← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Niveaumeting oplossingen voor oliefiltratie skids

olie filtratie skid

Filtratie is het proces waarbij vervuilende componenten uit procesmedia worden verwijderd. Gefilterde media kunnen lucht, stoom, samengeperste lucht, gas en vloeistoffen in een breed bereik van viscositeiten omvatten.


Gewoonlijk gefilterde vloeistoffen omvatten water, oplosmiddelen, warmteoverdrachtsvloeistoffen, koolwaterstoffen, verven en coatings, pulpsuspensie, dranken, farmaceutische producten, eetbare oliën, voedselproducten, brandstoffen en smeeroliën. Het filtratieproces is essentieel voor een verscheidenheid aan industrieën en zorgt voor een gezuiverd eindproduct, soepel werkende machines en een vermindering van uitvaltijd van apparatuur.

Deze blogpost, onderdeel van de Magnetrol®-serie op modulaire skid-systemen, bespreekt oliefiltratie, een van de meest voorkomende filtertoepassingen. Het belicht ook niveaumetingsoplossingen voor oliefiltratiesystemen die zijn geconfigureerd als skids.

Hydraulische olie, turbineolie, smeerolie, tandwielolie, transformatorolie en diesel worden gewoonlijk gefilterd. Door de vloeibare reinheid te behouden, wordt de levensduur van kritieke componenten op alle rotatieapparatuur verlengd.

Een brandstof- of oliefilteringsslip bevat typisch een sequentieel, multifunctioneel filtersysteem voor dehydratie, ontgassing, deeltjesverwijdering en verwijdering van vluchtige stoffen. Brandstof- en olieskids zijn ontwikkeld voor specifieke soorten kinematische viscositeiten en vlampunten. Opgeslagen brandstof of olie gaat gewoonlijk door het filtratieproces en naar een dagtank voor opslag.

Niveaumeting oplossingen

Hieronder staan ​​algemene niveaumetingstoepassingen voor brandstof- of oliefiltratieskids en de bijbehorende niveaumetingoplossingen:

  • Brandstof / olie opslagtank: Grote tanks zijn meestal niet opgenomen op een filterskid; hoewel kleinere, vasthoudtanks voor separatorvoeding kunnen worden opgenomen. Veiligheidsgecertificeerde niveauschakelaars en zenders zijn vereist voor vloeistoffen met lage vlampunten. Voor continu niveau wordt de Eclipse® Model 706 geleide golfradarzender op kleine tanks aanbevolen; de E3 Modulevel®-verplaatsingszender of de Pulsar® Model R86-radarzender wordt aanbevolen voor grote tanks. Voor puntniveau wordt de Tuffy® II-vlotterschakelaar of de Echotel® 961 / 962 aanbevolen.
  • Waterafscheider Vaartuig: De eerste stap bij het filteren van een olie- of brandstofstroom is het scheiden van de olie of brandstof en het water in afzonderlijke stromen. De meting van het interfaceniveau activeert een klep om het niveau van het schip aan te passen. Voor doorlopend niveau wordt de ECLIPSE Model 706 geleide golfradarzender of de E3 MODULEVEL verdringerzender aanbevolen. Voor puntniveau wordt een externe kooivoiftniveauschakelaar of de Thermatel® TD2-schakelaar voor thermische dispersie aanbevolen.
  • Afvalwatertank: Afvalwater van het scheidingsproces wordt verzameld in een speciale verzameltank die wordt gecontroleerd op niveau. Op hoog niveau bedient een niveauregeling een afvoerklep om het water naar een afvoer of naar extra verwerking te leiden. Voor continu niveau wordt de Echotel® Model 355 contactloze ultrasone zender of de Model R82-radarzender aanbevolen. Voor puntniveau wordt de ECHOTEL Model 910 ultrasone schakelaar aanbevolen.
  • Dagtank voor brandstof of olie: De dagtank is typisch een cilindrisch stalen vat met een capaciteit voor het opslaan van een levering van stookolie van vier tot acht uur. Niveauregelaars zorgen voor het juiste vloeistofniveau. Voor continu niveau, de ECLIPSE Model 706 geleide golfradarzender; de E3 MODULEVEL verdringerzender; de PULSAR Model R86-radarzender; of de Model R82-zender wordt aanbevolen. Voor puntniveau worden de bovenste A15- of B15-displacer-schakelaars of de ECHOTEL Model 961 / 962 ultrasone schakelaar aanbevolen.

Meer informatie

Voor meer informatie over oplossingen voor niveaumeting voor skids voor brandstof- en oliefiltratie of andere modulaire skidsystemen, download de modulaire skid-systeembrochure.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link