← Terug naar categorie Verlichting en veiligheidsbevloering

Kost uw industriële verlichting u meer dan het zou moeten?

Naar schatting 75 procent van de industriële verlichtingsinstallaties in het VK voldoet niet aan de huidige industriële ontwerpnormen en kan het VK volgens het onderzoek van Eriks UK tot £ 1.4bn per jaar kosten.

Adam Hicks, een expert in industrieel verlichtingsontwerp bij Eriks UK, zegt: “De huidige normen voor de specificatie van industriële verlichting, BS EN 12464-1 en 12464-2, bepalen het vereiste verlichtingsniveau om veilig en met succes specifieke taken uit te voeren binnen de werkplaats.

“Hoewel faciliteitenbeheerders verplicht zijn om aan de BS EN-normen te voldoen, slagen veel bedrijven in de industrie er echter niet in dit te doen. De meest voorkomende oorzaak van niet-naleving is echter geen apparatuur van slechte kwaliteit - hoewel dit natuurlijk de systeemprestaties kan beïnvloeden indien gebruikt - maar het systeem niet in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant kan handhaven.

"We hebben geconstateerd dat er bij veel onderhoudsprofessionals en facilitair managers een duidelijk gebrek is aan bewustzijn over het niveau van routinematige reiniging en onderhoud dat vereist is om niet alleen te voldoen aan BS EN-normen, maar om de algehele efficiëntie van het verlichtingssysteem te maximaliseren."

Niet-naleving begint wanneer een verlichtingssysteem verder wordt gebruikt dan de specificaties van de fabrikant. De meeste schema's zijn ontworpen om te voldoen aan BS EN-normen tot het punt waarop bulklampvervanging vereist is.

Als een fabrikant bijvoorbeeld zegt dat lampen elke 16,000-uren moeten worden vervangen, voor een installatie die 24 / 7 gebruikt, is dat ongeveer om de twee jaar. Na het punt van twee jaar is het schema niet-conform, biedt het onvoldoende licht en heeft het een grote impact op het energieverbruik, en dus rekeningen.

Dit is echter niet altijd het geval. Hicks vervolgt: “Het echte probleem is dat het door fabrikanten vereiste niveau van herlampen, schoonmaken en onderhoud gewoon niet voorkomt, vaak vanwege de gemeenschappelijke locatie van industriële verlichting in moeilijk bereikbare gebieden. Daarom is het zeer zeldzaam dat fittingen goed worden gereinigd en onderhouden, en als gevolg daarvan worden lampen pas vervangen als ze niet meer werken. ”

Een van de meest effectieve manieren om de levensduur van een industrieel verlichtingssysteem te verlengen, is echter te investeren in moderne verlichtingstechnologieën, voornamelijk LED's. De lichtopbrengst van een LED blijft over een langere periode constant in vergelijking met traditionele lampen - tot 50,000 uur, wat zorgt voor een langere nalevingsperiode.

Hicks concludeert: “Industriële verlichting is de afgelopen 100-jaren onherkenbaar geëvolueerd. Veel van degenen die verantwoordelijk zijn voor het runnen en onderhouden van de commerciële eigendommen van het VK hebben echter zowel de gezondheid en veiligheid als de kostenimplicaties van niet-conforme systemen niet begrepen. BS EN-normen zijn er niet voor niets, maar dit gebrek aan bewustzijn kost het VK een enorme som geld, ter waarde van £ 1.4bn per jaar.

“Als bijvoorbeeld LED's - die tot zes jaar compliance kunnen bieden bij het uitvoeren van 24 / 7 en een minder intensief onderhoudsprogramma - op industriële schaal worden omarmd, dan kan de industriële basis van het VK een aanzienlijke hoeveelheid verspilling terugwinnen kapitaal dat vervolgens opnieuw kan worden geïnvesteerd om de werking van elke afzonderlijke fabriek verder te verbeteren. ”

ERIKS UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.