← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Royal Academy of Engineering aan eendaagse conferentie over "Liquid Air Energy hosten - Een nieuwe industrie voor UK plc?

Een zes maanden durende studie naar het potentieel van vloeibare lucht als een nieuwe en duurzame energie vector, gepubliceerd door het Centre for Low Carbon Futures, zal tijdens een eendaagse conferentie georganiseerd door de Royal Academy of Engineering op de 9th mei worden gepresenteerd.

 • Vloeibare lucht is een spannende nieuwe energie-opslag technologie die veel deskundigen geloven zou kunnen helpen voldoen aan een aantal van onze moeilijkste uitdagingen op energiegebied, waaronder energiezekerheid en transport zero-emissie.
 • De nieuwe white paper, 'Liquid Air in de toekomstige energiemix: Een nieuwe industrie voor Britse PLC, 'Onderzoekt of vloeibare lucht een geloofwaardig alternatief voor de bestaande systemen voor energieopslag en koolstofarme vervoersoplossingen kunnen bieden om beter gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en leveren energiezekerheid. Het gaat ook de potentiële economische waarde aan de Britse PLC.
 • Dit document is gebaseerd op bijdragen van een breed scala van energie-experts, waaronder wereldklasse adviesbureaus zoals Arup, Poyry en Ricardo, de Duitse producent van industriële gassen Messer, en academici van de universiteiten van Leeds, Birmingham, Strathclyde, Brighton en Imperial College.
 • Leden van de pers en het publiek zijn van harte welkom om de conferentie bij te wonen.

"Er is een dringende discussie nodig over de kansen die vloeibare lucht kan bieden door een stapsgewijze verandering van de kosten van veilige energieopslag - vooral als alternatief voor batterijtechnologieën in voertuigen - aan te bieden en een echte oplossing te bieden voor de uitdagingen van het vertrouwen op hernieuwbare energiebronnen. Van cruciaal belang is dat het VK expertise van wereldklasse heeft in zowel machinebouw als cryogenics. Er is een unieke economische kans voor ons om een ​​op het VK gerichte industrie te ontwikkelen, die beperkte investeringen in nieuwe expertise of fabriek vereist. "
Professor Richard A Williams OBE, FREng, Pro Vice-Chancellor van de Universiteit van Birmingham

Samen met de onthulling van de nieuwe studie, de conferentie zal ook betrekking hebben op de kansen en potentiële effecten van vloeibare lucht voor net en infrastructuur, industriële en transport toepassingen. Het zal ook aandacht besteden aan de productie en industrie kansen, lopende initiatieven, mogelijke toekomstige acties, en uitdagingen. Er zal panel vraag en antwoord sessies gedurende de dag.

Datum: 9th mei 2013
Tijd: Registratie van 8: 30 - 9am, conferentie inclusief lunch vanaf 9am - 5pm. Champagne receptie (gesponsord door Ricardo) en netwerken van 5pm.
Venue: Royal Academy of Engineering, 3 Carlton House Terrace, Londen, SW1
Kosten: £ 195 (student beurzen beschikbaar)

De Royal Academy of Engineering en de Institution of Mechanical Engineers hebben in de voorhoede van het debat over de opslag van energie, zowel in het Verenigd Koninkrijk en internationaal geweest. Het witte papier wordt ondersteund door een reeks ronde tafel industriële discussie zal waarvan de resultaten worden gerapporteerd aan de conferentie.

