← Terug naar categorie Industry News

Hinkley Point-vooruitgang zou het nucleaire programma van het VK moeten starten, zegt Unite

De vooruitgang die is geboekt bij de bouw van de kerncentrale van Hinkley Point C moet voor ministers een aansporing zijn om vooruitgang te boeken met andere Britse kerncentrales, Unite, Groot-Brittannië en Ierland, zei vandaag (vrijdag 28 juni).

Unite reageerde vandaag op het nieuws dat Hinkley Point in Somerset zijn grootste mijlpaal tot nu toe heeft bereikt, met de bouw van de betonnen basis voor de eerste reactor.

Het Franse bedrijf EDF Energy bouwt Hinkley Point, met een aandeel van de Chinese staatsbelegger CGN.

Verenig de nationale officier voor energie Peter McIntosh zei: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor Hinkley Point en toont duidelijk aan dat de Britse beroepsbevolking grote infrastructuurprojecten kan uitvoeren.

"Dit uitstekende nieuws zou als aansporing voor ministers moeten dienen om ervoor te zorgen dat Sizewell C in Suffolk en Bradwell B in Essex goed wordt ondersteund en dat de lessen die de constructie bij Hinkley Point C heeft geleerd, worden doorgegeven om deze projecten echte besparingen te bezorgen.

"Ze moeten ook kijken naar het herrijzen van de nucleaire projecten in Moorside in Cumbria, die Toshiba terugtrok van afgelopen november en Wylfa in Anglesey, waar Hitachi eerder dit jaar bouwwerkzaamheden stopzette.

"Voor de Britse regering om haar verbintenissen inzake klimaatverandering na te komen die zij met de 2016 heeft aangegaan
Overeenkomst van Parijs, dan moet kernenergie deel uitmaken van de koolstofarme energiemix.

"Het verleden van de regering met betrekking tot het energiebeleid is verwarrend en verward en moet nu de strategische focus herwinnen.

"De positieve punten gegenereerd door Hinkley Point C omvatten het creëren van bijna 4,000-banen en net zo belangrijk is het inhuren van 430-leerlingplaatsen uit de 1,000 beloofd door EDF Energy - deze hoogwaardige leerlingschappen geven jongeren echte duurzame banen en een mooie toekomst.

"We moeten EDF Energy feliciteren, want Hinkley Point C zal een belangrijk onderdeel zijn om ervoor te zorgen dat het VK voldoet aan de klimaatveranderingsverplichtingen, wat bijzonder geschikt is omdat parlementsleden onlangs een motie goedkeurden om een ​​milieu- en klimaatramp te verklaren.

"EDF voldoet aan de verplichtingen die het heeft aangegaan met betrekking tot banen, leercontracten en het gebruik van de toeleveringsketen in het Verenigd Koninkrijk."

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link