← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Nieuwe methode bepaalt FAME in Aviation Turbine Fuel met gaschromatografie

PAC, een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde analytische instrumenten voor laboratoria en online procestoepassingen, was een pionier in de IP 599-methode, "Bepaling van vetzuurmethylesters (FAME) in vliegtuigturbinebrandstof - gaschromatografie met behulp van hartsnijden en opnieuw focussen", dat was onlangs goedgekeurd en gepubliceerd door het Energie-instituut (EI). Als onderdeel van het goedkeuringsproces voerde EI een diepgaand interlaboratoriumonderzoek uit waarin 8-laboratoria uit Europa en Canada de monsters via deze methode analyseerden. De precisie, berekend door het Energie Instituut, overschrijdt de bekende uitspraken voor concurrerende technologieën zoals IP 583 (IR), IP 585 (GC-MS) en IP 590 (HPLC) methoden.

PAC ontwikkelde deze nieuwe methode na de AC FAME in AVTUR analyzer, een unieke gaschromatografie analyzer combineren decanen-switching en heroriëntatie. Het biedt nauwkeurige kwantitatieve gegevens over individuele en Total FAME componenten in het traject van C16 aan C18 de mogelijkheid C14 FAME die een marker voor de aanwezigheid van lagere keten methylesters zoals die uit kokosolie analyseren. Deze innovatieve methode is opgegeven voor het bereik van ongeveer 3.5 naar mg / kg FAME 116; Dit is voldoende om de 5 mg / kg ondergrens gedefinieerd in DEF STAN-91 91 en ASTM D1655 voldoen.

"Naast een hogere precisie en het analyseren van een breed scala aan vliegtuigbrandstoffen, is deze nieuwe methode die wordt gebruikt door de AC FAME in het AVTUR-instrument de gemakkelijkste om uit te voeren als gevolg van het ontbreken van monstervoorbereiding of complexe kalibraties met meerdere componenten," zegt David Tran, Vice- President van PAC Product Management and Marketing. "Vanwege het gebruiksgemak is een hoog opgeleide chemicus niet langer nodig om deze analyse uit te voeren. Het kan nu worden gebruikt voor routinematige analyse door raffinaderijen, distributie- en pijplijnbedrijven, onafhankelijke laboratoria, luchtvaartmaatschappijen of militairen voor het meten van FAME (biodiesel) in vliegtuigbrandstof. "

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.