← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Niveaumeting oplossingen voor Vapor Recovery Units

Een dampterugwinningseenheid vangt waardevolle vluchtige organische verbindingen en andere rijke gasstromen die anders een significante milieuverontreinigende stof kunnen zijn. Dampterugwineenheden worden om verschillende redenen in toenemende mate gebruikt in aardgasverwerkingsfaciliteiten.

Verbindingen die in deze eenheden worden teruggewonnen, kunnen zelf door de faciliteit worden verkocht, waardoor de winst en de productieve mogelijkheden van de fabriek toenemen. Bovendien vermindert het gebruik van een dampterugwinningseenheid luchtvervuiling en emissies, waardoor gassen worden teruggewonnen die anders in de atmosfeer zouden vrijkomen of in een fakkel zouden worden verbrand.

Dampterugwineenheden verzamelen zich uit opslag- en laadfaciliteiten, maken de dampen vloeibaar en brengen de vloeibare koolwaterstoffen terug naar opslag. Werkwijzen voor het terugwinnen van dampen omvatten absorptie, condensatie, adsorptie en eenvoudige afkoeling.

Een nieuwe technologie die bekend staat onder de naam ejectordampterugwinning creëert een gesloten-lussysteem om de gasdamp terug te winnen en de methaanuitstoot te verminderen. In alle gevallen biedt de eenvoudige, economische proceseenheid EPA-conformiteit en verbetert de bedrijfseconomie door tot 95% diffuse emissies op te vangen.

Deze blogpost, onderdeel van de Magnetrol®-blogserie over aardgasverwerkingstoepassingen, bespreekt hoe niveau-instrumentatie een rol speelt bij het effectief werken van dampterugwinningseenheden en het terugwinnen van zoveel mogelijk van de emissies.

Niveaumeting Uitdagingen en overwegingen

Cruciaal voor de VRU is de flash-drum waar dampen vloeibaar zijn. Vloeistofniveauregeling van de flitstrommel is essentieel. Zonder betrouwbare, nauwkeurige niveau-instrumentatie zal het vloeibaarmakingsproces in gevaar komen en minder efficiënt zijn.

Bovendien vereisen flitstrommels zoals die aanwezig in dampterugwinningseenheden niveaumetingsoplossingen die in staat zijn om hoge temperaturen en drukken te weerstaan.

Niveaumeting oplossingen

MAGNETROL heeft oplossingen voor niveaumeting voor dampterugwinningseenheden geproduceerd:

  • Voor puntniveau:

Serie 3 externe kooinaanvoerschakelaar; Tuffy® II vlotterbediende schakelaar; Echotel® Model 961 ultrasone schakelaar; of Thermatel® TD1 / TD2 thermische dispersieschakelaar

  • Voor continu niveau:

Eclipse® Model 706 geleide golfradarzender of E3 Modulevel® verplaatsingszender

  • Voor visuele indicatie:

Atlas of Aurora® magnetische niveau-indicatoren

Meer informatie

Voor meer informatie over niveaumetingoplossingen voor dampterugwinningseenheden en andere aardgasverwerkingstoepassingen, downloadt u de brochure aardgasverwerking.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.