← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Niveaumeting oplossingen voor tanksmering Tanks

compressor smering tank meting

Aardgascompressie is een cruciaal proces langs vele punten van het raffinage- en distributieproces, van het ondersteunen van de productie van putmonden tot het vergemakkelijken van verzamel- en verwerkingsoperaties. Om deze processen soepel te laten verlopen, moeten de compressoren consistent en effectief functioneren. Smeersystemen van compressoren beschermen compressorcomponenten tegen verhoogde hoeveelheden slijtage en afzetting en helpen de apparatuur koeler en efficiënter te laten werken.

Een breed scala aan motorsmeermiddelen geformuleerd met verschillende basisoliën is beschikbaar voor gebruik in compressoren. Smeermiddelen variëren volgens ISO-waarde, viscositeit, vlampunt en formulering. Smeervloeistoffen worden meestal opgeslagen in integrale tanks van roestvrij staal en koolstofstaal en in externe bulkopslagtanks die worden bewaakt op niveau.

Deze blogpost, onderdeel van de Magnetrol®-serie voor aardgasverwerkingstoepassingen, onderzoekt niveaumetingsoplossingen voor smeerolietanks van compressoren en de manier waarop betere instrumenten het volledige compressieproces kunnen beschermen.

Niveaumeting Uitdagingen en overwegingen

Niveaubewaking van smeermiddelreservoirs zorgt voor een goede werking van compressoren. Grote temperatuurverschuivingen in integrale reservoirs kunnen de materiaaldichtheid beïnvloeden en kunnen sommige niveautechnieken, zoals druktransmitters, uitsluiten. Omdat ISO-reinheidsniveaus de frequentie van smeerveranderingen verhogen, moeten de bedieningselementen gemakkelijk te verwijderen en te onderhouden zijn.

Niveaumeting oplossingen

MAGNETROL heeft oplossingen voor niveaumeting geproduceerd voor smeerolietanks van compressoren:

Voor puntniveau:
Echotel® Model 961 ultrasone schakelaar; Thermatel® Model TD1 / TD2 thermische dispersieschakelaar; of Tuffy® II vlotterbediende schakelaar

Voor continu niveau:
Eclipse® Model 706 geleide golfradarzender; Pulsar® Model R86 contactloze radarzender; of Jupiter® JM4 magnetostrictieve zender

Voor visuele indicatie:
Atlas of Aurora® magnetische niveau-indicatoren

Meer informatie

Voor meer informatie over niveaumetingsoplossingen voor compressorsmeringstanks en andere aardgasverwerkingstoepassingen, download de brochure over aardgasverwerking.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link