← Terug naar categorie Lagers

NSK's strijd tegen namaak gaat door met inbeslagname van valse lagerverpakking in China

Valse NSK-verpakking

De zoektocht om de nep-lagersindustrie te stoppen, gaat onverminderd door bij NSK, waar de recente inbeslagname van vervalste NSK-verpakkingen en -etiketten in de provincie Hebei, China, de omvang van het probleem illustreert. Meer dan 23,000 nep dozen en dozen, die vervolgens werden geconfisqueerd in afwachting van verder onderzoek en mogelijke vervolging, werden ontdekt in Linxi County, Xintai City.

Koichi Uchida, manager van de afdeling GAM-IMBD van NSK en lid van JBIA (Japan Bearing Industry Association) en WBA (World Bearing Association), werkt nauw samen met lokale autoriteiten over de hele wereld om de wet en orde op vervalsers te handhaven. Het is zijn doel om de reputatie en het merk van NSK te beschermen tegen een verkeerde voorstelling van zaken op de markt voor lageringen.

Alom gerespecteerd, NSK is opgericht voor meer dan 100-jaren en wordt wereldwijd erkend voor de productie van hoogwaardige en betrouwbare lagers die worden gebruikt in veel verschillende industrieën, waaronder de automobielsector. Om deze reden is NSK een doelmerk geworden voor vervalsers.

Oneerlijke handelaren die hun handel drijven in valse lagers, brengen niet alleen hun eigen bedrijf in gevaar - door het kopen en verkopen van inferieure kwaliteitslagers - maar ook door onschuldige eindgebruikers die ongewild deze producten kopen in de overtuiging dat ze 'het echte werk' krijgen bij een gereduceerde prijs.

Natuurlijk hebben dergelijke lagers de mogelijkheid om voortijdig te breken, zelfs catastrofaal, waardoor dus een inherent veiligheidsrisico wordt geboden. Op zijn beurt is er een aanzienlijk negatief effect op het merkimago van NSK.

De uitdaging om vervalsers te vangen, vooral in landen als China, is een tijdrovende, dure oefening. NSK blijft echter onverschrokken in haar meedogenloze streven naar deze oneerlijke operaties. Het laatste succes in Hebei kwam met de hulp van een onderzoeker en Chinese overheidsfunctionarissen.

Shelves_NSK valse dragende dozen over

Binnen de namaakwinkel bevond zich een grote hoeveelheid namaakverpakkingen van het premium merk, die zich op planken bevonden, opgestapeld waren in geweven zakken of eenvoudig op de vloer lagen. Bovendien werden inkjetprinters en mensen die valse kartonnen dozen produceerden gevonden op de site. Bij ondervraging over de gegrepen pakkingen, gaf de eigenaar van het bedrijf toe dat alles nep was.

Hoewel de inbeslagname in China een belangrijke aanval was tegen de industrie van neplagers, vertegenwoordigt deze helaas slechts een klein deel van wat wereldwijd wordt verondersteld aanwezig te zijn in de markt. Als gevolg hiervan zullen NSK en het team van de heer Uchida de vervalsers blijven bestrijden om het imago en de integriteit van het merk te beschermen.

Meer informatie over de nep-lagersindustrie is te vinden op www.stopfakebearings.com, wat een WBA-website is die zowel als een bewustmakings- als educatief platform fungeert, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om beter geïnformeerde consumenten te worden. De site benadrukt het belang van alleen omgaan met geautoriseerde en vertrouwde bronnen.

www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link