← Terug naar categorie Industry News

Ga met ons mee om fatbergs bij de bron aan te pakken, zegt GCA

fatberg

Britse waterbedrijven worden aangespoord om samen te werken met de Grease Contractors Association (GCA) om de plaag van fatbergs bij de bron aan te pakken. De vereniging heeft een audit- en certificeringsprogramma geïntroduceerd voor bedrijven die de installatie en het onderhoud van vetvallen uitvoeren en nodigt water- en rioleringsbedrijven uit om aan boord te komen.

Elk jaar besteden Britse nutsbedrijven ongeveer £ 100m om een ​​geschatte 300,000-fatbergs uit riolering te verwijderen. De blokkades bestaan ​​uit gestolde vetten, oliën, vet (FOG) en vast afval dat in het netwerk is gestort.

Fatbergs kunnen ellende veroorzaken voor huisbewoners als afvalwater zich terugtrekt in huizen. Ze vormen ook een gezondheids- en veiligheidsrisico voor werknemers die de onaangename taak hebben om ze te verwijderen.

De GCA verhoogt het bewustzijn van de relatie tussen rioolblokkades en voedselhygiëne en vetbeheer in voedseldienstbedrijven (FSE's) en neemt het voortouw bij de beste praktijk bij het onderhoud van vetvallen en beheersystemen in voedselbedrijven.

GCA-voorzitter Lila Thompson zei: “We hebben nauw samengewerkt met een zeer ervaren auditor om een ​​programma op maat te bouwen dat alle belanghebbenden goed van dienst zal zijn. Bedrijven moeten voldoen aan de kerncriteria en alle voorschriften die betrekking hebben op de sector. ”

"Ze moeten ook aantonen dat hun personeel goed is opgeleid en omgeschoold voor het uitvoeren van best practice-installatie en onderhoud van vetbeheersystemen in commerciële keukens."

De GCA-audit omvat best practices in locatieonderzoeken voor installatie van apparatuur, afvalbeheer, morsbestrijding en personeelstraining. Bedrijven moeten aantonen dat ze voldoen aan wet- en regelgeving, inclusief afvalverwijdering en gezondheid en veiligheid, en bewijzen dat ze beschikken over milieu- en kwaliteitsmanagementsystemen die voldoen aan de ISO9001- en ISO14001-normen.

Thompson heeft toegevoegd, “Nutsbedrijven kunnen erop vertrouwen dat aannemers die door de GCA worden gecontroleerd, goed opgeleid personeel hebben en de beste werkwijzen leveren voor installatie en onderhoud van apparatuur. We hopen dat dit niveau van consistentie en verhoging van normen door de industrie wordt verwelkomd en ik dring er bij de nutsbedrijven op aan om in deze geest met de Vereniging samen te werken. "

De GCA is opgezet en wordt beheerd via British Water. Waterbedrijven en aannemers die willen meedoen, moeten bezoeken www.greasecontractors.org/.

De volgende vergadering van de Grease Contractors Association is op 30 juli 2019 in Kettering. E-mail [Email protected] om meer te weten te komen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via