← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Europa keurt de Cogent Gold Standard Competency Framework voor de Chemische Industrie

Op een conferentie mijlpaal in Brussel kaderovereenkomst inzake onderwijs, opleiding en levenslang leren, dat op vrijdag 15 april 2011, The European Chemical Werkgevers Group (ECEG) en de Europese Mine plaatsvond, chemie en energie Workers 'Federation (EMCEF) een grond getekend -breaking akkoord over competenties en opleiding met betrekking tot de chemische sector in alle landen 27 Europese Unie baan.

De overeenkomst zal de Europese take up van de Cogent Gold Standard, een competentie kader voor baan rollen in het proces industrieën die de vaardigheden benchmark voor de prestaties van wereldklasse sets zien. Cogent, het Verenigd Koninkrijk Skills Raad voor de chemische industrie, ontwikkelde de standaard met cross-industry input.

De overeenkomst van de eerste in zijn soort in de chemische industrie en slechts de tweede in alle Europese sectoren die verband houden met opleiding, onderwijs en levenslang leren - is een sterk voorbeeld van hoe de vakbonden en de werkgevers in de chemische sector hebben gewerkt om bedrijven en arbeidskrachten te helpen door de wereldwijde economische crisis en het opbouwen van een platform voor duurzame groei.

Toekomstige behoefte aan goede opleidingen en deskundige medewerkers in tijden van demografische veranderingen en een vergrijzende beroepsbevolking was een van de bestuurders in de onderhandelingen over deze overeenkomst. Anticiperen op demografische risico's en het voorbereiden om deze uitdaging aan te pakken is een belangrijke kwestie voor de toekomst van een duurzame Europese chemische industrie.

Reinhard Reibsch, secretaris-generaal van EMCEF zei: "Deze overeenkomst is een teken van het belang dat een goed opgeleide arbeidskrachten speelt voor een op wetenschap gebaseerde productie en de chemische industrie als geheel."

Simon Marsh, Werkgelegenheid en Verkeer directeur van de CIA en de voorzitter van ECEG zei: "De overeenkomst zal helpen om een ​​verbintenis tot een Gold Standard competentieniveau in Europa te leveren."

John Holton, Cogent directeur Strategie, die de vergadering bijwoonde, voegt toe: "De waarde van de Cogent Gold Standard was direct duidelijk; beheer competentie voor een eerste lijn verantwoordelijk werd geïdentificeerd als een gebrek aan vaardigheden door veel landen en ze zijn nu van plan opleidingsprogramma's om deze kloof te dichten. "

De EU Directoraat heeft gesuggereerd dat de groep nu overwegen een Europese Skills Raad voor de chemische sector na de succesvolle werk tot nu toe.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.