← Terug naar categorie Industry News

Productie-innovatie - Nieuw nationaal centrum onthuld.

lichtgewicht productiecentrum

Een £ 8.9 miljoen centrum om bedrijven te helpen profiteren van lichtgewicht productietechnologie is officieel geopend door eerste minister Nicola Sturgeon.

schotse overheidHet Lightweight Manufacturing Center zal lichtere, efficiëntere componenten ontwikkelen voor hoogwaardige industrieën, waaronder de automobielindustrie en de ruimtevaart. Het kan ook andere ondernemingen ten goede komen die traditionele productieprocessen en -materialen willen vervangen door de volgende generatie innovatieve oplossingen om de technische uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

Het centrum, geëxploiteerd door de Universiteit van Strathclyde, is de eerste fase van de oprichting van het £ 65 miljoen National Manufacturing Institute Scotland dat Schotland tot een wereldleider in geavanceerde productie wil maken.

De opening van het centrum, tijdelijk gevestigd in de Doosan Babcock-faciliteit in Renfrew, zei:

“Onze ambitie is om voort te bouwen op de lange geschiedenis van Schotland van innovatie en gezien te worden als moderne uitvinders en producenten, in plaats van alleen consumenten van goederen. Het is echt belangrijk omdat de technologie snel vooruit gaat, dat onze economie moet volgen. "

“Dit centrum van wereldklasse zal ons helpen dat te doen, als de eerste fase van ons nieuwe National Manufacturing Institute Scotland. Bedrijven in Schotland zullen profiteren van toegang tot geavanceerde apparatuur en mogelijkheden voor samenwerking en onderzoek en ontwikkeling. De kansen die voortvloeien uit lichtgewicht productie zullen helpen hun concurrentievermogen te vergroten. ”

Professor Sir Jim McDonald, directeur van de Universiteit van Strathclyde, zei:

"Lichtgewichttechnologie belooft veel voor een breed scala van sectoren, van het lichter en energiezuiniger maken van vliegtuigen en voertuigen tot het verbeteren van de prestaties van de technologie voor duurzame energie en het ontwikkelen van de volgende generatie materialen voor de gezondheidszorg."

“Het nieuwe centrum biedt de vaardigheden en diensten die nodig zijn om de Schotse industrie in de voorhoede van lichtgewicht productie te plaatsen, waardoor bedrijven van elke omvang wereldwijd kunnen concurreren. De lancering van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in de innovatiereis van Schotland en we kijken ernaar uit om samen te werken met bedrijven in het hele land. "

lichtgewicht productietechnologie

David Smith, directeur van National Opportunities bij Scottish Enterprise, zei:

"De productie kent een snelle vooruitgang die wordt aangedreven door digitale technologieën, automatisering en wereldwijde supply chain-kansen die de manier veranderen waarop we producten en diensten ontwerpen, bouwen en verkopen."

“Om Schotse fabrikanten concurrerend te houden, is het voor hen steeds belangrijker om innovatie te omarmen en nieuwe processen en technologie toe te passen. Dit is precies hoe de LMC kan helpen, vooral voor kleinere fabrikanten die gemakkelijke toegang willen tot geavanceerde lichtgewichtexpertise en faciliteiten om hun bedrijf te laten groeien. ”

Sabrina Malpede, Managing Director van ACT Blade gevestigd in Edinburgh, zei:

"Het werken met het Lightweight Manufacturing Center is een integraal onderdeel geworden van onze plannen om de volgende generatie bladen voor windturbines te ontwikkelen, de ACT Blade, die tot doel heeft de kosten van windenergie voor toekomstige generaties te verlagen."

Achtergrond

Lees meer over de Lichtgewicht productiecentrum gefinancierd door de Schotse regering (£ 3.9 miljoen), Scottish Enterprise (£ 3.4 miljoen) en University of Strathclyde (£ 1.6 miljoen).

Meer detailsover het Lightweight Manufacturing Centre dat permanent verhuist naar de gebouwen van het National Manufacturing Institute Scotland in de zomer / herfst 2021.

Contact: Iain V Monk op 0131 244 2972 of 07771 555 601

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via