← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

DE CPMPLUS ENERGIEMANAGER VAN ABB WINT REGELTECHNIEK "ONTWERPEN" KEUZE "PRIJS

De cpmPlus Energy Manager-software van ABB

De lezers van Control Engineering hebben de cpmPlus Energy Manager-software van ABB geselecteerd om de 2010 Engineers 'Choice-prijs van het tijdschrift te ontvangen voor het beste nieuwe product in de categorie "Dashboardsoftware - Energie". De lezers van het tijdschrift kozen het topproduct in elke stemcategorie op basis van de technologische impact van het product, de service aan de industrie en de impact op de markt.

"Met meer dan 600-stemmen dit jaar in de Engineers 'Choice Awards, werden alle inzendingen in de productcategorieën van 29 blootgesteld aan een reeks kritische stemtechnieken. Het resultaat is dat ABB de categorie 'Dashboard Software - Energie' wint voor zijn cpmPlus Energy Manager, wat duidt op een hoog niveau van respect voor de eindgebruiker voor het product in dit snelgroeiende en belangrijke technologiesegment. We feliciteren ABB met haar succes bij het op de markt brengen van een product met zo'n hoge interesse en waarde voor de automatiserings- en besturingsengineergemeenschap, "zei David Greenfield, Editorial Director, Control Engineering.

Elke maand, in druk en online, behandelt Control Engineering de bewezen oplossingen en spelveranderende technologieën die beschikbaar zijn voor professionals op het gebied van automatisering, instrumentatie en besturing. Elk jaar houdt het magazine een wedstrijd om die producten te benadrukken die ingenieurs het meest nuttig en wenselijk vinden. Producten die zijn geïntroduceerd en beschikbaar zijn voor aanschaf op de Noord-Amerikaanse markt tussen januari, 2009 en november, 2009 zijn genomineerd voor de competitie. De lezers van het tijdschrift kregen een elektronische stemming en stemden aan het einde van het jaar voor de beste producten. Control Engineering heeft de 2010-winnaars aangekondigd in hun 2010-nummer van februari.

Het winnende product van ABB, cpmPlus Energy Manager, helpt klanten in alle sectoren en de bouwsector om hun energieverbruik op te volgen, te beheren en te optimaliseren voor maximale efficiëntie en kostenbesparingen. Het adresseert de zakelijke kant van energiebeheer door het opstellen van nauwkeurige plannen voor energiebehoeften en hiervan gebruik te maken bij de planning en optimalisering van de energievoorziening. Het nauwkeurig kunnen plannen van de energiebehoeften van een day-ahead levert aanzienlijke financiële voordelen op, vooral in de open elektriciteitsmarkt, en verlaagt uiteindelijk de energiekosten.

Energy Manager omvat ook rapportage- en analysetools die de energieverbruikspatronen van alle processen evalueren en gebieden voor verbetering identificeren.

Energy Manager is een belangrijk element in het energiebeheersingsprogramma van elk bedrijf en biedt dramatische kostenbesparingen voor klanten in alle sectoren, met name voor processen die bijzonder energie-intensief zijn, of als meerdere energiebronnen beschikbaar zijn. Mogelijkheden voor kostenverlaging zijn het grootst wanneer zowel het elektriciteitsverbruik als de prijzen in de loop van de tijd variëren, wat gebruikelijk is in de procesindustrie en in de open marktomgeving van elektriciteit. Energy Manager geeft duidelijk de kosten van elektriciteit aan en biedt ondersteuning bij het plannen van het elektriciteitsverbruik voor daluren. Het coördineert aankopen en verkopen van elektriciteit met een eigen productiecapaciteit en plant deze generatie vervolgens tijdens de piekuren, wanneer gekochte elektriciteit het duurst is, om extra kosten te besparen.

Doorgaans kan cpmPlus Energy Manager klanten helpen totale kostenreducties van 2 te realiseren tot 5 procent van hun totale elektriciteitskosten. Voor sommige procesfabrikanten kan dit worden vertaald in miljoenen kilo's die jaarlijks worden bespaard.

Energy Manager is een kerncomponent van cpmPlus (www.abb.com/cpm), de reeks toepassingen van Collaborative Production Management van ABB. cpmPlus biedt proces- en productiebeheer, geavanceerde optimalisatie- en connectiviteitsoplossingen voor de procesindustrie.

Neem voor meer informatie contact op met ABB Ltd, St. Neots, Cambs.
Tel: 01480 475 321 Fax: 01480 218 361

E-mail: [Email protected] Web: www.abb.com

ABB Meetinstrumenten

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.