← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Belangrijkste punten voor UV-succes

Drankproductie 1 - atg UV-technologie

Desinfectie van water en smaakconcentraten is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat producten een lange houdbaarheid hebben. Traditionele oxiderende biociden kunnen bijproducten produceren, waaronder trihalomethethanen (THM's), halogeenazijnzuren (HAA's), nitrosodimethylamine (NDMA) en bromaten. Ultraviolette (UV) bestraling is de favoriete technologie van de voedings- en drankensector geworden. In tegenstelling tot chemische desinfectiemiddelen, introduceert UV-behandeling geen reststoffen of bijproducten noch verandert het de chemische of organoleptische eigenschappen.


Om consistente prestaties te garanderen, moet uw UV-systeem goed zijn ontworpen, zodat u uw UV-leverancier vijf essentiële informatiebronnen moet geven. Eerst het debiet: het maximum, het gemiddelde en het minimum en het gebruikspatroon. Ten tweede is de stroom continu of intermitterend. Ten derde, de vloeibare kenmerken - UV is niet alleen effectief voor water, maar wordt ook gebruikt om suikerstroop te behandelen. Ten vierde, het type micro-organismen dat vernietigd moet worden, zodat de UV-dosis kan worden bepaald. Eindelijk de reactiekamer. Het moet door derden worden gevalideerd volgens een erkend testprotocol, zoals het protocol dat is uiteengezet in de US EPA 2006 Ultraviolet-handleiding voor desinfectiebegeleiding.

Verdere begeleiding is te vinden hier

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via