← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Niveaumetingsoplossingen voor make-upwaterbehandeling

stoomgen elementen v5 make-up water

Waterbehandeling met make-up is een essentieel onderdeel van het genereren van stoom. Het is het middel om het systeem te voorzien van water dat geschikt is voor ketel- en andere bewerkingen en dat om welke reden dan ook verloren is gegaan in de cyclus.

In tegenstelling tot de eerdere toepassingen die in de Magnetrol®-blogserie over de stoomgeneratiecyclus zijn besproken, gaat niveauregeling voor het waterbehandelingsproces niet noodzakelijkerwijs over efficiëntie, maar eerder over nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en veiligheid, terwijl ze zorgt voor een goed voorraadbeheer om chemicaliën en make-upwater te garanderen aanbod voldoet aan vraag.

In dit artikel ligt de nadruk op de chemische component van de make-upwaterbehandeling, omdat deze problemen oplevert voor niveautechnologieën die perfect kunnen werken bij niet-chemische toepassingen die verband houden met het waterbehandelingsproces of toepassingen met beperkte variaties in de inhoud van de damp van het vat ruimte. Hoewel belangrijke metingen zoals ammoniak, zuur, bijtende en andere chemicaliënopslagtanks geen moeilijke niveautoepassingen zijn, kunnen kleine nuances in hoe de vaten worden bewaakt ten opzichte van niveautechnologie een dramatisch effect hebben op de dagelijkse bruikbaarheid en betrouwbaarheid van het gebruikte type instrument (en).

Daarnaast zijn er veiligheidsoverwegingen bij het bijvullen van chemicaliën en onderhoudskosten op korte en lange termijn, die gelijktijdig met inventarismonitoring kunnen worden aangepakt door een paar eenvoudige, kosteneffectieve wijzigingen in het instrumentatiepakket door te voeren.

Niveaumeting Uitdagingen en overwegingen

Chemische opslag, demineralisatie en waterverzameltanks zijn er in verschillende vormen en maten, meestal horizontale of verticale vaten van zes tot tien voet in diameter / hoogte, waarbij de ammoniakopslag en demineralisatietanks de grootste zijn. Het is niet ongewoon om een ​​type niveauzender te zien (ultrasoon is de meest voorkomende) geïnstalleerd om niveau-indicatie te geven aan de controlekamer met een lokaal display aan de voet van de tank, hetzij in serie met de 4 – 20 mA-zenderuitgang of herhaald vanuit de controlekamer. Het signaal naar de controlekamer volgt de inventaris, fungeert als een hoog alarm voor overvulbeveiliging en stelt het bevoorradingsinterval vast. Het lokale display vergemakkelijkt het toezicht op het lossen van chemicaliën uit de vrachtwagen van de leverancier.

Nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en zichtbaarheid in dynamische vaartuigomgevingen en operationele scenario's zijn de beste eigenschappen van een niveau-technologie bij het aanpakken van chemische opslagtoepassingen. Kosten zijn altijd een eerste overweging bij deze schijnbaar minder gecompliceerde metingen. Desalniettemin kunnen de prestaties op deze twee gebieden een meetbare impact hebben op de "reële" eigendomskosten van een fabriek.

Niveaumeting oplossingen

Een willekeurig aantal technologieën op niveau kan en is gebruikt om chemische opslag aan te pakken. Het naleven van de principes van het minimaliseren van het aantal variabelen (bijv. Kwetsbaarheid voor procesdynamiek, kalibratie, hardwarecomplexiteit, enz.) Die van invloed kunnen zijn op het vermogen van een technologie om te presteren zoals bedoeld, is een belangrijke stap in het verlagen van de totale eigendomskosten.

Geleide golf (contact) radar, evenals zijn door de lucht (non-contact) radar tegenhanger, blinkt uit in deze gebieden. Magnetische niveau-indicatoren (MLI) die werken in combinatie met beide type radartechnologie of in combinatie met een magnetostrictieve niveauzender bieden redundantie en technologiediversiteit, terwijl de zichtbaarheid wordt verbeterd voor verbeterde veiligheid tijdens bevoorrading. Er is ook het extra voordeel van redundantie bij het verifiëren van de prestaties van de primaire zender tijdens periodieke inspecties op geplande uitval of bij het oplossen van problemen.

Dit betekent niet dat contactloze ultrasone niveauzenders of andere technologieën niet aan de taak voldoen. Simpel gezegd, radar is onverschillig voor de veranderingen in de inhoud van de dampruimte van deze schepen die zich in de loop van de dag voordoen. Vaak hebben deze veranderingen invloed op een technologie die zogenaamde storingsalarmen kan veroorzaken, bijvoorbeeld intermitterend signaalverlies of wanneer de niveau-indicatie onregelmatig wordt, alleen om te herstellen wanneer een technicus ter plaatse arriveert. Dit soort problemen zijn moeilijk te isoleren vanwege hun intermitterende aard en het feit dat ze niet kunnen worden gekoppeld aan een installatie-, configuratie- of hardware-afwijking.

Nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en zichtbaarheid in dynamische vaartuigomgevingen en operationele scenario's zijn de beste eigenschappen van een niveau-technologie bij het aanpakken van chemische opslagtoepassingen. MAGNETROL's geleide golfradarzender, het Eclipse® Model 706, blinkt uit in het leveren van nauwkeurige metingen, zelfs in dampzware en hoge temperatuurinstellingen.

Zo eenvoudig als sommige van deze niveau-applicaties lijken, er is geen tekort aan instanties waar ze onevenredig bijdragen aan de inbedrijfstellings- en onderhoudsbudgetten, simpelweg omdat ze niet de volledige breedte van de applicatiedynamiek kunnen ondersteunen.

Door te kiezen voor een technologiegerichte versus een one-size-fits-all benadering van toepassingen gedurende het gehele waterbehandelingsproces worden de eigendomskosten op zowel korte als lange termijn verlaagd. Dit maakt de implementatie en realisatie mogelijk van het kostenvoordeel van instaptechnologieën voor minder zware toepassingen, terwijl de kosten worden geminimaliseerd voor die met variaties in de dampruimte (bijv. Stoom, chemische samenstelling, overmatige condensatie, enz.), Die allemaal kan schade aanrichten aan de prestaties van een instrument en aan het onderhoudsbudget van een fabriek.

Meer informatie

Voor meer informatie over oplossingen voor niveaumeting voor make-upwaterbehandeling en andere stoomgeneratietoepassingen, download de bestemmingspagina voor stoomgeneratie.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link