← Terug naar categorie Industry News

Fabrikanten dringende oproep tot heroverweging van de leertijd van de overheid

MAAK VK Heffingsrapport

De industrie roept op tot het betalen van leergeldheffingen om bredere vaardigheidstrainingen te kunnen financieren met hun heffingsgeld
Uit Britse enquête blijkt dat 95% van de fabrikanten zegt dat de heffing moet worden gewijzigd in een door de werkgever geleid systeem om de vaardigheden van de toekomst te bieden

Belangrijkste bevindingen:

  • 95% van de fabrikanten zegt dat de leertijd moet worden gewijzigd, alleen 5% wil dat de overheid het houdt zoals het is
  • Dit niveau van ontevredenheid is hetzelfde als vorig jaar - er blijft diepe frustratie over de heffing bestaan
  • Bedrijven die de heffing betalen, worstelen om hun heffing uit te geven met slechts 19% van de bedrijven die vorig jaar al hun heffing uitgeven
  • Een gebrek aan opleidingsaanbod, leerlingnormen en kwaliteitskandidaten weerhouden bedrijven ervan meer leerlingen aan te nemen en als gevolg daarvan wil meer dan de helft van de fabrikanten nu hun heffingsbijdragen gebruiken voor niet-leerlingopleidingen in bredere vaardigheden
  • Eén op de vijf fabrikanten wil de heffing schrappen en één op de vijf wenst verbeteringen aan te brengen
  • Bijna een op de vijf (17%) wil dat de overheid zich richt op het creëren van meer leerplaatsen in gebieden met een tekort aan vaardigheden en een op de vijf (18%) zegt dat het waarborgen van kwaliteit onder leerplaatsen essentieel is
  • 65% van de fabrikanten heeft in de afgelopen 12 maanden een technische leerling aangeworven
  • 73% van de fabrikanten is van plan om in de komende 12 maanden een technische leerling te werven
  • Maar 11% van de fabrikanten zegt dat ze een technische stage direct vanwege de heffing hebben vertraagd of geannuleerd

De Britse fabrikanten roepen op tot een dringende heroverweging van de leerplichtheffing van de overheid om de toegang tot financiering flexibeler te maken, zodat de industrie de essentiële vaardigheden van de toekomst kan ontwikkelen.

De oproep komt op de achterkant van een rapport van Make UK, een ongelijk speelveld voor fabrikanten, dat laat zien dat 95% van de fabrikanten de stagebijdrage willen zien veranderen en slechts 5% blij met het huidige systeem. Dit cijfer is niet veranderd ten opzichte van een jaar geleden, waaruit blijkt dat de frustraties van fabrikanten sterk blijven.

Een gebrek aan geschikte opleidingsnormen op het gebied van leerlingwezen (opleidingscriteria) die beschikbaar zijn voor werkgevers om de vaardigheden te leveren die hun bedrijven nodig hebben, weerhoudt werkgevers ervan de nieuwe generatie werknemers op te leiden, essentiële lacunes in vaardigheden op te vullen en hun bedrijf te laten groeien. De helft van de heffingsbetalers in de productie (50%) wil nu dat de heffing wordt herwerkt, waardoor ze de flexibiliteit krijgen om de heffing te besteden aan alle vormen van training voor al hun werknemers, niet alleen voor leerlingplaatsen.

Minder dan een op de vijf heffingsbetalers slaagt er momenteel in om al hun heffingsfondsen bij een op de vijf fabrikanten uit te geven in dit laatste Make UK-onderzoek en zegt dat ze de heffing liever helemaal afgeschaft zouden zien.

Tim Thomas, directeur Arbeidsmarkt- en vaardighedenbeleid zei:

“De leerlingheffing werd gehaast in ontwikkeling, gehaast in implementatie en is sindsdien gevangen in systemische hak- en veranderingsprocessen. Het is dan ook geen wonder dat fabrikanten overweldigend echte verandering willen zien, niet sleutelen aan de randen van een vaardighedensysteem dat gewoon te langzaam, te complex en steeds te laat is om de vaardigheden te leveren die nodig zijn voor de technologieën van morgen. Dat is de reden waarom meer dan 95% van de fabrikanten zegt dat de leergeldheffing moet worden gewijzigd, terwijl een op de vijf deze helemaal wil schrappen.

Nu is de tijd voor de overheid om zowel snel als gewaagd te zijn - de heffingspot open te stellen voor andere vormen van technische, werkgebaseerde training en deze opnieuw te richten op het krijgen van alle werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om op de vaardigheidsladder te komen .”

Ondanks de uitdagingen blijven fabrikanten kampioen in leerlingplaatsen, waarbij 65% in de afgelopen 12 maanden een technische leerling heeft aangeworven en 44% een leerling in andere delen van hun bedrijf heeft aangenomen.

Fabrikanten geven aan dat ze het tempo het komende jaar verder zullen verbeteren met 73% van plan om een ​​technische leerling te rekruteren en 48% een leerling in andere afdelingen.

11% van de fabrikanten zegt echter dat ze een technische stage direct vanwege de heffing hebben vertraagd of geannuleerd. Met bijna zes op de tien (58%) van de fabrikanten die doorgaans leerlingen van 16-18 jaar oud werven, betekent dit dat veel jonge mensen de kans op een opleiding van onschatbare waarde en een toekomstige baan hebben gemist.

makeuk-logoSlechts een op de vijf (19%) van de fabrikanten besteedde hun heffing in het afgelopen boekjaar, en terwijl een op de vijf (18%) de cijfers nog moet kraken, geven de resterende bedrijven ongeveer 26-50% van hun fondsen uit.

Make UK heeft een lange reputatie als een van de toonaangevende experts van het VK op het gebied van leertijdopleiding. Jaarlijks worden meer dan 1,000 leerlingen opgeleid voor enkele van de grootste bedrijven van het VK in het ultramoderne Technology Training Centre in Birmingham.

De enquête had betrekking op 205-fabrikanten, inclusief zowel heffende als niet-heffende bedrijven en werd uitgevoerd in april 2019.

Download het rapport hier

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via