← Terug naar categorie Poederverwerking en -verwerking

Micromeritics brengt nieuwe whitepaper uit met presentatie van een optimale analytische toolkit voor poeders

De definitieve gids voor poeder-karakterisering Whitepaper MIC

"De definitieve gids voor poederkarakterisering" Nu online beschikbaar

Micromeritics Instrument Corporation heeft vandaag de publicatie van 'De definitieve gids voor poederkarakterisering' aangekondigd, een nieuwe whitepaper met de beschikbare analysetechnieken om de ontwikkeling en productie van commercieel succesvolle poederproducten optimaal te ondersteunen.

Gestimuleerd door de overname van Freeman Technology Ltd, een wereldleider in poeder-testtechnologie, biedt Micromeritics Inc. nu een ongeëvenaarde toolkit voor poederkarakterisering.

In het nieuwe artikel wordt uitgelegd hoe verschillende technieken werken en hoe waardevol de resulterende gegevens zijn bij het opbouwen van een uitgebreid begrip van de prestaties van het poeder. De toepasbaarheid ervan strekt zich uit over de poederverwerkende industrie - van voedsel en farmaceutica tot additieve fabricage, katalysatoren en nog veel meer. Om de gids te downloaden, gaan hier

"Deeltjes worden op nuttige wijze beschreven als een klein deel van materie, individuele entiteiten met bijvoorbeeld een gedefinieerde grootte en vorm, terwijl poeders beter worden beschouwd als bulkassemblages,"

zei Randy Byrne, Micromeritics Global Head of Marketing.

"Ze bevatten deeltjes maar ook (meestal) lucht en vaak ook vocht. De eigenschappen van de deeltjes waaruit een poederproduct bestaat, bepalen vaak belangrijke aspecten van de prestaties, zoals reactiviteit, sorptiecapaciteit of oplosprofiel. Ze beïnvloeden ook, samen met 'systeemvariabelen', zoals de mate van beluchting of consolidatie, bulkpoedereigenschappen zoals de stroombaarheid van het poeder. Deze definiëren op hun beurt zowel de proces- als de productprestaties. "

Byrne voegt hieraan toe dat de analytische toolkit voor diegenen die efficiënt poedervormige producten willen produceren volgens strikt gecontroleerde normen, zich uitstrekt van deeltjeskarakterisering tot bulkpoederonderzoek. Dit artikel behandelt technieken voor het analyseren van deeltjesstructuur, inclusief oppervlak en porositeit, voor het kwantificeren van deeltjeseigenschappen zoals dichtheid, grootte en vorm, en voor het meten van poeiteigenschappen - vloeibaarheid, samendrukbaarheid, permeabiliteit en dichtheid.

Het bevat ook voorbeelden die aantonen hoe de technieken samen worden toegepast in specifieke toepassingen - bij de ontwikkeling van hoogwaardige metaalpoeders voor additive manufacturing en robuuste formuleringen voor orale vaste dosering.

Voor de meeste poederprocessors is een handvol analysetechnieken de sleutel tot voorbeeldige productprestaties en efficiënte productie. Deze handleiding maakt het eenvoudiger om deze technieken voor elke specifieke toepassing te identificeren.

Bedrijfsprofiel

Micromeritics Instrument Corporation is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor materiaalkarakterisering met de beste instrumentatie en applicatiekennis op vijf kerngebieden: dichtheid; oppervlakte en porositeit; deeltjesgrootte en vorm; poeder karakterisatie; en katalysatorkarakterisering en procesontwikkeling. Het bedrijf is opgericht in 1962 en heeft zijn hoofdkantoor in Norcross, Georgia, VS en meer dan 300-medewerkers over de hele wereld.

Met een volledig geïntegreerde operatie die zich uitstrekt van een wetenschappelijke kennisbasis van wereldklasse tot eigen productie, levert Micrometrics een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten voor academisch onderzoek en industriële probleemoplossing. Micromeritics 'klantgerichte benadering blijkt uit tactische partnerschappen die waardevolle nieuwe technologieën en strategische overnames incuberen en leveren om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen in de industrieel vitale gebieden van poeders en katalyse.

Deze overnames omvatten Freeman Technology Ltd, een bedrijf met toonaangevende poeder-testtechnologie en Process Integral Development SL (PID Eng & Tech), een zeer ervaren leverancier van geautomatiseerde, modulaire microreactor-systemen.

Een kostenefficiënt testlaboratorium - de Particle Testing Authority (PTA) - levert materiaalkarakterisatiediensten met behulp van de instrumenten van Micromeritics naast complementaire oplossingen van andere leveranciers.

Een netwerk van kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa, samen met gespecialiseerde distributeurs in andere geografische gebieden, zorgt ervoor dat elke klant lokale, deskundige ondersteuning heeft.

Micromeritics werkt in een breed scala van industrieën, van olieverwerking, petrochemicaliën en katalysatoren, tot voedingsmiddelen en farmaceutica, en loopt voorop in de karakterisatietechnologie voor materialen van de volgende generatie, zoals grafeen, metaal-organische raamwerken, nanokatalysatoren en zeolieten.

Technische oplossingen die optimaal werken voor elke gebruiker is een bepalend kenmerk van het bedrijf.

Ga voor meer informatie naar www.micromeritics.com

Freeman Technology Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link