← Terug naar de smeercategorie

ExxonMobil rondt New Isopar Production Unit bij Fawley

  • Investeringen versterken het assortiment gespecialiseerde chemische producten van ExxonMobil
  • Isopar-productie geconsolideerd op één site, terwijl de flexibiliteit wordt verbeterd
  • Nieuwe capaciteit verhoogt de export om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar chemicaliën

ExxonMobil maakte vandaag de voltooiing bekend van een nieuwe productie-eenheid voor de productie van afgewerkte IsoparTM-chemische producten in het Fawley-raffinage- en petrochemische complex, de grootste in het Verenigd Koninkrijk.

De investering stroomlijnt ExxonMobil's productie van afgewerkte Isopar-producten, die veel worden gebruikt in inkten, luchtverfrissers, verven en waterbehandeling. Eerder werd de Isopar-productie geïnitieerd in Fawley en voor de voltooiing geëxporteerd naar de Antwerpse raffinaderij. De nieuwe productlijn stelt Fawley ook in staat gelijktijdig verschillende soorten Isopar te produceren in plaats van in batches, waardoor het vermogen van de site om op betrouwbare wijze aan de behoeften van de klant te voldoen, wordt verbeterd.

“De lancering van de Isopar productlijn verder versterkt engagement van ExxonMobil om onze sterk geïntegreerde activiteiten op Fawley, waar de raffinaderij levert bijna alle grondstof voor onze chemische producten,” Richard Henderson, Fawley chemicaliën manager, zei tijdens een ceremonie voor deze gelegenheid. “Ongeveer driekwart van Isopar productie bij Fawley is momenteel geëxporteerd naar voldoen aan de groeiende behoeften van de klant.”

De eerste zending van de afgewerkte Isopar werd uitgevoerd in januari.

“Onze investering in Isopar productie bij Fawley zal ons helpen om beter onze klanten in Europa en Azië markten te bedienen,” aldus Matthew Aguiar, senior vice president van Basic Chemicals, Intermediates en Microvezels voor ExxonMobil Chemical Company. Aguiar merkte op dat in aanvulling op de aanscherping van de chemische productie in Fawley, de nieuwe productlijn is ook vrijgekomen capaciteit op de maatschappelijke Antwerpen complex voor de productie van andere producten.

Fawley's world-scale chemische fabriek heeft momenteel een productiecapaciteit van ongeveer 800,000 ton per jaar gespecialiseerde chemische producten. Van dat totaal worden ongeveer 680,000 ton geëxporteerd.

De uitbreiding van het project is de nieuwste in een reeks van recent aangekondigde ExxonMobil investeringen in de chemische en de raffinaderij productie, waaronder projecten in de regio Amerikaanse Golfkust.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.