← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Het helpen van MKB-voedingsfabrieken Cyber-Smart te zijn

bescherm digitaal kader

Terwijl de digitale transformatie bekend als Industry 4.0 begon op de fabrieksvloer, zijn niet alle fabrikanten van vandaag 'slim'. Volgens een recent onderzoek van Deloitte beoordeelt slechts 20.7% van de ondervraagde fabrikanten zichzelf als 'zeer voorbereid' op de vierde industriële revolutie. Toch zijn de voordelen voor voedsel- en drankproducenten van het integreren van verbonden technologie in hun processen goed gedocumenteerd. Slimme technologie kan organisaties helpen om weloverwogen beslissingen te nemen die van een bedrijf een voorspeller in plaats van een reactor kunnen maken.

phil brown

Phil Brown, directeur van Fortress Technology
Europa biedt een aantal cyber-slimme opties voor voedsel
MKB

Een reden die sommige voedselproducenten, met name het MKB, nog steeds ervan weerhoudt de digitale sprong te wagen, is het risico van een inbreuk op cyberveiligheid. Naarmate meer voedselverwerkende apparatuur de felbegeerde Industry 4.0-status krijgt, groeit de dreiging van datalekken.

Gelukkig zijn er stappen die bedrijven kunnen nemen om hun aangesloten apparaten te beschermen tegen hackers en andere ongewenste interferentie. Phil Brown, Managing Director bij Fortress Technology Europe legt uit wat de voordelen zijn van het overschakelen naar slimme apparatuur en hoe u het digitale raamwerk van uw organisatie kunt beschermen.

Dynamische gegevens

Digitale angst heerst nog steeds in de voedingsindustrie, met name bij het MKB. De voordelen van de overgang van on-premises, hard copy-gegevens naar een digitaal, cloudgebaseerd systeem voor voedselkwaliteitsbeheer zijn echter meervoudig - niet in de laatste plaats de verbeterde toegankelijkheid en de mogelijkheid om gegevens op een meer geavanceerde manier te beheren en te gebruiken.

Phil legt uit: “De 'slimme', verbonden metaaldetectoren van vandaag maken directe en externe toegang mogelijk, waardoor voedselproducenten de huidige apparatuurstatus kunnen bekijken en de nodige maatregelen kunnen nemen om een ​​continue, vlotte productie te garanderen. Productiemanagers kunnen operationele gegevens beoordelen en vergelijken, zodat ze trends en patronen kunnen herkennen, zoals wanneer en waar de meeste afwijzingen plaatsvinden. Hierdoor kunnen ze de productiviteit verhogen en hun operationele efficiëntie verbeteren. ”

Fortress heeft hierop gereageerd door oplossingen voor beheer op afstand te ontwikkelen. Met deze technologie kunnen voedselproducerende fabrieken met meerdere vestigingen overal ter wereld activiteiten beheren met behulp van smartphones, tablets en laptops.

Een onbeperkt aantal Fortress-metaaldetectors kan draadloos worden aangesloten met behulp van een krachtige back-end SQL om de activiteit te controleren en rapporten te genereren in PDF- of Excel-formaat. Rapporten kunnen worden geselecteerd voor een specifieke productielijn en / of tijdsperiode. Voor het bijhouden van gegevens wordt informatie over evenementen en prestaties veilig en op afstand opgeslagen voor een minimum van 10 jaar, met de optie om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 20 + jaar.

Ondersteuning van HACCP-compliance

Ondanks de vrees voor inbreuken op cyberveiligheid kunnen de risico's van het gebruik van papieren documenten zelfs groter zijn dan digitale gegevens. Niet alleen kan handmatig verzamelde informatie onjuist worden vastgelegd, vergeten of verloren, resultaten kunnen ook opzettelijk worden vervalst. Als een voedselproducent niet kan bewijzen wanneer en waar de inspectie van zijn producten heeft plaatsgevonden, kan hij dan mogelijk niet aantonen dat hij voldoet aan HACCP en kan hij worden gedwongen om een ​​hele batch opnieuw te inspecteren. Dit vertraagt ​​niet alleen de productie, in het slechtste geval kan het een terugroepactie tot gevolg hebben.

Met de slimme detectoren van vandaag zijn cloud-gebaseerde records echter direct beschikbaar om aan te tonen wanneer en waar tests hebben plaatsgevonden. Sommige modellen hebben zelfs automatische testfuncties, zoals het Halo-autosysteem van Fortress. Dit zorgt voor de betrouwbaarheid en efficiëntie van de inspectieapparatuur met minimale tussenkomst van de operator.

