← Terug naar categorie Uncategorized

Hoe metaalvervuiling bij de productie van kant-en-klare maaltijden te voorkomen

duwen inspectie

Door de steeds veranderende smaak van de consument bevatten de meeste producten tegenwoordig verschillende ingrediënten en smaakstoffen afkomstig van meerdere leveranciers. Fabrikanten van kant-en-klaarmaaltijden worden uitgedaagd met eisen voor transparantie bij het betrekken van ingrediënten om smakelijke, snelkoppelingsrecepten te maken, met behoud van voedselveiligheid in hun productielijnen.

Om schade aan het imago van het merk en extra kosten als gevolg van verontreinigingen te voorkomen, bespreekt Phil Brown, managing & sales director van Fortress Technology Europe, de risico's die exploitanten van levensmiddelen met meerdere bereidings- en kookprocessen kwetsbaarder kunnen maken en hoe dure fouten kunnen worden voorkomen.

De marktvooruitzichten voor kant-en-klaarmaaltijden in het VK zijn sterk, waarbij het marktrapport van Statista voorspelt dat de sector groeit met een CAGR-percentage van ongeveer 3.5% per jaar tussen 2019 tot 2023. Volgens het jaarverslag van Euromonitor is het VK de grootste markt voor bereide maaltijden in Europa, aangedreven door een snelle levensstijl, plantaardige alternatieven en maaltijden met gezonde verenigingen.

Fabrikanten staan ​​nu voor nieuwe uitdagingen vanwege de steeds complexere toeleveringsketens. Evoluerende problemen met betrekking tot voorschriften voor het terugroepen van producten vormen een groeiend risico voor voedselproducenten in heel Europa. Bij het betrekken van ingrediënten voor kant-en-klaarmaaltijden van meerdere leveranciers, moeten fabrikanten rekening houden met de financiën, tijd en mankracht die nodig zijn om te besteden aan effectief risicobeheer.

Grotere druk betekent dat de voedselveiligheidsnormen worden aangetast, legt Phil uit. Op basis van recente cijfers van de RPC zijn het aantal onveilige voedselproducten in het VK het afgelopen jaar met 40% gestegen van 145 naar 203. Hoewel allergiegerelateerde zorgen deze cijfers domineren, blijft een sterke toename van metaalverontreinigingen voorkomen.

Kant-en-klaar maaltijden

Risico's nemen toe

In 2019 hebben meerdere high-profile cases grip gekregen in de media. De afgelopen maanden hebben drie grote Britse supermarkten - Tesco, Lidl en Waitrose - een aantal voedselproducten teruggeroepen die mogelijk met metaal en plastic zijn besmet. Rond dezelfde tijd werden het assortiment worstenbroodjes, taarten en pasteitjes van Walls and Millers dringend uit de schappen van de supermarkt gehaald vanwege de angst dat ze metalen stukken konden bevatten.

Het stijgende percentage terugroepacties impliceert voorschriften en de huidige systemen voor voedselveiligheid zijn niet geheel in lijn met veranderingen in de steeds meer geautomatiseerde voedselproductie. Ondertussen zijn consumenten meer verbonden en leggen sociale media meer druk op voedselproducenten om ingrediëntenbronnen op te sommen.

In 2016 impliceerde 39% van de deelnemers aan de enquête van de International Food Information Council Foundation (IFIC) dat ze zouden overschakelen naar een merk dat meer diepgaande productinformatie biedt. In een herhaalde enquête in 2018 was het aantal mensen dat om dit niveau van ingrediëntentransparantie vroeg vrijwel verdubbeld tot 75%.

Aangezien de merkreputatie belangrijker is dan ooit en bezuinigingen op veiligheid op de lange termijn een dure fout kunnen zijn, benadrukt Phil het belang van strategische planning bij het selecteren van controlepunten voor voedselinspectie om de detectielijnen te optimaliseren.

Aangezien de voorspelling is dat investeringen in inspectiesystemen door voedselfabrieken doorgaan, moeten risicoprofessionals voortdurend inspectieprotocollen en hypothetische besmettingsscenario's opnieuw bekijken om mogelijke gaten in de beveiligingsketen te bekijken. Vanuit praktisch oogpunt moeten de inspectierisico's van voedselverwerking elke 12 maanden worden beoordeeld als onderdeel van een gedefinieerde HACCP-beoordeling.

Gemak zonder verontreinigingen

Gemaksmaaltijden hebben doorgaans meer productieprocessen en ingrediënten geïntroduceerd dan enig ander voedingsmiddel. Als gevolg hiervan worden de risico's op metaalverontreiniging verhoogd.

