← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Niveaumetingoplossingen voor spuien / flashtanks

Niveaumeting oplossingen

Een belangrijk onderdeel van de stoomproductie is de kwaliteit van de geproduceerde stoom. Het handhaven van de waterkwaliteit in de ketel binnen ontwerpparameters zorgt voor stoom van de hoogste kwaliteit, terwijl het spuien van de ketel wordt geminimaliseerd, die beide het energie- en hulpbronnenbeheer verbeteren.

Continu of handmatig spuien van de ketel minimaliseert kalkaanslag en corrosie als gevolg van onzuiverheden in het water. De spui- en afblaas-flitstanks verschaffen een middel voor het opnemen van vloeistof en onzuiverheden uit de ketel, waarbij de laatste het terugwinnen van energie door het gebruik van flitsstoom vergemakkelijkt.

Deze blogpost, onderdeel van de Magnetrol®-serie over stoomgeneratie, bespreekt niveaumetingoverwegingen voor spuien en flitstanks en oplossingen voor verbeterde niveaubewaking.
flash tanks

Niveaumetingsoverwegingen

Schattingen van maximaal 49 procent van de energie kunnen worden teruggewonnen door het gebruik van flash-stoom die naar warmtewisselaars wordt geleid of de luchtafscheider om ketelwater op te warmen of het ontluchtingsproces te ondersteunen. Bovendien elimineert betere niveauregelingstechnologie aan de zijde van de ketel energieverliezen als gevolg van onnodig spuien om overdrachtscondities te voorkomen.

Door gebruik te maken van het vermogen van een specifieke technologie om op betrouwbare wijze het niveau aan te pakken in een van deze vaten, met name de spuistunneltank, in een plug-and-play-type installatie en inbedrijfstelling, is dit een eenvoudige manier om optimale prestaties te garanderen. Hierdoor worden kalibratie, externe hardware of ingangen genegeerd.

De prestaties van elke niveautechnologie ten opzichte van instrumentgeïnduceerde fouten, kalibratienan- ties en kwetsbaarheden voor procesdynamiek kunnen een onmiddellijke en negatieve invloed hebben op het brandstofverbruik. Naadloos reageren op veranderingen in de vraag en verminderen van onderhoud in verband met de instrumentatie of schade aan hardware zijn resterende voordelen die hun eigen financiële gevolgen hebben; deze aspecten moeten ook in overweging worden genomen bij de implementatie van elke technologie.

Niveaumeting oplossingen

MAGNETROL heeft niveau-oplossingen die goed zijn aangepast aan de behoeften van spui- en flitstanks:

  • Eclipse® Model 706 geleide golfradarzender met 7YS-stoomtaster
  • E3 Modulevel® verplaatsingszender

Meer informatie

Voor meer informatie over oplossingen voor niveaumeting voor spuien en flitstanks of andere stoomgeneratietoepassingen, download het white paper voor stoomgeneratie.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link