← Terug naar de categorie Bursting & Rupture Discs

Elfab-sterren in Science Museum-tentoonstelling, die vandaag deuren opent

Elfab's breekplaat

Toonaangevende fabrikant van breekplaat Elfab speelt een hoofdrol in de tentoonstelling Make it in Groot-Brittannië in het Science Museum, dat vanochtend werd geopend door Business Secretary Vince Cable en Business Minister Mark Prisk. De tentoonstelling loopt van 24 juli tot 9 september en demonstreert het allerbeste van de Britse productie.

Elfab, gevestigd in Tyne & Wear, versloeg de concurrentie van honderden Britse bedrijven naar een plek op de tentoonstelling, die de mythe wil verdrijven dat Groot-Brittannië niets meer maakt en bezoekers informeert over de waarde van de productie voor de Britse economie .

De tentoonstelling is het resultaat van de Make it in Groot-Brittannië-campagne, een initiatief dat vorig jaar door het Department for Business, Innovation and Skills werd gelanceerd en dat is gericht op het uitdagen van verouderde opinies van de Britse maakindustrie, met een waarde van ongeveer £ 137bn aan de Britse economie per jaar en het gebruik van 2.5 miljoen mensen.

Elfab is Europa's toonaangevende producent van breekplaten, breekpanelen en bijbehorende detectie-apparaten. Deze intelligente drukontlastingssystemen beschermen mensen, installaties en apparatuur over de hele wereld. Het bedrijf levert ook unieke ontwerp-, test- en consultancydiensten voor drukbeheer. De klanten van Elfab bevinden zich voornamelijk in de chemische, farmaceutische, olie- en gas- en voedselverwerkende industrie. De technologie van het bedrijf wordt ook gebruikt in een breed scala van OEM-toepassingen, van lanceersystemen in ruimteraketten en airbags in auto's, tot cryogene systemen in bodyscanners.

Simon Keenan, Managing Director van Elfab, gaf als commentaar:

"Na maanden van planning is het fantastisch om onze expositie die de Britse maakindustrie vertegenwoordigt in het Science Museum te zien, naast iconische bedrijven als McLaren, Airbus, The Royal Mint en Sunseeker, en toonaangevende kleine en middelgrote bedrijven zoals Ultra Global.

We zijn gepassioneerd door de Britse industrie en kunnen niet wachten om mensen te laten zien wat voor een vitale industrie het echt is. De tentoonstelling is gratis en we zouden echt mensen uit het noordoosten aanmoedigen om langs te komen en ons hier te vinden. "

Zakenminister Mark Prisk zei:

"De toekomst van de productie in het VK is helder. De tentoonstelling Make it in Groot-Brittannië toont een mix van vooruitstrevende bedrijven uit een scala van sectoren, waaronder lucht- en ruimtevaart, automotive en food & beverage, die het publiek een echt voorproefje geven van wat moderne productie inhoudt, en uit eerste hand demonstreren de spannende en lonende carrièremogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. "

Linda Brewer
Elfab Ltd
Alder Road
North Shields
Tyne & Wear
UK
NE29 8SD
Tel: + 44 (0) 191 293 1234
Fax: + 44 (0) 191 293 1200
E-mail: [Email protected]
Website: www.elfab.com

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.