← Terug naar categorie Lagers

Follow-up raid in China onthult meer valse NSK-merchandise

nep NSK-pakketten

Naar aanleiding van de inbeslagname van 23,000 vervalste NSK-pakketten en -etiketten in de provincie Hebei, China, heeft een vervolginval geleid tot de ontdekking van nog meer nep NSK-merchandise. Gevestigd in een andere fabriek van dezelfde overtreder, werden de 90,000-houders met valse lagers en 10-imitatie-drukplaten voor vier belangrijke dragende bedrijven (inclusief NSK) binnen aangetroffen.

Na de ontdekking werd de hele partij pakketboxen geconfisqueerd en naar het magazijn van de Market Supervisory Board (MSB) gebracht, het lokale merkinbreukbureau dat de zaak behandelt, in afwachting van de definitieve sanctiebeslissing. Ondertussen ondervroegen de functionarissen van de MSB die betrokken waren bij de vroege ochtendvlucht de ondervraagde, die op heterdaad betrapt werd. Hij bekende zijn wandaden en onthulde de gewetenloze handelaar die de neppakketten bestelde.

Het scala aan machines en apparatuur dat in de fabriek wordt aangetroffen, geeft aan hoeveel vaardighe- den tal van vervalsers tot hun beschikking hebben. Verschillende machines voor printen, lamineren, stansen, vouwen en snijden werden ontdekt. Afgezien van de 90,000-nepboxen vonden ambtenaren ook verschillende stapels ongesneden pakketten, waarvan de meeste NSK waren.

drukmachine nep verpakking china

Een drukmachine werd ontdekt in de werkplaats. Foto: Lingcheng

Vanwege de reputatie van de markt voor kwaliteit, die is gebaseerd op meer dan een eeuw van technische uitmuntendheid, is NSK een merk voor namakers geworden. De afdeling Global Aftermarket van NSK blijft het imago van het bedrijf proactief beschermen door nauw samen te werken met lokale autoriteiten over de hele wereld. Wet en orde moeten worden opgelegd aan vervalsers om NSK te beschermen tegen een verkeerde voorstelling van zaken op de markten. Valse lagers laten niet alleen eindgebruikers denken dat ze kwaliteitsproducten kopen tegen gereduceerde prijzen, ze brengen het risico met zich mee van voortijdige en potentieel gevaarlijke mislukkingen.

Meer informatie over de nep-lagersindustrie is te vinden op www.stopfakebearings.com.

De site is zowel een bewustmakingsplatform als een educatief hulpmiddel om gebruikers te ondersteunen, waardoor ze beter geïnformeerde consumenten worden.

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.