← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Royal Academy of Engineering organiseert eendaagse conferentie over "Liquid Air Energy - Een nieuwe industrie voor UK plc?

Een halfjaarlijks onderzoek naar het potentieel van vloeibare lucht als nieuwe en duurzame energievector, gepubliceerd door het Centre for Low Carbon Futures, zal worden gepresenteerd tijdens een eendaagse conferentie georganiseerd door de Royal Academy of Engineering op 9 in mei.

 • Vloeibare lucht is een opwindende nieuwe technologie voor energieopslag die volgens veel experts kan bijdragen aan een aantal van onze zwaarste uitdagingen op energiegebied, waaronder energiezekerheid en emissievrij transport.
 • Het nieuwe Witboek, 'Liquid Air in de toekomstige energiemix: een nieuwe industrie voor UK PLC, 'onderzoekt of vloeibare lucht een geloofwaardig alternatief kan bieden voor bestaande energieopslagsystemen en oplossingen voor koolstofarme transportmiddelen om hernieuwbare energiebronnen beter te benutten en energiezekerheid te bieden. Het houdt ook rekening met de potentiële economische waarde voor UK PLC.
 • De paper is gebaseerd op bijdragen van een breed scala aan energiedeskundigen, waaronder consultancy van wereldklasse, zoals Arup, Poyry en Ricardo, het Duitse industriële gassenbedrijf Messer, en academici van de universiteiten van Leeds, Birmingham, Strathclyde, Brighton en Imperial College.
 • Leden van de pers en het publiek zijn welkom om de conferentie bij te wonen.

"Er is een dringende discussie nodig over de kansen die vloeibare lucht kan bieden door een stapsgewijze verandering van de kosten van veilige energieopslag - vooral als alternatief voor batterijtechnologieën in voertuigen - aan te bieden en een echte oplossing te bieden voor de uitdagingen van het vertrouwen op hernieuwbare energiebronnen. Van cruciaal belang is dat het VK expertise van wereldklasse heeft in zowel machinebouw als cryogenics. Er is een unieke economische kans voor ons om een ​​op het VK gerichte industrie te ontwikkelen, die beperkte investeringen in nieuwe expertise of fabriek vereist. "
Professor Richard A Williams OBE, FREng, Pro Vice-Chancellor, University of Birmingham

Naast de onthulling van de nieuwe studie, zal de conferentie ook de kansen en potentiële effecten van vloeibare lucht voor net- en infrastructuur, industriële en transporttoepassingen omvatten. Het zal ook ingaan op de mogelijkheden van de industrie en de industrie, de huidige initiatieven, mogelijke toekomstige acties en uitdagingen. Er zullen panel vraag en antwoord sessies gedurende de dag zijn.

Datum: 9th mei 2013
Tijd: Registratie van 8: 30 - 9am, conferentie inclusief lunch van 9am - 5pm. Champagne-ontvangst (gesponsord door Ricardo) en netwerken van 5pm.
Venue: Royal Academy of Engineering, 3 Carlton House Terrace, Londen, SW1
Kosten: £ 195 (studentbeurzen beschikbaar)

De Koninklijke Academie van ingenieurswetenschappen en de instelling van mechanische ingenieurs hebben een voortrekkersrol gespeeld in het debat over energieopslag, zowel in het VK als internationaal. Het witboek werd gesteund door een reeks ronde tafel-debatten, waarvan de resultaten ook op de conferentie zullen worden gerapporteerd.

