← Terug naar Sensors categorie

Hoe olie- en gasboorapparatuur te verbeteren Ontwerpveiligheid en -efficiëntie

Sensata-encodermotoroplossingen voor booreiland

Sensata Technologies, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van oplossingen voor sensor, industriële besturing, energiebeheer en elektrische beveiliging, heeft een nieuw witboek gepubliceerd dat onderzoekt hoe encoders en motoren de veiligheid en efficiëntie bij olie- en gasboringen kunnen helpen verbeteren.

Recht hebben 'Wat moeten ingenieurs weten over encoders en motoren voor het ontwerpen van olie- en gasboringen, 'het nieuwe witboek legt uit hoe positiesensoren en motoren cruciale componenten zijn in olie- en gasapparatuur en moet dag in dag uit betrouwbaar functioneren in een aantal van de meest uitdagende omstandigheden.

Hoge temperaturen en druk, potentieel explosieve omgevingen, extreme trillingen, schokken, vuil en vocht maken allemaal deel uit van de dagelijkse werkomgeving bij boortoepassingen.

Scott Orlosky en Walter Smith van Sensata Technologies, de co-auteurs van het witboek, schrijven dat de regels en normen die van invloed zijn op de ontwikkeling van boorapparatuur en -systemen ook voortdurend in ontwikkeling zijn.

Ingenieurs die componenten voor de olie- en gasindustrie ontwerpen, moeten op de hoogte blijven van deze veranderingen, die vaak worden gecompliceerd door locatie en overheden. Afhankelijk van de toepassing moeten producten worden gecertificeerd voor gebruik als explosiegevaarlijke omgeving of, in situaties waarin explosie geen risico is, gespecificeerd en getest om te werken in de gegeven omgeving.

De auteurs benadrukken dat ingenieurs alleen componenten van leveranciers mogen gebruiken die kwalificatietestgegevens kunnen leveren die productprestaties aantonen in diepe booromstandigheden - waar temperatuur, druk, schok- en vibratie-extremen samen een destructieve omgeving creëren voor de werking van de apparatuur.

Ze moeten ook kunnen vertrouwen op fabrikanten die deze branche en zijn zich ontwikkelende technische, prestatie- en veiligheidseisen begrijpen.

Het nieuwe White Paper is gratis beschikbaar download hier

Sensata Technologies

Eerst en vooral is Sensata een engineering-gericht bedrijf, met een missie om ingenieurs in een breed scala van sectoren en industrieën in staat te stellen slimmere, meer verbonden oplossingen te creëren voor hun ontwerpuitdagingen

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link