← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Het kan alleen maar beter worden, maar er is meer geld nodig, zegt Siemens Industry MD

Siemens Industry UK

De productie vormt de kern van het economisch herstel in het VK, maar investeringen en een imagoverandering zijn nodig om de aanhoudende groei te ondersteunen, aldus Juergen Maier, MD bij Siemens Industry UK, die een gepassioneerde toespraak hield voor de Sheffield Metallurgical en Engineering Association in juni 2011.

Productie-output groeide met 3.6% in 2010 vergeleken met 2009 en 2010 met vroeg 2011 was het sterkste jaar voor de sector voor 16-jaren. Met deze achtergrond riep Jürgen Maier de overheid en de industrie op om samen te komen en de 'broodnodige investering in O & O, machines en vaardigheden' te ondersteunen die nodig is om ervoor te zorgen dat de verwerkende sector zijn belangrijke rol blijft spelen bij de ondersteuning van de algemene sector. herstel van de Britse economie.

Hij opende de toespraak met commentaar op de recente financiële crisis en wat hij heeft laten zien: "De economische uitdagingen waarmee het land de afgelopen jaren te maken kreeg, hebben laten zien hoe een overmatige afhankelijkheid van de financiële diensten, huisvesting en bouw en de publieke sector. kan schadelijke economische gevolgen hebben. 'Dingen maken' is absoluut noodzakelijk voor de welvaart van de natie en om een ​​veerkrachtiger, bredere economie te verzekeren.

"Hij ging verder met het onthullen van enkele mythes rond de productie in het VK:" Het grootste deel van het land bestendigt nog steeds de mythe dat Groot-Brittannië niets meer maakt. Die mensen hebben ongelijk. In feite draagt ​​de industrie ongeveer 11 procent van het bruto binnenlands product bij en stelt 3 miljoen mensen tewerk, waarmee 55 procent van alle Britse exportproducten wordt geproduceerd. Het VK is de op zes na grootste producent ter wereld, dus de productie is zeker nog steeds van cruciaal belang voor de Britse economie. ""Het VK heeft nu de mogelijkheid om hightech, geavanceerde productie terug in het hart van het Britse leven te plaatsen en meer banen en groei te verzekeren van industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, hightech engineering en koolstofarme technologie. Om ons dit echter te laten doen, hebben we investeringen nodig ", vervolgde Juergen Maier.

"We moeten niet alleen investeren in menselijk kapitaal om de uitdagingen op het gebied van engineering skills aan te gaan, maar we moeten ook investeren in R & D, fabrieken, machines en automatisering. De cijfers spreken voor zich, van de 300,000-afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk elk jaar, alleen 24,000 komt uit technische disciplines, en daarvan zijn alleen 13,000 thuisstudenten. De industrie heeft duidelijk meer nodig dan dit, vooral gezien het leeftijdsprofiel van onze Britse ingenieurs.

"De cijfers in de technische beroepsopleiding zijn nog zorgwekkender. De productiesector heeft 235,000 in de komende tien jaar nodig op leerling- / technicusniveau. Het is bemoedigend dat de overheid deze vaardigheidskloof heeft erkend en investeringen in leerlingplaatsen en beroepsroutes beloofd heeft, maar helaas hebben we een 20-jaarlange investeringskloof om te vullen.

"We moeten echter de vaak slechte perceptie van engineering en productie overwinnen en de complexiteit van routes ook verlichten tot leerlingplaatsen, waardoor we misschien meer van de nieuwe levensader van de industrie kunnen aanmoedigen om zich bij ons aan te sluiten," vervolgde hij.

Rekening houdend met de investering die ook nodig is in R & D, installaties, machines en automatisering, merkte Juergen Maier op: "Het investeringsniveau in de Britse productie-investeringsuitrusting is, en volgens de prognose, lijkt zich onder de niveaus van 2007 duidelijk voort te zetten, ondanks de aanhoudende stijging van de productie-output. De uitdaging wordt schril gepresenteerd als we kijken naar de vergelijkingen van Britse investeringen in vergelijking met investeringen in Duitsland. Het investeringsniveau in het VK daalde met 8.8 procent in 2010, ondanks een stijging van de productie met 3.6 procent terwijl Duitsland de productie-output met 4.5 procent zag groeien, maar de investeringen stegen met 9.4 procent.

"De overheid reageert op deze uitdaging door meer investeringen te doen en zich te concentreren op R & D, zowel voor producten en aan de industrie gerelateerde diensten als rond hightech-productiegerelateerde diensten en processen, met name de voorgestelde centra voor technologie-innovatie. We bevinden ons echter in de inhaalmodus. hierop, met name in vergelijking met Duitsland, waar vergelijkbare instituten een gecombineerd budget 300 hebben dat dat van het Verenigd Koninkrijk is.

"Beschikbaarheid van financiering is een andere belangrijke uitdaging, omdat investeringen in start-ups cruciaal zijn om de toekomst van de industrie te garanderen, met name koolstofarme technologieën. Aangezien deze gebieden hoge opstartkosten hebben en het risico vrij hoog is, is het onwaarschijnlijk dat banken uit de privésector het enige en juiste vehikel zullen zijn om geld uit te lenen. De door de overheid voorgestelde 'groene investeringsbank' is een geweldig idee, maar biedt slechts een beperkt startkapitaal.

"De fabrikanten spelen ook een rol bij de benodigde investering. Om duurzame groei mogelijk te maken, moet het VK de niveaus van investeringen in installaties, machines en automatisering aanpakken. Bij Siemens investeren we ongeveer 1 miljard euro per jaar in onze eigen R & D voor de automatiseringshardware en -software die we produceren en gebruiken. We moedigen anderen aan hetzelfde te doen in de hele branche.

"Ten slotte hebben we een reële kans op renaissance in productie en engineering, niet in de laatste plaats vanwege de kansen die worden geboden door koolstofarme technologieën zoals hernieuwbare energie en elektrische voertuigen. Met de voortdurende samenwerking tussen fabrikanten en de overheid om te investeren in de vaardigheden, R & D en productie-eenheden die we nodig hebben, ziet de toekomst van de productie er rooskleurig uit. "

De jaarlijkse conferentie voor de Sheffield Metallurgical and Engineering Association brengt een benijdenswaardige technologische gemeenschap samen, waarvan Siemens een grote rol speelt. 240-mensen in de regio in dienst bij Siemens VAI Metals Technologies - Siemens is gevestigd in het Sheffield Business Park en heeft nauwe banden met buren zoals het Advanced Manufacturing Research Center (AMRC) van de universiteit van Sheffield.

Siemens UK heeft 16,000-medewerkers in dienst, waarvan 8,000 werkzaam is in productie en engineering op de 13-productiesites. Het is gericht op het leveren van oplossingen voor de koolstofarme economie en is bezig met het bouwen van een fabriek voor windturbines in Hull.

Voor meer informatie, contacteer:
Caroline Brooks
Siemens VAI
Tel. 01709 726531
[Email protected]

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.