← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Detecteren van gaslekkage van een koelcompressor

detecteren gaslekkage koelcompressor

FLIR Systems meldt hoe zijn GF304 optische gascamera is gebruikt om Freon R-124 gaslekken uit een koelcompressor te detecteren zonder de werking te onderbreken of uit te schakelen.


De meeste moderne koelmiddelen zijn organofluorverbindingen, en hoewel ze niet ozonafbrekend zijn, bevatten sommige mengsels vluchtige organische stoffen (VOC's). Freon ™ R-124 is een veelgebruikt koelvloeistof op basis van hydrochloorfluorkoolwaterstof (HCFC) die wordt gebruikt in centrifugaalkoelmachines die worden gebruikt voor voedselproductie, farmaceutische opslag en airconditioning.

Koelgassen zoals Freon R-124 zijn zeer giftig, schadelijk voor het milieu en sterk gereguleerd. Door vroegtijdig R-124-gaslekken op te sporen, hebben de exploitanten van de installatie de noodzaak voor dure koelmiddelaanvulling, verlies door bedorven product en beperkte invloed op het milieu voorkomen.

koelinstallatie compressor

Bovendien lekken de uiterst gevoelige, handbediende FLIR GF304-ingeschakelde inspecteurs om de exacte bron van dit onzichtbare koelgas te lokaliseren en te visualiseren sneller en betrouwbaarder uit dan met het gebruik van vaste sniffer-detectors en bevestigt het ook effectieve reparaties zodra ze zijn voltooid.

Voor meer informatie kunt u bezoek hier of neem contact FLIR Systems on + 32-3665-5100 / [Email protected].

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via