← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Niveaumeting en condensatieherstelprestaties

gecondenseerde druppelpoten

De voordelen van een condensaatterugwinningssysteem zijn goed gedocumenteerd in industrieën die voor hun processen afhankelijk zijn van stoomproductie.

Condensaat heeft echte waarde, omdat elke teruggevonden gallon de kosten van aanvullend suppletiewater, suppletiewaterbehandeling en / of verspillende ontlading naar gemeentelijke of andere systemen spaart. Vaak is het de instrumentatie, of het gebrek daaraan, die de prestaties van het totale systeem beperkt waardoor het herstelproces niet voldoet aan de financiële verwachtingen.

Deze blogpost, onderdeel van de Magnetrol®-serie op basis van een nieuw whitepaper voor de productie van stoom, bespreekt de toepassingen en valkuilen van niveaumeting in de condensaatterugwinningscyclus, evenals niveau-instrumentatie voor deze toepassingen.

Niveaumeting Uitdagingen en overwegingen

Drie gebieden van bijzonder belang met betrekking tot efficiëntie als het gaat om niveauregelaars zijn de condensaatontvanger- en hoofdcondensaattanks, condensaatpompen en bijbehorende kleppen, alsmede alle shell and tube warmtewisselaars / condensors.

De tanks van de condensaatontvanger ontvangen doorgebrande stoom en condensaat van verschillende stoomprocesgroepen in een hele installatie. Condensaat wordt later naar de condensaattank gepompt waar het wordt bewaard in afwachting van herintroductie in de stoomgeneratiecyclus.

De shell and tube warmtewisselaar / condensor maakt mogelijk wat anders restenergie zou kunnen worden teruggewonnen in de vorm van flitsstoom uit de opvangtank om suppletiewater of andere procesvloeistoffen voor te verwarmen door de condensatiewarmte. Het resulterende condensaat wordt teruggevoerd naar het condensaat- of condensaatontvangstreservoir.

De niveauzender op de condensaatontvangsttank vergemakkelijkt het automatische beheer van het condensaatniveau om ervoor te zorgen dat voldoende capaciteit beschikbaar is om condensaat van verschillende plantprocessen op te vangen (terug te winnen) en om voldoende vrije ruimte in het vat te handhaven voor het creëren van flitsstoom.

Behalve dat het een kritieke aanwinst voor de installatie is, beschermt het condensaat in de condensaatontvangsttank ook kleppen en condensaatpompafdichtingen tegen directe blootstelling aan stoom op hoge temperatuur terwijl een minimale druk op de pomp wordt gehandhaafd. Dit voorkomt schade aan hardware; duur onderhoud en stilstand van de tank van de ontvanger; en daaropvolgende rimpeleffecten op de stoomopwekkingscyclus en suppletiewatervereisten.

Ten slotte levert de niveautransmitter de besturingssignalen voor de kleppen en condensaatpomp die nodig zijn om condensaat van de ontvanger naar de hoofdcondensaattank over te brengen, waardoor om de bovengenoemde redenen ongeveer 15 procentniveaubehoud wordt gewaarborgd. Op dit punt nemen de hoofdtransmitters op het niveau van de condensaattank het over om de toevoer van het ketelvoedingswater naar de behoefte aan vraag naar stoom te beheren.

Niveaumeting oplossingen

Voor toepassingen voor condensaatterugwinning zorgen zenders met een gestuurde golfradar (GWR) en magnetische niveau-indicatoren voor een betrouwbare, efficiënte niveaumeting. Deze technologieën worden niet beïnvloed door procesomstandigheden en kunnen nauwkeurige metingen retourneren, ondanks de stoom en hoge druk in condensaattanks.

Ze vereisen geen kalibratie en hebben geen bewegende delen, waardoor de instrumentfout vermindert. MAGNETROL heeft zijn geleide golfradarzender, de Eclipse® Model 706, en zijn magnetische niveau-indicatoren, de Atlas ™ en Aurora®, ontworpen om bestand te zijn tegen de hoge-temperatuurstoomomgevingen die aanwezig zijn in de condensaatterugwinningscyclus.

Met betrouwbare, precieze instrumenten kan het condensaatrecuperatiesysteem functioneren zoals ontworpen en inefficiëntie kan worden verminderd. De nieuwe GWR-stoomtaster heeft condensatieretouropeningen die condensatie in de sonde helpen voorkomen, vertragingen in signaaloverdracht en niveaumetingfouten.

Meer informatie

Voor meer informatie over niveaumetingsoplossingen voor condensaatterugwinning of andere stoomgeneratietoepassingen, download het white paper voor stoomgeneratie.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link