← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Laatste ABB Gasanalyse Apparatuur op show in AQE 2015

Apparatuur voor gasanalyse

ABB presenteert nieuwste gas analyseapparatuur en expertise op het gebied van toonaangevende milieutechnologie

ABB's nieuwste emissietechnologieën ABB zal haar nieuwste reeks lucht- en gasanalysatoren presenteren tijdens de Air Quality and Emissions (AQE) Show in het Telford International Center (22nd-23rd April 2015). Stands 70 en 71 zullen een uitgebreide selectie van ABB-apparatuur bevatten, waaronder laser-, zirkonia- en FTIR-spectrometrie.

Een hoofdkenmerk zal ABB's nieuwe ACF5000 warm / nat extractief systeem voor continue emissiebewaking voor verbrandingstoepassingen zijn. Met behulp van FTIR-technologie maakt de ACF5000 simultane analyse mogelijk van tot wel 15 verschillende gascomponenten, waaronder SO2, CO2, CO, NH3 en VOC's, met behulp van een enkel bemonsteringssondesysteem.

De ACF5000 is volledig op zichzelf staand en biedt een kant-en-klare oplossing voor het bewaken van verbrandingsprocessen bij verbranding van gemeentelijk en gevaarlijk afval en elektriciteitscentrales die kolen, olie of afval gebruiken. Het systeem ondergaat momenteel ook MCERTS-certificering voor gebruik in procesinstallaties voor toepassingen zoals DeNOx en DeSOx-fabrieksoptimalisatie en HCL-gaswassingsbewaking.

Andere producten die worden getoond, zijn het stand-alone LS4000-lasergasanalysesysteem voor gebruik op gevaarlijke locaties. Om in situ monitoring van stapels, leidingen, proceskamers en andere vergelijkbare toepassingen mogelijk te maken, gebruikt de LS4000 afstembare diode laserabsorptiespectroscopie (TDLAS) voor het direct meten van gevaarlijke gasstromen. De LS4000 biedt een zeer snelle responstijd en is met name geschikt voor toepassingen onder hoge druk en hoge temperaturen met snel veranderende omstandigheden.

Andere apparatuur die wordt getoond, is de Endura AZ20 zirconia-zuurstof en StackFlowMaster-instrumenten van ABB.

De AZ20 is een compacte verbrandingsgasanalysator voor toepassingen bij hoge temperaturen tot 800 ° C.
De AZ20 is vervaardigd met een nieuw keramisch-op-staalbindingsproces en biedt een verbeterde weerstand tegen thermische spanningen en schokken in vergelijking met een conventioneel soldeerdesign. Dit maakt het mogelijk om te worden gebruikt in een breder scala aan toepassingen die onderhevig zijn aan plotselinge variaties in procestemperaturen, en biedt een gasdichte verbinding over het hele bedrijfstemperatuurbereik.

Doordat het bestand is tegen de gevolgen van zwavelhoudende en reducerende atmosferen, is het geschikt voor gebruik in zware toepassingen, waaronder zwavelterugwinningsprocessen, crematoria en industriële en klinische afvalverbranding.
De AZ20 beschikt ook over geïntegreerde geavanceerde kalibratietechnologie, die zowel de testgasstroomsnelheid als de testgassequenties automatisch controleert tijdens de kalibratietest. Dit elimineert de noodzaak van dure hulpapparatuur die typisch nodig is voor traditionele rookgaszuurstofanalysatorsystemen en voorkomt incorrecte kalibraties veroorzaakt door het verlies van testgas.

De StackFlowMaster is een in-situ apparaat voor het meten van stromen in stapels met een diameter tot acht meter. De StackFlowMaster handmatige versie is voor gebruik in toepassingen met relatief schone gassen zoals gasgestookte verbrandingsprocessen. De automatische StackFlowMaster-versie heeft een zuivering en automatische / span-nulmogelijkheid, waardoor deze geschikt is voor toepassingen met stofbelaste gasstromen.

Beide versies van de StackFlowMaster werken met analysemeters voor continue emissiebewaking om de emissiestroom in massa of gecorrigeerde volume meeteenheden te berekenen.
De StackFlowMaster is niet alleen MCERTS-gecertificeerd en voldoet volledig aan EN 15267-3, maar is ook volledig QAL3-compatibel, waardoor hij ideaal is voor gebruik door installaties die werken onder een vergunning van Environment Agency.

Met behulp van de nul- en overspanningsfuncties van StackFlowMaster kunnen operators en testlaboratoria regelmatig tests uitvoeren om de prestaties van de analyser tijdens normaal gebruik te controleren.

Het samenvoegen van deze producten zal een voorbeeld zijn uit het EasyLine EL3000 fotolabel voor gasanalyse van ABB. Gebaseerd op ABB's door MCERTS goedgekeurde extractieve continue gasanalysetechnologie, is het EL-bereik beschikbaar in zowel infrarood (IR) als ultraviolette (UV) fotometers, met een keuze aan sensor- en analysemogelijkheden, waaronder elektrochemische, paramagnetische, thermische geleidbaarheid en spoorzuurstof .

De belangrijkste kenmerken van het EL3000-assortiment zijn automatische kalibratie en uitgebreide zelfdiagnosefuncties, inclusief foutmeldingen in meerdere talen, samen met een eenvoudige menugestuurde gebruikersinterface.

Het EL3000-assortiment is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder verbrandingsprocessen, bewaking van stortgas, bewaking van omgevingslucht en emissiemeting in overeenstemming met de Richtlijn grote stookinstallaties 2001 / 80 / EC.

Naast de presentatie van haar producten tijdens de beurs, zal ABB ook een workshop organiseren over belangrijke kwesties die van invloed zijn op de inzet van gasanalysatoren in industriële toepassingen.

De workshop, georganiseerd door ABB's Analytical Product Manager, Günter Haberzettl, krijgt als titel 'Verkrijg de hoogste beschikbaarheid in emissiebewaking met extractieve operationele CEMS' (12.00 - 12.30pm, april 22nd, kamer 2; 12: 00 - 12: 30pm april 23rd, ruimte 4). De workshop zal uitleggen hoe de implementatie van een QAL3-evaluatietool in een continu emissiebewakingssysteem kan helpen bij het vereenvoudigen van gegevensopslag en rapportage, met gebruikers die toegang hebben tot gegevens via een webbrowser.

Voor meer informatie, email [Email protected] of bel 0870 600 6122 ref. 'AQE 2015'.

ABB Meetinstrumenten

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.