Crown Oil

Crown Oil has been nominated for an environmental award

Following a flawless operation to remove and recycle 6.4 million litres of gas oil at Derwent Power Station, Crown Oil has been nominated for an environmental award by HazardEx magazine. The nomination in the Environmental Contribution to Industry category recognises that the carefully synchronised operation was completed without spilling a single drop of oil despite over 200 tanker movements being required.

HazardEx is het leidende tijdschrift voor industrieën zoals olie en gas, exploratie, productie en verwerking waar explosiegevaar aanwezig kan zijn. Award winnaars worden onthuld tijdens een galadiner in februari op 29 in Harrogate.

De afdeling Environmental Services van Crown Oil is een van de weinige bedrijven in het VK met de technische, commerciële en distributiemiddelen om op deze schaal olieherstelwerkzaamheden uit te voeren. Het bedrijf analyseert en beoordeelt zorgvuldig de brandstof die is teruggewonnen uit de industrie en mengt indien nodig opnieuw voordat deze wordt verkocht aan de markt.

Het Derwent-contract was slechts een van de vele. Crown Oil heeft met succes een soortgelijk project afgerond om 25 miljoen liter brandstof terug te winnen bij Medway Power Station in Kent in 2010 en onderhandelt actief over verdere contracten.

"Veel elektriciteitscentrales en grote industriële gasgebruikers hebben te maken met een dilemma als gevolg van wijzigingen in het onderbreekbare gastarief," verklaarde algemeen directeur Mark Andrews van Crown Oil. "Deze bedrijven hebben mogelijk grote voorraden reserve gasolie die niet langer nodig is en die alleen maar in de loop van de tijd zullen verslechteren en een gevaar voor het milieu kunnen vormen. Olieafvoer en veilige ontmanteling van tanks voorkomen deze problemen en stellen de betrokken bedrijven in staat werkkapitaal vrij te maken. "

Naast een speciale afdeling milieudiensten neemt Crown Oil zijn verantwoordelijkheden op milieugebied serieus. Alle brandstofleveringen door het bedrijf zijn koolstofcompensatie. Daarnaast biedt het bedrijf rode dieselgebruikers een optie om een ​​brandstof met totaal CO2-uitstoot te gebruiken. Voor warmtekrachtkoppelingsinstallaties heeft het bedrijf een hoogwaardige biobrandstof afgeleid van 100-procent duurzame bronnen. Dit stelt gebruikers in staat om maximaal hernieuwbare verplichtingencertificaten (ROC's) te verzamelen ter compensatie van andere koolstofproducerende activiteiten.

Meer informatie
Mark Andrews, Group General Manager, Kroon Oil UK
Tel. + 44 (0) 845 130 9777 Fax. + 44 (0) 845 130 9888
E-mail: [Email protected] Web: www.crownoiluk.com
Kroon Oil UK, The Oil Centre, Bury New Road, Heap Bridge, Bury, Lancashire, BL9 7HY

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.