← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

JWF-procesoplossingen krijgen UK-brede operationele slagkracht met acquisitie van stroommeting

jwf acquisitie van stoommetingen
  • Gecombineerde groep heeft een omzet van meer dan £ 10m en werkt samen met Britse en internationale bedrijven in de sectoren olie en gas, voedingsmiddelen en dranken, chemie, petrochemie, farma, energie, nutsbedrijven en de automobielsector
  • Klantenbestand omvat Ineos, Repsol, Nestlé, Diageo, National Grid, Thames Water, Centrica, BMW, Astra Zeneca en Babcock International


Glasgow, Manchester, 29 oktober 2019 - Hoofdkantoor in Glasgow JWF Process Solutions Ltd, ingenieurspecialisten in meet- en instrumentatieproducten en -diensten, heeft een UK-brede operationele voetafdruk verworven met de overname van een in Manchester gevestigde specialist voor flowmeting Stream Measurement Ltd.

JWF, opgericht in 1962, heeft Britse en internationale klanten in de sectoren Olie en Gas, Voedsel en Dranken, Chemie en Petrochemie en telt Repsol, Chrysaor, Apache, Nestle, Diageo, Macallan, Ineos, PetroIneos en Babcock International tot zijn klantenbestand.

Stroommeting, gevestigd in 1999 na een management buy-out van Schlumberger, omvat de sectoren nutsbedrijven, energie, automotive, voedsel en dranken en farma, met belangrijke klanten zoals National Grid, Centrica, Phoenix Gas, Thames Water, Boots Manufacturing, Greencore, BMW en Astra Zeneca.

De gecombineerde groep zal een omzet hebben van meer dan £ 10 miljoen, personeelsbestand van 37, dekking in het VK, een uitgebreid partnernetwerk, sterke synergieën en stelt JWF in staat zijn servicegerelateerde activiteiten verder te ontwikkelen. JWF, die verhuisde naar een nieuwe faciliteit van wereldklasse in 2015 en ook operationele bases heeft in Aberdeen en Teesside, biedt een volledig pakket van instrument- en meetoplossingen inclusief instrumentatie, meting, stroommetingen, inbedrijfstelling, kalibratie en tankkalibratie.

Kenneth Fairbairn, Chief Executive van JWF Process Solutions, zei: “De unieke positie van JWF in de markt wordt ondersteund door de samenwerkingsverbanden die we hebben met fabrikanten over de hele wereld, relaties die ons in staat stellen de beste oplossing te selecteren om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, zoals technische specificaties, kwaliteit, materialen, levertijden en kosten - die zijn allemaal cruciaal voor ons klantenbestand. De acquisitie van Stream Measurement geeft ons extra kracht in bestaande en nieuwe industriële sectoren, een hoogwaardig team van mensen die onze klantgerichtheid delen, het bereik in het VK en de mogelijkheid om een ​​nog sterkere dienstendivisie op te bouwen bij de gecombineerde groep. ”

Andy Maber, commercieel directeur, Stream Measurement zei: “Dit is een zeer spannende tijd voor zowel Stream als onze klanten. We voegen nieuwe producten, diensten toe en vergroten onze geografische ondersteuning, terwijl het team van JWF onze bestaande expertise op het gebied van flowmeters aanvult met hun jarenlange ervaring met instrumentatie en metingen. "

Robert Allan, directeur van JWF Process Solutions, zei: “De markten waarin we werken ondergaan een periode van transformationele verandering. Olie en gas in het Verenigd Koninkrijk zien een aantal fusies en overnames en de markten voor energie en nutsbedrijven blijven groeien vanwege hun behoefte aan verhoogde niveaus van ondersteuning voor gespecialiseerde meters. De acquisitie van Stream versterkt ons vermogen om volledige turnkey-meetoplossingen te bieden in alle markten. ”

JWF ligt op schema voor een omzet van meer dan £ 8 miljoen in het lopende jaar (jaar tot 31st 2019 december).

JWF Process Solutions LTD

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link