← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

Het selecteren van persluchtzuivering volgens de ISO-kwaliteitsnormen

ISO-persluchtzuivering

De internationale norm voor persluchtkwaliteit, ISO 8573: 2010, is de primaire documentatie om het selecteren, ontwerpen en uitvoeren van componenten van persluchtsystemen te vergemakkelijken.

Hi-line Industries, de Britse fabrikant van hoogwaardige persluchtzuiveringsapparatuur heeft nauw samengewerkt met de British Compressed Air Society om een ​​gids met beste praktijken voor het filtreren en drogen van perslucht te produceren.

De ISO-norm introduceert een eenvoudig classificatiesysteem voor de drie belangrijkste verontreinigingen in elk gecomprimeerd luchtsysteem: deeltjes, water en olie. Wanneer de vereiste zuiverheid van de lucht wordt gespecificeerd, moet naar de norm worden verwezen en vervolgens wordt de klasse voor elke verontreiniging eenvoudig achtereenvolgens vermeld.

Bijvoorbeeld, gecomprimeerde lucht tot kwaliteitsklasse 2.2.2 zou gelijkwaardig zijn aan een maximale deeltjesgrootte van 1 micron voor vaste verontreinigingen, een drukdauwpunt van -40 ° C of lager en 0.1mg per kubieke meter perslucht van filtratie met olieinhoud.

Hi-line Industries levert een breed scala aan energiezuinige persluchtapparatuur die voldoet aan de ISO-normen, waaronder persluchtdrogers, stikstof- en zuurstofgeneratoren, filtratieapparatuur, condensaatsystemen, warmteregeneratieve adsorptiedrogers, membraandrogers, afvoeren en servicekits.

Alle apparatuur is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen en kwaliteit en geschikt voor gebruik in een breed scala van industrieën, variërend van voedingsmiddelen, dranken, farmaceutische, medische, zuivel, automotive, elektronica en ademlucht, tot algemene productie- en engineeringvereisten.

Alle Hi-line-producten worden ondersteund door een landelijk netwerk van Hi-line-servicemonteurs voor de service en het onderhoud van luchtdrogers van alle merken, zowel adsorptie als koeling.

De gids Filtreren en drogen van perslucht (216-1) is binnenkort beschikbaar op de BCAS-website.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:

Hi-line Industries Ltd
5 Crown Industrial Estate
Oxford Street
Burton on Trent
Staffordshire
DE14 3PG

Tel: 01283 533377
Fax: 01283 533367

[Email protected]
www.hilineindustries.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.