← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Het belang van effectieve luchtfiltratie in de farmaceutische sector

farmaceutische luchtfiltratie

De farmaceutische industrie moet zich om een ​​aantal redenen houden aan strikte regels voor de luchtkwaliteit. Dit is niet alleen een kwestie van consumentenveiligheid; het is ook van essentieel belang voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. Ze moeten niet alleen dagelijks omgaan met stof, maar ook met grondstoffen en potentieel gevaarlijke stoffen.

Laten we eens kijken naar het belang van effectieve luchtfiltratie in de farmaceutische industrie en waarom u een hoogwaardig luchtfiltersysteem als een investering in uw bedrijf moet beschouwen.

De verwijdering van besmetting die uw klanten bedreigt

Alles dat in contact komt met de geneesmiddelen kan het besmetten. Om het nog erger te maken, is het feit dat degenen die de geneesmiddelen nemen, doorgaans ziek zijn. Ongefilterde lucht bevat zaken als schimmels, virussen, bacteriën en sporen die ze niet kunnen bereiken, bovenop stof, asbest en andere stoffen die je in het gemiddelde gebouw tegenkomt.

Personeelsveiligheid

Geavanceerde luchtfiltratie is essentieel voor de bescherming van uw personeel. Goede luchtfiltratie minimaliseert het risico op het oplopen van een infectie of het inademen van chemicaliën die schade kunnen veroorzaken.

De nanomaterialen die steeds vaker in de farmaceutische industrie worden gebruikt, vormen ook een risico voor uw personeel. Ze kunnen ontsteking of longschade veroorzaken als ze worden ingeademd. Dit is de reden waarom het gebruik van HEPA-filters zoals die aangeboden door providers zoals de Korting Filter Opslaan zijn essentieel om nanodeeltjes en andere gevaarlijke stoffen uit de lucht te verwijderen.

Deze deeltjes komen zelfs vaker voor dan de meesten van ons zich realiseren, omdat het een belangrijk onderdeel is van tabletcoatings en zelfs verpakkingsbewerkingen. Medewerkers moeten ook worden beschermd tegen het residu van de farmaceutische producten die u produceert. Sporenhoeveelheden hormonen, steroïden en cytotoxinen kunnen ziektes veroorzaken als ze voor een lange tijd worden ingeademd.

Overweeg om extra luchtfiltratie-eenheden te installeren in kleedkamers, pauzeruimtes en openbare ruimtes. Hiermee worden zoveel mogelijk verontreinigingen uit de omgeving verwijderd en worden werknemers getoond dat u een veilige omgeving probeert te behouden.

Verbeterde marges in uw productie-activiteiten

Farmaceutische productie vereist zeer strenge specificaties voor luchtkwaliteit, ventilatie, temperatuur en vochtigheid. Als een van deze parameters buiten de specificatie valt, heeft de productie daaronder te lijden. Het is mogelijk dat u defecte producten moet weggooien, en dit kost veel meer dan veel plastic speelgoed dat vervormd is.

Goede luchtfiltersystemen die gemakkelijk te onderhouden zijn en alle mogelijke verontreinigingen verwijderen, maximaliseren uw productiesnelheid en productkwaliteit. De beste luchtsystemen behouden de juiste omstandigheden voor uw grondstoffen en afgewerkte producten, verlengen hun levensduur en voorkomen bederf. En het verwijdert overtollige warmte en eventuele strooivelden die worden gegenereerd door tabletvormingsprocessen.

Als u een goed ontworpen en goed onderhouden luchtfiltersysteem hebt, zullen uw medewerkers zich ook prettig voelen. Dit zal resulteren in een hogere productiviteit dan je zou zien als mensen verzanden in dure hazmatpakken of graag een droge, benauwde schone kamer achterlaten.

U vermijdt problemen zoals iemand met een allergische reactie omdat ze werden blootgesteld aan sporen van het antibioticum dat u inpakte, net zoals u hebt voorkomen dat dezelfde deeltjes de steroïden die u produceerde, verontreinigden.

Luchtfiltratie is de sleutel tot het succesvol runnen van een farmaceutisch bedrijf. Een kleine vergissing kan de besmetting van producten, werknemers of het grote publiek in gevaar brengen, waardoor het een van de meest dringende kwesties in de farmaceutische wereld van vandaag is.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.