Om het in context te plaatsen, zegt Phil: “Bij een gemiddelde kant-en-klaarmaaltijden kunnen er meer dan acht productiestappen zijn tussen het betrekken van ingrediënten tot het verpakken, en meer dan vijf verschillende productcomponenten die elk nodig zijn, reinigen, schillen en inspecteren, snijden, koken, kwaliteit inspectie, smaakstof en uiteindelijk wegen en verpakken. ”

Phil adviseert om een ​​stap terug te doen en elk verwerkingspunt, de gebruikte apparatuur en elk mogelijk besmettingsscenario te bekijken. Bezoek dit voortdurend opnieuw en wacht niet tot een crisis toeslaat voordat u uw terugroepreactie ontwikkelt.

"Hoewel de meeste externe bedrijven die ingrediënten leveren uiterst ijverig zijn, geldt dat hoe uitgebreider een toeleveringsketen en de verdere inspectieapparatuur naar een hoger niveau gaat, hoe groter de risico's," voegt Phil toe.

Het bedienen van een metaaldetector om een ​​verontreiniging in zijn grootste vorm op te vangen, wordt over het algemeen gezien als de beste methode om kostbaar afval te voorkomen. In de praktijk betekent dit dat u het in het goedkoopste deel van het proces elimineert, maar u vangt het ook voordat het metaal wordt gehakt en verspreid in meerdere producten. Op dit moment zijn de kosten voor een bedrijfs- en merkreputatie aanzienlijk hoger.

Fabrikanten kunnen de prestaties optimaliseren door meerdere metaaldetectors op kritieke controlepunten in het hele proces te installeren, in plaats van een enkele, grote 'catch-all'-detector aan het einde van de lijn.

Het gebruik van stroomopwaartse metaaldetectie kan ook kleinere verontreinigingen identificeren die mogelijk niet mogelijk zijn aan het einde van het lijnsysteem. HACCP-richtlijnen stellen dat kritieke controlepunten (CCP's) zich moeten bevinden in elke stap waar gevaren kunnen worden voorkomen, geëlimineerd of tot aanvaardbare niveaus kunnen worden beperkt.

kostenbesparingen

De juiste oplossing vinden

Voor droge ingrediënten, bijv. Ongekookte rijst of bloem, zullen verwerkers vaak stroomopwaarts een inspectieconfiguratie met een grote zwaartekracht installeren. Met natte onbewerkte ingrediënten, dat wil zeggen vlees, zou een transportmetaaldetector vaak aan het begin van de verwerkingslijn worden geïnstalleerd om ferro- of non-ferrometalen, zoals roestvrij staal, te identificeren. Dit zorgt ervoor dat er geen metaal in de molen wordt ingevoerd waar het apparatuur kan beschadigen en ook kan worden gefragmenteerd in kleinere onderdelen die moeilijker te detecteren en te verwijderen zijn.

Na verwerking worden vloeistof, pasta en zacht vlees vaak door een metaaldetector met pijpleiding geleid voordat ze met andere ingrediënten worden gemengd. In de laatste fase kunnen gevulde en verzegelde bereide maaltijden vervolgens afzonderlijk of in bulk door een opening van een transportmetaaldetector worden geleid.

Een metaaldetector die meerdere frequenties tegelijkertijd kan uitvoeren, zoals de Fortress Interceptor, is ideaal voor dit soort verhoogde gemaksproducten, omdat het tegelijkertijd verschillende geleidbaarheden nauwkeurig kan inspecteren. De Interceptor overwint niet alleen de langdurige uitdaging van het 'producteffect' veroorzaakt door vocht in vlees, gevogelte, zeevruchten en zelfs veganistische kant-en-klaarmaaltijden, maar verhoogt niet alleen de inspectiegevoeligheid, maar helpt ook bij het elimineren van valse afkeuringen.

Kwaliteitsborging moet altijd een prioriteit zijn bij het overwegen van een productielijn. Veel fabrikanten negeren de waarde van geoptimaliseerde metaaldetectorsystemen voor hun bedrijf. Nul herinnert in het verleden echter niet dat een producent van bereide gerechten immuun is voor toekomstige bedreigingen. "In plaats van het 'als' te overwegen, kan het verstandig zijn om in plaats daarvan te denken aan het 'wanneer'," concludeert Phil.

Fabrikanten van kant-en-klaarmaaltijden bevatten meerdere ingrediënten van verschillende leveranciers. Waakzaamheid is essentieel om financiële schade door afval te compenseren en om de merkreputatie te beschermen. Om verdere risico's van contaminanten te beperken, zal de beslissing om te investeren in hoogwaardige inspectieapparatuur op de lange termijn dividend opleveren.

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link