← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Invloedrijke belegger steunt Amazon-filters

bgf amazon-filters

Amazon Filters, een toonaangevende producent van filtratieapparatuur, heeft een aanzienlijke investering ontvangen van Business Growth Fund (BGF). Het bedrijf zal de steun van BGF gebruiken om zijn organische groei voort te zetten en zijn distributienetwerk verder uit te breiden.

BGF is de meest actieve en invloedrijke belegger in kleine en middelgrote bedrijven in het VK. Als een gevestigd en onafhankelijk bedrijf heeft het £ 2.5bn om een ​​reeks groeiende bedrijven - in een vroeg stadium, groeifase en genoteerd - te ondersteunen in elke regio en sector van de economie.

Amazon Filters is opgericht in 1985 door Mike Pizzey en is de grootste onafhankelijke producent van op maat gemaakte filterbehuizingen en cartridges. Het biedt een compleet assortiment standaard en aangepaste filterbehuizingen en verbruiksartikelen voor gebruik in een breed scala van industriële sectoren. Het bedrijf heeft meer dan 1,000-klanten in de sectoren water, farmaceutica, automotive en voedingsmiddelen en dranken en genereerde in het afgelopen boekjaar een omzet van £ 24m.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Camberley, Surrey, Amazon Filters heeft meer dan 200-medewerkers in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland. Het bedrijf is een preferred supplier geworden in een sterk gereguleerde markt vanwege de hoge klantenservice, het brede klantenbestand en de technische expertise.

Neil Pizzey, Managing Director van Amazon Filters zei: "In de afgelopen drie decennia hebben we Amazon-filters uitgegroeid tot een bedrijf van aanzienlijke omvang met een sterk klantenbestand - maar er is meer dat we willen bereiken". De heer Pizzey voegt hieraan toe: "Nu het bedrijf op het huidige niveau was gegroeid, waren we op zoek naar een investeringspartner die ons uitdaagt en ons helpt het bedrijf verder te ontwikkelen.

De breedte van het talentennetwerk van BGF en de benadering van samenwerkingsverbanden met minderheidsbelangen was voor ons geschikt. We kijken erg uit naar de volgende fase van onze groei-reis met hen ".

Rahul Satsangi van BGF zei: "Onder leiding van een sterk managementteam hebben Amazon-filters schaalgrootte opgebouwd, een loyale klantenbasis aangetrokken en een wereldwijd bereik bereikt. Ze zijn al goed geïnvesteerd in hun technische expertise en faciliteiten en we zijn verheugd om samen te werken met het bedrijf en onze expertise, ons netwerk en onze connecties te delen om het bedrijf nog verder te helpen. "

Als een toonaangevende fabrikant van filtersystemen, Amazon Filters (www.amazonfilters.co.uk) is in staat om een ​​oplossing aan te bieden om te voldoen aan al uw liquid en gas microfiltratie-eisen. De filters van Amazons worden allemaal vervaardigd in cleanroom-omstandigheden en alle producten worden geleverd met gedetailleerde Product Validation Guides en technische ondersteuningsdocumentatie.

Bekijk een video over Amazon-ontwerp- en fabricagemogelijkheden hieronder:

BGF (www.bgf.co.uk) doet langetermijninvesteringen in aandelenkapitaal in ruil voor een minderheidsbelang in de bedrijven die het steunt. Initiële beleggingen zijn doorgaans tussen £ 1- £ 10m en BGF kunnen aanzienlijke vervolgfinanciering bieden. BGF is een minderheidsbelangloze minderheidsbelangspartner met een patiëntvooruitzicht, gebaseerd op gedeelde langetermijndoelen met de managementteams die het ondersteunt.

Met een 150 + sterk team biedt BGF een ongeëvenaard internationaal netwerk van bedrijfsleiders, sectordeskundigen, niet-leidinggevenden op directieniveau en biedt het interne ondersteuning bij selectie en benoemingen van voorzitter en senior executive. BGF biedt flexibele beleggingsstructuren met een mix van aandelen en obligaties. BGF kan aandelen vrijmaken voor bestaande aandeelhouders en financiering ter ondersteuning van acquisitieve en organische groeistrategieën.

Amazon Filters Ltd.
Albany Park Estate, Frimley Road
Camberley,
Surrey GU16 7PG
UK

tel. + 44-1276-760600
e-mail: [Email protected]
www.amazonfilters.com

Amazon Filters Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via