← Terug naar categorie Lagers

Speciale Motion and Control-voordelen van grote NSK HTF-balschroeven

electrocilinders met HTF-kogelschroeven

Automationware, een toonaangevende, in Italië gevestigde specialist in bewegings- en besturingstechnologieën, heeft twee grote kogelomloopschroeven van NSK in ontvangst genomen die het automatisch vertalen van grote mallen in spuitgietmachines zullen vergemakkelijken. NSK ontwikkelde de speciale kogelschroeven op basis van zijn toonaangevende HTF-technologie, een populaire oplossing voor spuitgiettoepassingen over de hele wereld.

Automationware is gevestigd in de buurt van Venetië en is gevestigd in 2002 met technische expertise over de belangrijkste bewegings- en besturingstechnologieën in geavanceerde mechatronica-applicaties. De lineaire as- en elektrocilinderproducten van het bedrijf bieden echte alternatieven voor hydraulische en pneumatische systemen. Proactief en vooruitstrevend in de markt, het bedrijf investeert veel in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en heeft zich onlangs tot NSK gewend voor hulp bij een speciaal project.

Automationware was bezig met het ontwikkelen van grote elektrische actuators (cilinders) voor de vertaling van zware vormen die worden gebruikt in spuitgietpersen. Bestemd voor machines die meer dan 6m hoog staan, produceren de cilinders tot 80kN van kracht en reizen met een snelheid tot 1m / s.

Het belangrijkste doel was te garanderen dat de vereiste kracht op 24-uren per werkdag zou kunnen worden toegepast, voor een periode van ten minste twee jaar. Gericht op dit doel is 2018 NSK in maart begonnen met de ontwikkeling van twee kogelschroeven op basis van de hoogbelaste HTF-technologie.


HTF staat voor 'High Tough Force', een naam die de karakteristieken van deze translationele aandrijvingen, die werden ontwikkeld om een ​​elektromechanisch alternatief voor hydraulische aandrijvingen te bieden, uitstekend weerspiegelt.

Deze geavanceerde kogelomloopbouten maken snelle verplaatsingssnelheden mogelijk (en dus korte cyclustijden) in combinatie met hoge precisie en extreem hoge axiale krachten. Hun gepatenteerde geometrie is ontworpen om de axiale krachten gelijk over alle ballen te verdelen. Samen met de scheidingstechnologie (kogelscheiding) voorkomt de geometrie voortijdige slijtage en garandeert een hoge betrouwbaarheid.

De eerste twee NSK HTF-kogelbouten voor Automationware, waarvan er één meer meet dan 1.8m, werden in januari 2019 geleverd. Het bedrijf is van plan zijn nieuwe elektrische cilinders met de kogelomloopspillen te laten zien bij SPS Italia 2019 (28-30 May, Parma), een toonaangevende vakbeurs voor industriële automatisering en digitalisering.

www.nsk.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link