← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Grass Madness voor de nieuwe AD planten van Ierland?

Bij AD-installaties heeft gras een aanzienlijk lagere gaswaarde dan maïs - zegt Landia

Producent van de vergistermenger Landia zegt dat de verklaring van de Ierse Green Party over het gebruik van gras als grondstof er niet in slaagt de beste praktijken in de ontwikkeling van AD-planten aan te pakken.

Volgens Paul Davies van Landia is de reden waarom de Ierse regering moeite heeft het gebruik van gras te promoten, dat het niet rechtstreeks uitwisselbaar is met maïs als grondstof.

"De industrie begrijpt de bezorgdheid van de Ierse Green Party dat de voorgestelde nieuwe reeks van gasnetwerken in Ierland met AD goed moet worden doordacht", Hij zei.

"Maar stellen dat" het aanmoedigen van het gebruik van gras als bron gek is "is iets waarover we het eens zijn, maar om totaal verschillende redenen - omdat het punt lijkt te zijn gemist dat gras een aanzienlijk lagere gaswaarde heeft dan maïs - dus er zouden veel hogere percentages nodig zijn - wat leidt tot de eis van veel hogere investeringen in apparatuur die de planten natuurlijk veel duurder zouden maken om te bouwen ".

Hij voegde eraan toe: "We moeten instemmen met de reactie op Pippa Hackett (woordvoerder van Green Party in Ierland) van de World Biogas Association (WBA) dat het verbouwen van energiegewassen als onderdeel van een rotatie ook kan helpen, geen bodems kan afbreken - en dat de voedingsrijke biofertilizer verkregen uit goed beheerde AD-planten is meestal een enorm voordeel voor de boeren, waardoor het land aanzienlijk wordt aangewakkerd. '

"De WBA hebben gelijk als ze zeggen dat het gebruik van kunstmatige, van fossiele brandstoffen afkomstige meststoffen sterk kan worden verminderd door biotechnologische digestaatbioreststof te produceren via AD.".

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.