← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Severn Trent Steam vooruit in operationele uitmuntendheid

gescheiden trent spirax sarco 6

Met een bekwaam team komt een efficiënt proces en een goed gezondheids- en veiligheidsrecord, dus het behalen van maximaal voordeel van veilige en efficiënte bedrijfsvoering staat hoog op de agenda op de Minworth-site van Severn Trent.

Als onderdeel van de voortdurende toewijding van de site om het gebruik van hernieuwbare bronnen en technologie te verfijnen, wilde Severn Trent een managementsysteem en trainingsvereisten invoeren voor het team van onsite ingenieurs die een nieuw geïnstalleerd stoomsysteem bedienen.

Het zit allemaal in de anaërobe spijsvertering

Om energie uit afvalwater te winnen, wordt slib behandeld in de thermische hydrolyse-installatie (THP) voordat het wordt geladen in luchtdichte tanks die anaërobe vergisters worden genoemd. Stoom speelt een cruciale rol in de THP, het verwarmt en behandelt het slib tot de vereiste temperatuur van ongeveer 110 ° C voordat het wordt gekoeld en wordt overgebracht naar de anaërobe vergisters waar de bacteriën het slib afbreken.

Dit proces produceert het aardgas; methaan en een bijproduct van meststoffen. Het methaan wordt vervolgens geëxporteerd naar het nationale net als biogas of via leidingen naar grote motoren die warmte en elektriciteit produceren die ter plaatse kunnen worden gebruikt of geëxporteerd naar het nationale net. De geproduceerde warmte wordt gebruikt om de vergisters op de juiste temperatuur te houden. Hergebruik van deze warmte maakt dit een zeer efficiënt proces.

Als projectleider voor thermische hydrolyse-installaties (THP) en de implementatie van stoomsystemen is Chris Kind bij Severn Trent verantwoordelijk voor het opzetten van de juiste ondersteuningsstructuur voor het frontline-team dat de fabriek beheert en onderhoudt.

"Voorafgaand aan mijn betrokkenheid bij Minworth had ik nog nooit met stoomsystemen gewerkt, dus het is eerlijk om te zeggen dat het een steile leercurve is geweest" zegt Chris.

gescheiden trent spirax sarco 4

Nieuwe wateren betreden

Severn Trent zorgde ervoor dat ze best practices zouden invoeren voor het beheer van een stoomsysteem en ging in samenwerking met verschillende andere nutsbedrijven na hoe ze vergelijkbare apparatuur beheerden.

“De resultaten benadrukten dat er geen“ één manier ”is om een ​​stoomsysteem te beheren als het gaat om de mensenkant. We hadden een structuur en managementsysteem nodig voor stoom, en de training van onze teamleden zou geen eenvoudige taak zijn. Spirax Sarco en hun trainingsfaciliteit in het Steam Technology Centre in Cheltenham werden aan ons voorgesteld als de organisatie waarmee we moesten praten ” opmerkingen Chris.

Een sterk aanbevolen trainingsprogramma

Severn Trent had specialistische ondersteuning nodig bij het veilig en efficiënt bedienen van hun nieuw geïnstalleerde stoomsysteem en wendde zich tot het team van trainers in het Steam Technology Centre. Een uitgebreid trainingsprogramma bestaande uit verschillende formele cursussen en informele ondersteuningssessies ter plaatse, die allemaal zouden leiden tot een door de branche erkende accreditatie, werd overeengekomen en ingevoerd.

Het programma begon met verschillende kennismakingssessies ter plaatse die werden geleverd door een van de keteltrainer gespecialiseerde trainers van de faciliteit. Het team had al een basis Steam Awareness-training gevolgd bij de fabrikant van hun ketelhuis voordat ze zich vervolgens voor meer diepgaande training bij Spirax Sarco inschreven.

gescheiden trent spirax sarco 1

Na deze basis Steam Awareness-training was het team van Severn Trent dat verantwoordelijk zou zijn voor de dagelijkse werking van de stoomketels ter plaatse nodig om de ins en outs van hun werking te begrijpen. Eenmaal ingeschreven bij de City & Guilds geaccrediteerde Steam Boiler Plant Fundamentals (Shell Boiler), en het veiligstellen van een 100% slagingspercentage, toonde het team de opgedane kennis die nodig was om de verschillende soorten ketels, hun montage en gebruik, maar ook beste praktijken op veilig te begrijpen operatie door een schriftelijk examen.

