← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

Nieuw bijgewerkte 32-pagina earthing & bonding handbook behandelt statische elektriciteit van explosiegevaarlijke omgevingen

Toepassingen voor aarding en verbindingstoepassingen

Een recent bijgewerkt en uitgebreid handboek voor aarding en verlijming van de 32-pagina van Newson Gale biedt een breed scala aan informatie over het beheersen van statische elektriciteit in gevaarlijke omgevingen. Informatieonderdelen bevatten een algemene inleiding over de gevaren en methoden voor de beheersing van industriële statische gevaren, 17 geïllustreerde toepassingstekeningen, een gids voor selectie van apparatuur voor gevaarlijke locaties, een vergelijking van internationale, Europese en Noord-Amerikaanse goedkeuringscodes, een onderhoudsgids voor een exploitant van een installatie en een veiligheidscontrolelijst.

De uitgebreide algemene inleiding tot elektrostatische gevaren en beheersing omvat een beoordeling van de bron en de aard van statische elektriciteit, de schadelijke effecten die het oplegt in verschillende soorten ontvlambare of brandbare atmosferen, gemeenschappelijke controlemiddelen inclusief relevante technische normen en een bespreking van de beschikbare apparatuur. voor toepassingen met gevaarlijke omgevingen.

De geïllustreerde opstellingen zijn gebaseerd op het innovatieve assortiment van statische aarding- en verbindingsapparatuur van Newson Gale. De toepassingen omvatten die met vaten en containers, mobiele vaartuigen en uitrusting, bulkopslagcontainers, tankers, vaten in opslag, wervelbed- en droogapparatuur, roterende vaten, leidingen / leidingsystemen en personeel / schoeisel. Een van de nieuwe insluitsels in het handboek is het groeiende gebied van mobiele / veld-aarding, inclusief overdracht van vacuümtankers en trans-loading. Elke applicatie is in detail beschreven en duidelijk geïllustreerd, samen met een samenvattende leidraad van de belangrijkste internationale technische normen.

De gids voor goedkeuringen van explosiegevaarlijke apparatuur en vergelijking van IECEX-, Europese en Noord-Amerikaanse certificeringssystemen omvat de belangrijkste internationale codes met miniatuurbeschrijvingen van elk, terwijl de onderhoudsgids en veiligheidscontrolelijst moeten worden gelezen voor zelfs ervaren exploitanten van installaties. Het handboek is beschikbaar in gedrukt of PDF-formaat en is gratis op aanvraag bij Newson Gale, de specialist in statische besturingsapparatuur voor gevaarlijke omgevingen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.