Om te registreren voor dit evenement, ga naar http://www.lowcarbonfutures.org/events/liquid-air-energy

De conferentie adviserend team bestaat uit:

 • Voorzitter - Prof RA Williams OBE FREng (University of Birmingham)
 • Prof. Nigel Brandon OBE FREng (Imperial College)
 • Dr. Tim Fox FIMechE (hoofd van Energy & Environment, Institution of Mechanical Engineers)
 • Prof Neville Jackson FREng (Chief Technology & Innovation Officer, Ricardo)
 • De heer John Leggate CBE FREng (Quintal Partners / Raeng Clean Tech Adviesraad)
 • Prof John Miles FREng (Arup / University of Cambridge)
 • De heer Jon Prijs (Chief Executive, Centre for Low Carbon Futures)

Over Liquid Air

Het Verenigd Koninkrijk heeft wereldklasse expertise in zowel werktuigbouwkunde en cryogenics. Het benutten van vloeibare lucht als een mainstream energiedrager voor gebruik op het net of in een voertuig biedt grote kansen op het gebied van de ontwikkeling van vaardigheden, productie en werkgelegenheid en een potentieel grote economische kans voor Groot-Brittannië.

Hoewel cryogene vloeistoffen op grote schaal worden gebruikt in de industrie, is hun aanvaarding als energievector nog maar net begonnen, en vloeibare lucht maakt nog geen deel uit van het reguliere energiedebat. Het potentieel lijkt echter enorm - Liquid Air-technologie is uniek in staat om laagwaardige restwarmte van bronnen zoals thermische opwekking, datacenters en industriële processen, evenals voertuigmotoren, terug te winnen en om te zetten in vermogen. Een aantal Britse organisaties ontwikkelen manieren om vloeibare lucht - of vloeibare stikstof, het hoofdbestanddeel en een gemeenschappelijk industrieel product - te exploiteren als een energieopslag met nulemissie en transportbrandstof.

Met energieopslag en nul- of gereduceerde emissiemotoren voor transport, beide geïdentificeerd als industrieën die tientallen miljarden pond en tienduizenden banen waard zijn - maar die momenteel worden gedomineerd door Amerika en Azië - een industrie in het VK die beperkte investeringen in nieuwe investeringen vereist expertise of fabriek is een belangrijke economische kans voor het VK.

Over de nieuwe white paper

Het papier 'Liquid Air in de toekomstige energiemix: Een nieuwe industrie voor de UK PLC?' beschouwt de fundamentele vragen: is er een behoefte is aan een nieuwe energie-vector; hoe werkt vloeibare lucht technologie het werk; hoe werkt het uit te voeren; is het ook economisch verantwoord is; hoe werkt het vergelijken met bestaande technologieën; hoe snel kan een vloeibare lucht infrastructuur worden ontwikkeld. Het rapport zal ook rekening houden met de potentiële economische voordelen van vloeibare lucht naar het Verenigd Koninkrijk, de impact op het klimaat emissies en energiezekerheid, en wat er nodig is van de overheid om het te helpen slagen.

De white paper zal zowel een overzicht van de ontwikkeling van vloeibare lucht nu toe, en nieuwe wegen door het analyseren van de omvang van de potentiële markt voor vloeibare lucht diensten op gebieden zoals netbalancering en transport. Het zal ook mogelijkheden om vloeibare lucht productie en consumptie te integreren in bestaande fossiele brandstoffen en industriële processen, om sterke efficiëntie te bereiken door gebruik te maken van bestaande bronnen van restwarmte en koude verkennen. Zij concludeert met een bespreking van de extra synergieën die kunnen worden bereikt door middel van een gezamenlijke up 'stikstofhuishouding'.

Over Het Centrum voor Low Carbon Futures

Het Centrum voor Low Carbon Futures is een samenwerkingsverband lidmaatschap organisatie die zich richt op duurzaamheid voor concurrentievoordeel. Opgericht door de universiteiten van Hull, Leeds, Sheffield en York in 2009 en met de Universiteit van Birmingham meedoen 2012, wordt de organisatie geleid door Chief Executive Jon Prijs. Het brengt multidisciplinaire en evidence-based onderzoek om zowel te informeren beleidsvorming en naar koolstofarme innovaties tonen. Onderzoeksthema's zijn Smart Infrastructure, Energy Systems en groene groei. Activiteiten zijn gericht op de behoeften van het bedrijfsleven in zowel de demonstratie van innovatie en de bijbehorende ontwikkeling van vaardigheden.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.