Naast de cursus Fundamentals moesten de leden van het Minworth-onderhoudsteam de vaardigheden leren die nodig zijn om hen de competentie te geven om routineonderhoudswerkzaamheden aan het ketelhuis te voltooien. Om dit te doen, werden ze ingeschreven voor een van de door de industrie erkende erkende cursussen van Spirax Sarco, de cursus City & Guilds Accredited Steam Plant Maintenance die een schriftelijk examen inhield.

Hier moest het team blijk geven van begrip voor het onderhoud van het stoomsysteem, goede installatiepraktijken, onderhoud van vallen, drukreduceerventielen, condensaatpompen en andere hulpapparatuur. Het behalen van een 100% slagingspercentage, bleef het team hun vaardigheden en kennis op het gebied van stoomsysteembeheer aanscherpen en ging door naar de volgende fase van hun formele training.

De laatste fase van de formele training bestond uit het team dat werkte aan het behalen van hun Boiler Operation Accreditation Scheme (BOAS) nationale accreditatie. Als een erkende trainingsleverancier van BOAS hebben de gespecialiseerde ketelhuistrainers dit bij het Steam Technology Center geleverd. Het team moest drie schriftelijke examens en een interview met een externe beoordelaar afleggen. Na succesvolle afronding bereikte het hele team de status Certified Industrial Boiler Operators (Cert IBO).

Naast de formele trainingen had Severn Trent toegang tot een toegewijde gespecialiseerde keteltrainer van Spirax Sarco die het team elke maand ter plaatse zou bezoeken. Tijdens de bezoeken zorgde de keteltrainer ervoor dat het team van ingenieurs begreep wat ze tijdens elke fase van het trainingsprogramma hadden geleerd en de vaardigheden en kennis veilig en correct op hun eigen site kon toepassen. Het betekende ook dat de ingenieurs extra toegang hadden tot de beste werkwijzen en deze sessies konden gebruiken om vragen te stellen met betrekking tot het stoomsysteem of om samen met de specialist oplossingen te vinden bij het oplossen van problemen.

gescheiden trent spirax sarco 2

Leringen en resultaten

Vanwege het succes van het voltooide trainingsprogramma dat op de Minworth-site is uitgevoerd, wordt het programma uitgerold naar andere Severn Trent-locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Chris voegt toe: “Het trainingsniveau dat vereist is voor het nieuwe THP- en stoomproces is nog nooit zoiets geweest als Severn Trent eerder heeft gedaan, onze teamleden hebben intensieve trainingsniveaus ondergaan en zijn opgevoerd toen we er veel van hen vroegen.
Het team heeft de Cheltenham-site bezocht en gezegd dat deze training "anders" en veel professioneler aanvoelde dan wat ze eerder hebben gezien, dit is wat ik denk dat ze hun ogen hebben geopend voor wat er dagelijks van hen wordt gevraagd en de verantwoordelijkheden die ze hebben onder de veiligheidsvoorschriften van druksystemen (PSSR). "

Chris Coleman, Boiler House en Customer Training Support concludeert: “De Severn Trent-fabriek in Minworth is zeer indrukwekkend. Na nauw samengewerkt te hebben met Chris en het team, is het duidelijk waarom het zo'n succes is. Waar een klant geen eerdere ervaring met het werken met stoom aantoont, pleiten wij er altijd voor dat training in competent stoomsysteembeheer essentieel is. Gelukkig is het team van Severn Trent toegewijd om te leren en aan te scherpen wat ze doen, dus het is geen verrassing dat ze de best practices-aanpak voor het gebruik van het stoomsysteem al hebben omarmd. Bovendien hebben ze op de hele site al opmerkelijke energie- en kostenbesparingen gerealiseerd. ”

Voor meer informatie over de trainingen van Spirax Sarco, bezoek hier

Spirax Sarco

Spirax Sarco is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor stoom en thermische energie met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link