← Terug naar categorie Lagers

Lage wrijving, lage slijtage en lange levensduur: sferische duidelijke lagers en stangkoppen

sferische glijlagers

Schaeffler ziet een toename in de vraag naar zijn bewezen assortiment hoogwaardige sferische glijlagers en staafeinden. De vraag komt uit verschillende sectoren, waaronder bouwprojecten, mijnbouw en bouwmachines, landbouwmachines, spoorvoertuigen, trams, sportartikelen, drukmachines, pompen, elektrische gereedschappen en windenergie.

Schaeffler biedt een uitgebreid assortiment onderhoudsvrije glijlagers. Er worden innovatieve glijlagermaterialen gebruikt, zoals ELGOGLIDE, ELGOTEX en de metaal-polymeercomposiet E40.

Deze op PTFE gebaseerde glijlagermaterialen maken ultralage wrijvingscoëfficiënten mogelijk voor sferische glijlagers en stangkoppen, terwijl ze een lage slijtage en een zeer lange levensduur garanderen. Onderhoudsvrije glijlagers verminderen aanzienlijk de smeermiddel- en onderhoudskosten omdat ze geen olie of vet vereisen en tegelijkertijd zeer milieuvriendelijk zijn.

Sferische glijlagers

Met meer dan 60 jaren ervaring op het gebied van glijlagers, is Schaeffler marktleider in het ontwerp en de productie van deze lagers. Sferische glijlagers van Schaeffler verbeteren de prestaties van machines en apparatuur, voertuigen en apparaten. Duurzaam en geschikt voor het dragen van zware lasten, ze zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs onder zware omgevingscondities. Het assortiment is ook gericht op onderhoudsvrije werking.

Een verscheidenheid aan beschikbare lageroppervlakken betekent dat klanten het juiste lager kunnen kiezen voor hun toepassing en bedrijfsomstandigheden.

Sferische glijlagers met ELGOGLIDE

Het merk ELGOGLIDE maakt gebruik van hoogwaardige, onderhoudsvrije glijmaterialen op basis van teflon. Geschikt voor dynamische belastingen bij contactdrukken van 1 tot 300 MPa, deze lagers zijn met name geschikt voor toepassingen die minimale wrijving vereisen.

Radiale sferische glijlagers omvatten binnen- en buitenringen met onderhoudsvrije glijlagen gemaakt van ELGOGLIDE®, PTFE composiet of PTFE-brons film. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor wisselende dynamische belastingen. Grote sferische glijlagers (diameters van 320 mm tot 1,000mm) behoren tot de X-life premium kwaliteit, high-performance klasse.

Hoekige contact sferische glijlagers omvatten binnen- en buitenringen met ELGOGLIDE®. Naast radiale belastingen kunnen ze ook hoge axiale belastingen ondersteunen.

Axiale sferische glijlagers bevatten positioneringsringen voor aslocatie en behuizingen met ELGOGLIDE®. Grote sferische glijlagers (diameters vanaf 220mm) behoren tot de premiumklasse X-life, high-performance klasse.

Gewrichtslagers met PTFE glijvlakken

Schaeffler biedt verschillende op PTFE gebaseerde glijmaterialen voor specifieke toepassingen, met name voor kleine diameters. Deze omvatten een PTFE-composietmateriaal voor compacte radiale sferische glijlagers voor kleine enveloppen met een boringdiameter zo klein als 6mm, voor contactdrukken tot 100 MPa. Een PTFE-folie is ook voorzien voor compacte sferische glijlagers met inch-afmetingen.

Rod eindigt

Schaeffler biedt een breed scala aan stanguiteinden in zowel onderhoudsvrije als onderhoudsvrije uitvoeringen.

Onderhoudsvrije staafeinden omvatten een behuizing met integrale schacht en een onderhoudsvrije bolvormige glijlager. Ze kunnen radiale krachten in een trek- of drukrichting ondersteunen en zijn geschikt voor langzame bewegingen met kleine of gematigde draaihoeken, voor unilaterale belastingen en onder bepaalde omstandigheden voor wisselende belastingen.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie en Branding van Schaeffler UK [Email protected]

www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link