← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Onderhoud van Zwavelhexafluoride (SF6) Gas

onderhoud SF6 Gas

Zwavelhexafluoride (SF6) gas is een vlamboogdovings- en koelmedium dat wordt gebruikt in elektrische apparatuur met gemiddelde en hoge spanning als een elektrische isolator. Onder het Kyoto-protocol is SF6 geclassificeerd als een broeikasgas en er gelden beperkingen om de hoeveelheid die vrijkomt in de atmosfeer te beperken.

Zowel de fabrikanten en de gebruikers van hun apparatuur zijn verantwoordelijk voor de vermindering van de SF6 broeikasgassen. Organisaties zoals de Internationale elektrochemische Commissie (IEC) en de Internationale Raad voor Large Electric Systems (CIGRE) bieden begeleiding en informatie over regelgeving met betrekking tot de behandeling van een dergelijk gas als het gaat om onderhoud.

Bij gedeeltelijke vonken of een storing in elektrische inrichtingen kan dit de creatie van afbraakproducten veroorzaken zoals zwaveldioxide en waterstoffluoride. Analyse van SF6 gas wordt aanbevolen als onderdeel van een normale toestand onderhoudsschema, dit zorgt ervoor dat apparatuur en personeel naar behoren worden beschermd. Vroegtijdige opsporing van verhoogde afbraakproducten zal bijdragen tot stroomuitval en storingen, samen met onnodige inspecties te elimineren.

Om ervoor te zorgen dat er tijdens het testproces geen emissies optreden, heeft Cambridge Sensotec de Rapidox SF6 6100 Pump Back-gasanalysator ontworpen. Het instrument trekt een monster SF6-gas uit de elektrische apparatuur en analyseert dit in overeenstemming met de huidige IEC- en CIGRE-testconfiguraties. Het pompt het dan automatisch of handmatig terug in de elektrische uitrusting bij druk. Als alternatief kan de analysator het gas intern opslaan voor een correcte afvoer op een later tijdstip.

Voor meer informatie over gasanalyse applicaties of het Rapidox scala van gas analyzers, neem dan contact met ons op + 44 (0) 1480 462142 of e-mail [Email protected].

Aanvullende informatie over SF6 gas analyse is te vinden op www.sf6.co.uk.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.