← Terug naar categorie Recycling en afvalbeheer

Het gerecycleerde polymeer van Axion vertelt zijn eigen Toy Story

Axion Polymers, Axpoly r-PS01, gerecycled polymeer

Axion Polymers heeft een nieuwe variant van zijn hoogwaardige gerecyclede polymeer ontwikkeld - Axpoly r-PS01 - afgeleid van afgedankt koelkastplastic dat extra gebruikersvoordelen oplevert in speelgoed en andere soortgelijke toepassingen.

Recente substantiële bestellingen voor het 100% gerecycleerde polymeer zijn het bewijs van het bekroonde vermogen van Salford om plastic te voldoen aan strenge Britse standaardtests voor BS EN 71-3, dat de specificatie voor migratie van bepaalde elementen uit de gebruikte kunststoffen dekt om componenten van speelgoed te vormen.

De BS EN 71 speelgoedveiligheidsnorm behandelt elk aspect van de veiligheid van speelgoed tegen ontvlambaarheid en toxiciteit, op hun vermogen om kleding te vangen of een kind fysiek te verwonden. De norm geeft ook de details die ten grondslag liggen aan de nieuwe EU-richtlijn inzake de veiligheid van speelgoed. Het polymeer van Axion is extern getest om te controleren of het voldoet aan de 'chemische migratie'-tests die deel uitmaken van de norm.

De BSI stelt dat 'het garanderen van veiligheidseisen en normen gelijke tred houden met de nieuwste speelgoedtrends is van vitaal belang, vooral omdat er voortdurend nieuwe materialen en productieprocessen worden ontwikkeld'.

Nadat het zijn PS01-koelkastpolystyreen voor de eindgebruiker in miljoenen plastic geëxtrudeerde potloden al met succes heeft gebruikt, heeft Axion onlangs 120-ton geleverd aan een producent uit het Verre Oosten voor een giettoepassing in de relatiegeschenkbranche. De items omvatten een tol en verzamelmagazijnminiaturen. Hoewel de afzonderlijke artikelen een laag gewicht hebben, creëert het enorme aantal eenheden dat op de markt wordt gebracht een aanzienlijke behoefte aan een gespecialiseerd polymeer om aan de toepassing te voldoen.

Na een recent bezoek aan zijn klant in Dongguan zei Axion-directeur Keith Freegard: "Het bewijzen van de EN 71-standaard was het belangrijkste orderwinnend aspect voor de uiteindelijke klant van de moulder, een grote supermarktketen in Midden-Europa. Ze hadden erop aangedrongen dat de vormgever een plastic gebruikte dat zowel 'gerecycled' was als in staat was om aan de Europese speelgoednormen te voldoen. Axpoly r-PS01 was het enige beschikbare materiaal dat in beide tellingen 'ter plaatse' was, dus we hebben de bestelling op die basis gewonnen.

"Als een resultaat hebben we hoge verwachtingen dat ons gerecyclede witte polymeer, dat in elke gewenste tint kan worden gekleurd, een bredere acceptatie zal krijgen en vragen van andere productfabrikanten op de speelgoed- of relatiegeschenkenmarkt zal verwelkomen," voegde hij eraan toe.

Steve Bell, Operations Manager van Axion, zei dat Axion nu werkt aan het voldoen aan de herziene specificaties voor de Toy Safety-norm, die in juli worden aangekondigd.

Hij zei: "Toen we Axpoly r-PS01 leverden aan een wereldwijde fabrikant van kantoorartikelen vanwege zijn assortiment duurzame splintervrije potloden, moesten we voldoen aan de speelgoednormen omdat mensen ze in hun mond stopten en kauwden.

"Het was ook belangrijk om aan deze specificatie voor Marks & Spencer te voldoen, omdat PS01 werd gebruikt als een directe vervanging voor nieuw ABS in hun nieuwe assortiment oplossingen. Omdat het polymeer afkomstig is van koelkastvoeringen die in contact komen met voedsel, zou het vanaf het begin geen potentieel schadelijke zware metalen bevatten, waardoor het ideaal is voor 'closed-loop' hergebruik in nieuwe items, zoals speelgoed, geschenken en gadgets. "

Axion Polymers won de Supplier Partnership: Polymer Producer Award in de prestigieuze Plastics Industry Awards 2012 en was ook zeer geprezen in de categorie Consumer Product Design of the Year voor het gebruik van zijn Axypoly PS01 in de Solutions-collectie.

Met een vergrootglas, key-light, 2-in-1 ijsschraper en fakkelkaart bevat de verpakking van het assortiment de 'Ik heb een koelkast'-strapline, die de' groene 'credentials van de producten benadrukte voor kopers.

Axion Polymers is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers in de recycling-en procesindustrie op de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en methoden voor het verzamelen.

Axion Polymers
Langley Road South
Salford
Manchester
M6 6HQ
Tel: 0161 426 7731 / Fax: 0161 426 7732
E-mail: [Email protected]
www.axionpolymers.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.