← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Investering verhoogt recyclingcapaciteit voor Axion-polymeren

Axpoly ABS-kwaliteit

Verdere investeringen in de in Manchester gevestigde kunststofrecyclingfaciliteit van Axion Polymers hebben de afvalverwerkingscapaciteit vergroot, evenals de extrusiemogelijkheden van haar 100% gerecyclede polymeerkwaliteiten. Het is de eerste fase van voortdurende investeringen in de ontwikkeling van planten.

Extra apparatuur is gekocht en geïnstalleerd in de Shredder Waste Advanced Processing Plant (SWAPP), Trafford Park, die een deel van het hightech-proces heeft 'weggenomen'.

Als gevolg hiervan is de fabriekscapaciteit met meer dan 30% per maand verbeterd, waardoor grotere hoeveelheden autoshredderresidu (ASR) van afgedankte voertuigen (ELV) en afgedankte elektronische en elektrische apparatuur (AEEA) kunnen worden verwerkt hoogwaardige Axpoly gerecycled polypropyleen (PP) en ABS-kwaliteiten.

De grotere verwerkingscapaciteit vertaalt zich in een toename van 20% in gerecyclede polymeren die per maand worden geproduceerd, waardoor Axion kan voldoen aan de toegenomen vraag vanuit de bouw- en automobielsector naar deze materialen.

Axion's processen tonen een volledige circulaire economie aan; extraheren en verfijnen van een hoogwaardig technisch polymeer uit autoshredderafval en AEEA.

De SWAPP-faciliteit, samen met S Norton, een van de toonaangevende recyclers van ferro- en non-ferrometalen, een van de meest geavanceerde in zijn soort in Europa, heeft een jaarlijkse capaciteit van 200,000 ton die de niet-metaalfracties scheidt (ASR of shredder 'fluff') van het equivalent van ongeveer 800,000-auto's per jaar.

De fabriek levert het 95% recycling- en terugwinningspercentage voor auto's, waardoor een circulair economisch model voor automaterialen ontstaat. De hoogwaardige Axpoly®-gerecycleerde polymeren van Axion kunnen worden gebruikt als directe vervanging voor nieuw polymeer of worden gecombineerd met nieuwe polymeren voor gebruik in veeleisende toepassingen, inclusief de automobielsector.

De SWAPP-investering betekent grotere volumes invoermateriaal voor de Salford-fabriek van Axion, die kunststoffen raffineert die zijn geëxtraheerd uit ELV en WEEE. Het levert op maat gemaakte polymeren om te voldoen aan specifieke eisen van de eindgebruiker, zoals gemodificeerde smeltstroom, slagvastheid en treksterkte.

Axion Polymers Commercieel Operations Manager Laura Smith zegt dat de nieuwe investering 'geweldig nieuws' is, wat betekent dat ze nu meer klantorders kunnen uitvoeren, en voegt eraan toe: 'Onze klanten profiteren van onze veilige bron van invoermateriaal; het betekent dat we op betrouwbare wijze kunnen voldoen aan de bestellingen van onze klanten. Door de proceswijzigingen die we hebben aangebracht, kunnen we nu elke maand grotere hoeveelheden Axpoly-polypropyleen- en ABS-kwaliteiten leveren. ”

Judith Clayman, algemeen directeur van Axion, looft het harde werk van het team en voegt eraan toe: “Ze hebben allemaal samengewerkt om de plantaanpassingen zo efficiënt mogelijk te ontwerpen en te installeren en ik ben erg tevreden met het resultaat. De investering in de SWAPP-fabriek toont aan dat Axion zijn unieke proces voor het terugwinnen van materialen uit afgedankte voertuigen en gemengde WEEE-apparaten continu wil verbeteren en optimaliseren. ”

Axion Polymers is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers in de recycling-en procesindustrie op de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en methoden voor het verzamelen.

Neem voor meer informatie contact op met Axion Polymers op 0161 737 6124 of bezoek de website - www.axiongroup.co.uk @axionpolymers.

Axion Consulting

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link