← Terug naar categorie Lagers

Lageroplossingen en dynamische bewegingssystemen voor robotgebaseerde automatisering

Geoptimaliseerde gekruiste rollagers
  • Schaeffler biedt het juiste lagerontwerp voor elk robotgewricht.
  • Geoptimaliseerde gekruiste rollagers en dubbelrijige hoekcontactrollagers voor hogere stijfheid.
  • Kostenbesparend, dynamisch en nauwkeurig: Cartesiaanse assystemen vullen portfolio voor robotica aan.


Industriële robots hebben zich gevestigd in de competitie voor efficiënte automatiseringsoplossingen voor een breed scala aan handling- en bewerkingstaken. Deze ontwikkeling is versneld door toenemende hoeveelheden en de bijbehorende daling van de inkoopkosten en door technische vooruitgang met betrekking tot rigiditeiten en mogelijke belastingen. Gelede armlagers spelen een beslissende rol in het draagvermogen, de dynamiek en de precisie van robots. Schaeffler biedt oplossingen voor elk van de zes assen met hun specifieke vereisten.

zilveren kogel

Zwenkgewrichtslagersteunen voor gelede robots

De onderste zwenklagersteun voor de assen 1 en 2 van een robot ondersteunt het volledige gewicht en de grootste kantelmomenten. Wat de zaken nog moeilijker maakt, is het feit dat de kanteling van de lagersteun wordt vermenigvuldigd tot het middelpunt van het gereedschap (TCP). Hier biedt Schaeffler INA ZKLDF dubbelrijige axiale hoekcontactkogellagers met zeer hoge kantelstijfheid, die goed bekend zijn in de sector gereedschapsmachines. Hun massieve lagerringen zijn met schroeven bevestigd aan de aangrenzende constructie.

Assen 3 en 4 ondersteunen nog steeds een aanzienlijk deel van het gewicht van de robotarm, maar de installatieruimte in het gewricht is al aanzienlijk beperkt. Dit vereist een hoog draagvermogen en stijfheid met een kleine dragende dwarsdoorsnede. De ingenieurs van Schaeffler hebben INA XSU-serie gekruiste rollagers geoptimaliseerd, specifiek voor de toenemende eisen in deze toepassing. Een bijzonder hoog vulniveau met cilindrische rollen zorgt voor verhoogde stijfheid.

Dubbele rij lagersteunen, met name die in een 'O'-opstelling, bieden een groot potentieel voor lagersteunen met een zeer hoge kantelstijfheid vanwege hun zeer grote steunafstand en kleine axiale ontwerpomhulling. FAG SGL-serie hoekcontactrollagers hebben ook een zeer stijf rolcontact. Schaeffler beveelt een combinatie van beide typen aan, met name voor de assen 5 en 6 met kleine scharnierende armdiameters. SGL-lagers kunnen zeer flexibel worden geïntegreerd in de beschikbare installatieruimte tussen de tandwielkast van de robot en de behuizing vanwege hun kleine dwarsdoorsnede en diameterverdeling.

De 7e as - de verlengde arm

Een zogenaamde 7th-as wordt vaak gebruikt om het werkgebied van industriële robots uit te breiden of grotere afstanden te verplaatsen. De robot wordt verplaatst tussen afzonderlijke werktuigmachines of stations en de tijdschriften en paletsystemen op een tafel van de lineaire as. Het INA KUSE monorailgeleidingssysteem met zes rijen in X-life-kwaliteit is hier bijzonder geschikt als geleidingssysteem. Het biedt een zeer hoge nominale levensduur, minder behoefte aan smeermiddelen en een extreem kleine slagimpulsatie. In een drukrichting heeft dit zesrijige monorailgeleidingssysteem een ​​bijzonder hoog draagvermogen en is daarom bij uitstek geschikt voor combinatie met directe aandrijvingen.

Om de beschikbaarheid van de volledige productiecel met X-bewerkingsmachines te maximaliseren, biedt Schaeffler DuraSense als optie voor zijn monorailgeleidingssystemen. Het geïntegreerde sensorsysteem van DuraSense maakt geautomatiseerde smering of bewaking van de smeringsconditie van wagens mogelijk. Het risico op ongeplande stilstand door slijtage en smering is aanzienlijk verminderd.

Cartesiaanse systemen: kosteneffectief, dynamisch en nauwkeurig

Het is niet altijd nodig om een ​​dure robot te gebruiken voor het hanteren van werkstukken en gereedschappen. Deze taken kunnen nog steeds vaak worden uitgevoerd door cartesiaanse assen, die zijn opgebouwd uit lineaire actuatoren die kunnen worden gecombineerd. Schaeffler biedt een uitgebreid assortiment INA lineaire actuatoren en aangedreven lineaire eenheden op dit gebied. Lineaire actuatoren met speciale functies breiden het toepassingsgebied uit. MTKUSE telescopische aandrijvingen laten bijvoorbeeld een overdracht toe in gebieden achter beschermende barrières of in afzonderlijke werkruimten.

www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link