← Terug naar categorie Recycling en afvalbeheer

Axion's gerecycled polymeer vertelt zijn eigen Toy Story

Axion Polymers, Axpoly r-PS01, gerecyclede polymeer

Axion Polymers heeft een nieuwe variant van zijn hoogwaardige gerecyclede polymeer ontwikkeld - Axpoly r-PS01 - afgeleid van afgedankt koelkastplastic dat extra gebruikersvoordelen oplevert in speelgoed en andere soortgelijke toepassingen.

Recente aanzienlijke orders voor de 100% gerecycled polymeer zijn testament aan de bekroonde Salford-gebaseerde plastic recyclers 'vermogen om strenge British Standard testen voldoen aan NEN-EN-71 3, die de specificatie heeft betrekking op voor de migratie van bepaalde elementen binnen de gebruikte kunststoffen onderdelen van speelgoed vormen.

De NEN-EN 71 Toy Safety standaard behandelt elk aspect van de veiligheid van speelgoed van ontvlambaarheid en toxiciteit, om hun potentieel te vangen kleding of verwonden van een kind fysiek. De standaard voorziet ook in het detail dat de nieuwe speelgoedrichtlijn EU berust. Axion's polymeer is extern getoetst op de naleving van de 'migratie van chemische stoffen' tests die deel uitmaken van de standaard vormen te controleren.

De BSI stelt dat "de veiligheid eisen en normen gelijke tred houden met de nieuwste speeltje trends is van vitaal belang, vooral omdat nieuwe materialen en productieprocessen worden constant ontwikkeld '.

Na al met succes gebruikt zijn PS01 post-consumer koelkast polystyreen in miljoenen plastic geëxtrudeerde potloden, heeft Axion onlangs geleverd 120 ton tot een Verre Oosten producent voor een afgietsel toepassing in de relatiegeschenk industrie. De opgenomen posten een tol en collectable kruidenier miniaturen. Hoewel de afzonderlijke items zijn laag in de massa, het grote aantal eenheden op de markt wordt gebracht ontstaat een grote behoefte aan een specialist polymeer om de aanvraag te voldoen.

Spreken na een recent bezoek aan hun klanten in Dongguan, Axion directeur Keith Freegard zei: "Proving de NL 71 norm was voldaan was de sleutel volgorde winnende aspect voor de uiteindelijke klant van de vormgever, een grote supermarktketen in Midden-Europa. Zij hadden erop aangedrongen dat de vormgever gebruikt een plastic dat werd zowel 'gerecycled' en in staat om de Europese speelgoed normen voldoen. Axpoly r-PS01 was het enige beschikbare materiaal dat 'hit the spot' op beide punten, dus we heb de bestelling op die basis.

"Als gevolg daarvan, hebben we goede hoop dat onze gerecycleerd wit polymeer, dat kan worden gekleurd om elke gewenste tint, een bredere acceptatie en welkom vragen van andere fabrikanten in het speelgoed of relatiegeschenk markt zal krijgen," voegde hij eraan toe.

Steve Bell, Axion Commercial Operation Manager, zei Axion werkt nu aan de herziene specificaties voor de veiligheid van speelgoed standaard, die als gevolg van in juli worden aangekondigd tevreden.

Hij zei: "Toen we geleverd Axpoly r-PS01 om een ​​globale briefpapier product fabrikant voor zijn gamma van duurzame splintervrij potloden, moesten we het speelgoed normen voldoen, omdat mensen ze in hun mond en kauwen.

"Het was ook belangrijk om aan deze specificatie voor Marks & Spencer te voldoen, omdat PS01 werd gebruikt als een directe vervanging voor nieuw ABS in hun nieuwe assortiment oplossingen. Omdat het polymeer afkomstig is van koelkastvoeringen die in contact komen met voedsel, zou het vanaf het begin geen potentieel schadelijke zware metalen bevatten, waardoor het ideaal is voor 'closed-loop' hergebruik in nieuwe items, zoals speelgoed, geschenken en gadgets. "

Axion Polymers won de Leverancier partnerschap: Polymer Producer award in de prestigieuze Plastics Industry Awards 2012 en werd ook Highly Commended in de Consumer Product Ontwerp van het Jaar categorie voor het gebruik van haar Axpoly PS01 in de Solutions collectie.

Met een vergrootglas, key-licht, 2-in-1 ijskrabber en fakkel kaart, verpakking het bereik bevat de 'Vroeger was ik een koelkast te zijn' slogan, aandacht voor de producten '' groene 'geloofsbrieven aan de kopers.

Axion Polymers is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers in de recycling-en procesindustrie op de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en methoden voor het verzamelen.

Axion Polymers
Langley Road South
Salford
Manchester
M6 6HQ
Tel: 0161 426 7731 / Fax: 0161 426 7732
E-mail: [Email protected]
www.axionpolymers.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.