← Terug naar categorie Pumps

Nieuwste Qdos pompkop voor polymeerdosering bewijst zichzelf bij toonaangevende brouwerij

Qdos ReNu PU-pompkop

Om de release van de Qdos ReNu PU-pompkop van de Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) te ondersteunen, is SUEZ al in staat om te getuigen van zijn doeltreffendheid dankzij een proef in een vroeg stadium.

Bij een grote Britse brouwerij gebruikt SUEZ de Qdos ReNu PU voor het doseren van polymeer als onderdeel van haar afvalwaterzuiveringsprocessen. Vervanging van membraanpompen die vaak verstopt raakten met polymeer, heeft de proef bewezen een compleet succes, zonder problemen ervaren gedurende een langere periode van tijd.

Er is een groeiende vraag vanuit de wereld naar polymeerdoseersystemen in afvalwaterzuivering. De meerderheid van deze systemen doseert polymeer voor een of andere vorm van. Het ontwateren van slibafval kan de transport- en verwijderingskosten aanzienlijk verminderen.

SUEZ is gecontracteerd om de effluentbehandelingsinstallatie van de site te exploiteren en te onderhouden. SUEZ werkt nauw samen met de klant om de bedrijfsprocessen te identificeren en te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van de brouwerij te verkleinen.

Effluent behandeling

Al het afval van de brouwerij wordt naar de afvalverwerkingsinstallatie voor de AD (anaërobe gisting) van de locatie gestuurd waar het wordt behandeld. Het afval van de brouwerij wordt verteerd door de bacteriën en produceert methaangas, dat ofwel wordt verbrand door ketels voor warmte of, meer typisch.

"Nadat het afvalwater de hoofdbioreactor is gepasseerd, wordt het belucht, waardoor de CZV verder wordt verminderd" legt Dave Burrows van SUEZ UK uit, die verantwoordelijk is voor de effluentfabriek. "Vanaf hier gaat het door een DAF-proces (opgeloste luchtflotatie) waarbij we vaste stoffen verwijderen en polymeren introduceren met behulp van een Qdos-pomp van Watson-Marlow."

De afvalwaterzuiveringsinstallatie van de brouwerij zal tot 200m3 van afvalwater per uur behandelen, een proces dat slib genereert dat moet worden gescheiden. Hier worden polymeren gedoseerd in de afvalwaterstroom, die flocculatie veroorzaakt, waarna een centrifugeproces wordt toegepast. Van daaruit wordt het slib offsite afgevoerd, vaak naar andere AD-installaties om nog meer gas te extraheren of, als alternatief, voor verspreiding op landbouwgrond. Er gaat niets verloren.

polymeerdosering


Buis vereisten

"Toen we voor het eerst de centrifuge kregen, identificeerden we een vloeibaar polymeer dat goed zou werken met ons slib," zegt Mr Burrows. "Het was echter op aardolie gebaseerd en in die tijd had Watson-Marlow geen geschikte buis, namelijk PU (polyurethaan), die resistent zou zijn tegen alifatische koolwaterstoffen zoals aardoliedestillaten."

In reactie op het verzoek via distributeur CSS Ltd, stelde het ontwerpteam van Watson-Marlow voor om een ​​speciale pompkop te maken die de nieuwe Qdos ReNu PU zou worden. Een klein aantal werd aanvankelijk aan SUEZ geleverd voor gebruik in de brouwerij.

"Ze hebben voor mij drie pompkoppen gemaakt met PU-buizen en ik moet melden dat ze allemaal heel goed hebben geduurd," zegt Mr Burrows. "We gebruiken de pompkoppen op twee Qdos-pompen. We hebben deze geïnstalleerd in twee verschillende brouwerijen, één op een bandpers en één op een centrifuge. CSS heeft ons de skids en pompen geleverd. "

Voordat de Qdos-pomp werd geïnstalleerd, gebruikte de brouwerij een membraandoseerpomp. De kleine terugslagklep in de diafragmapomp zou echter gemakkelijk door het polymeer geblokkeerd raken. Op zijn beurt zou de pomp veelvuldig gereinigd moeten worden, een proces dat uitdagender wordt door de hoge viscositeit van het polymeer.

"We hebben geen dergelijke problemen met de Qdos, die elke dag polymeer betrouwbaar voor ongeveer 12 uur doseert," zegt Mr Burrows. "Ik kan de betrouwbaarheid of de eenvoud van de Qdos-pomp of de ReNu PU-pompkop echt niet bekritiseren. Wanneer de pompkop het einde van zijn levensduur bereikt, krijgt u bovendien een nuttige melding. Vervanging gaat snel en gemakkelijk - we zijn weer klaar met 5-10 minuten. "

Chemische insluiting bij uitputting van de pompkop is ook verzekerd; een belangrijk punt, aangezien het opruimen van gemorste polymeren zeer tijdrovend kan zijn.

Dat is het succes geweest van de twee installaties tot nu toe dat SUEZ zojuist een derde Qdos heeft afgenomen met de ReNu PU-pompkop, die is geïnstalleerd bij een fabrikant van gemaksvoedsel in het noorden van Engeland.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link