Om te registreren voor dit evenement, ga naar http://www.lowcarbonfutures.org/events/liquid-air-energy

Het conferentieadviesteam bestaat uit:

 • Voorzitter - Prof RA Williams OBE FREng (University of Birmingham)
 • Prof Nigel Brandon OBE FREng (Imperial College)
 • Dr. Tim Fox FIMechE (hoofd van Energy & Environment, Institution of Mechanical Engineers)
 • Prof Neville Jackson FREng (Chief Technology & Innovation Officer, Ricardo)
 • John Leggate CBE FREng (Quintal Partners / RAEng Clean Tech Advisory Council)
 • Prof John Miles FREng (Arup / University of Cambridge)
 • Mr Jon Price (Chief Executive, Centre for Low Carbon Futures)

Over Liquid Air

Het VK heeft expertise van wereldklasse in zowel machinebouw als cryogenics. Het gebruik van vloeibare lucht als een reguliere energievector voor gebruik op het elektriciteitsnet of in een voertuig biedt grote kansen op het gebied van ontwikkeling van vaardigheden, productie en banen en vormt een potentieel grote economische kans voor Groot-Brittannië.

Hoewel cryogene vloeistoffen op grote schaal worden gebruikt in de industrie, is hun aanvaarding als energievector nog maar net begonnen, en vloeibare lucht maakt nog geen deel uit van het reguliere energiedebat. Het potentieel lijkt echter enorm - Liquid Air-technologie is uniek in staat om laagwaardige restwarmte van bronnen zoals thermische opwekking, datacenters en industriële processen, evenals voertuigmotoren, terug te winnen en om te zetten in vermogen. Een aantal Britse organisaties ontwikkelen manieren om vloeibare lucht - of vloeibare stikstof, het hoofdbestanddeel en een gemeenschappelijk industrieel product - te exploiteren als een energieopslag met nulemissie en transportbrandstof.

Met energieopslag en nul- of gereduceerde emissiemotoren voor transport, beide geïdentificeerd als industrieën die tientallen miljarden pond en tienduizenden banen waard zijn - maar die momenteel worden gedomineerd door Amerika en Azië - een industrie in het VK die beperkte investeringen in nieuwe investeringen vereist expertise of fabriek is een belangrijke economische kans voor het VK.

Over het nieuwe witboek

Het papier 'Liquid Air in de toekomstige energiemix: Een nieuwe industrie voor de UK PLC?' beschouwt de fundamentele vragen: is er een behoefte is aan een nieuwe energie-vector; hoe werkt vloeibare lucht technologie het werk; hoe werkt het uit te voeren; is het ook economisch verantwoord is; hoe werkt het vergelijken met bestaande technologieën; hoe snel kan een vloeibare lucht infrastructuur worden ontwikkeld. Het rapport zal ook rekening houden met de potentiële economische voordelen van vloeibare lucht naar het Verenigd Koninkrijk, de impact op het klimaat emissies en energiezekerheid, en wat er nodig is van de overheid om het te helpen slagen.

Het white paper zal de ontwikkeling van vloeibare lucht tot nu toe samenvatten en baanbrekend werk maken door de omvang van de potentiële markt voor vloeibare luchtdiensten te analyseren op gebieden zoals netbalancering en transport. Het onderzoekt ook de mogelijkheden om vloeibare luchtproductie en -verbruik te integreren in bestaande fossiele brandstof- en industriële processen om grote efficiëntieverhogingen te realiseren door gebruik te maken van bestaande bronnen van restwarmte en koude. Het besluit wordt afgesloten met de bespreking van de extra synergieën die kunnen worden bereikt door een gezamenlijke 'stikstofeconomie'.

Over het Center for Low Carbon Futures

Het Center for Low Carbon Futures is een samenwerkende lidmaatschapsorganisatie die zich richt op duurzaamheid voor concurrentievoordeel. Opgericht door de universiteiten van Hull, Leeds, Sheffield en York in 2009 en met de universiteit van Birmingham bij 2012, wordt de organisatie geleid door Chief Executive Jon Price. Het brengt multidisciplinair en evidence-based onderzoek bijeen om zowel de beleidsvorming te informeren als om koolstofarme innovaties te demonstreren. Onderzoeksthema's zijn Smart Infrastructure, Energy Systems en Green Growth. De activiteiten zijn gericht op de behoeften van het bedrijfsleven, zowel bij het aantonen van innovatie als bij de bijbehorende ontwikkeling van vaardigheden.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.