Producenten kunnen erop vertrouwen dat hun product goed te distribueren is, dankzij onbetwistbaar bewijs dat hun machines correct werken en dat een inspectie is uitgevoerd. Als een verontreiniging wordt gevonden, helpen deze uitgebreide digitale archieven bovendien het incident te beperken en het onderzoek te stroomlijnen door locaties en tijdschema's te elimineren.

beheer op afstand

Beheer op afstand biedt veilige, gecentraliseerde besturing van meerdere metaaldetectors

Netwerkscheiding vermindert het risico

De dreiging van een cybersecurity-inbreuk is altijd aanwezig in de verbonden wereld van vandaag en voedselproducenten van elke omvang zouden naïef zijn om te denken dat hun bedrijf geen risico loopt. Om ervoor te zorgen dat hun slimme apparatuur hen niet kwetsbaar maakt voor een aanval van externe of interne bedreigingen, is regelmatig overleg met een IT-specialist essentieel. Er zijn echter enkele eenvoudige stappen om de risico's te verminderen.

De belangrijkste verdedigingslinie is om uw netwerken gescheiden te houden. Dit kan inhouden het opzetten van een bedrijfsnetwerk, voor bijvoorbeeld financiële en HR-functies, en een industrieel netwerk dat de operationele kant regelt van het bedrijf dat de fabriek draaiende houdt.

Sinds de komst van het internet der dingen is er een toename geweest van externe bedrijven (zoals fabrikanten van aangesloten apparatuur) die toegang nodig hebben tot de interne netwerken van een bedrijf. Dit kan zijn om de gegevens te verzamelen die worden vastgelegd, om systemen en processen te verbeteren, of om de controle te openen over wat dat apparaat doet. Als een metaaldetector bijvoorbeeld een storing heeft, kan de leverancier externe toegang tot de machine vragen om deze snel op te lossen en downtime te verminderen.

Maak een DMZ

Om te beschermen tegen ongewenste bedreigingen, hetzij op het bedrijfsnetwerk (zoals toegang tot vertrouwelijke persoonlijke of financiële gegevens) of op het industriële netwerk (zoals het wijzigen van receptmixen of het overschrijven van slimme vriestemperaturen), is het raadzaam dat voedselproducenten het principe van het minste voorrecht toepassen . "Dit betekent dat een gebruiker nooit meer toegang moet krijgen dan hij nodig heeft om zijn taak uit te voeren", legt Phil uit.

Een manier om dit te doen is om een ​​derde netwerk te maken. Bekend als een DMZ, fungeert dit derde netwerk als een veilig pad tussen de interne netwerken van een organisatie en het externe netwerk, en beschermt het de interne netwerken tegen externe interferentie. Door alleen de specifieke poorten te openen die nodig zijn om op één netwerk tegelijk te communiceren, worden de rest van de gegevens en operationele controles van een organisatie omsloten en wordt een groot deel van het risico verminderd.

Verhoog de traceerbaarheid om interne bedreigingen te verminderen

Het scheiden van netwerken en het beperken van toegang door derden zou de dreiging van een externe instantie die het digitale kader infiltreert met ongeveer 90% moeten verminderen. Hoewel het risico van ransomware, phishers en hackers niet moet worden onderschat, is het grootste risico voor het MKB met betrekking tot hun aangesloten apparatuur waarschijnlijk eerder intern.

Om dit te verminderen, is het belangrijk om elk systeem te ontwerpen met traceerbaarheid in het achterhoofd. Sommige van de nieuwste metaaldetectors worden geleverd met unieke gebruikersspecifieke inloggegevens. Als een operator de operationele status of machine-instellingen wil wijzigen, moet hij eerst zijn gebruikersnaam en wachtwoord invoeren, die in een database worden opgeslagen en lokaal of in de cloud worden opgeslagen.

De mogelijkheid om informatie terug te vinden met betrekking tot de persoon die actie heeft ondernomen, wat hij heeft gedaan en wanneer hij dat deed, biedt volledige traceerbaarheid. Het vermindert ook de kans dat interne cybersecurity-inbreuken zich voordoen.

nieuwste metaaldetectoren

Sommige van de nieuwste metaaldetectors worden geleverd met unieke gebruikersspecifieke inloggegevens om interne beveiligingslekken te verminderen

De weg voor ons

Naarmate meer en meer van de apparatuur in voedselfabrieken wordt verbonden, zullen steeds meer datavolume operators en leveranciers steeds meer controle krijgen, de efficiëntie verbeteren, de voedselveiligheid waarborgen en volledige traceerbaarheid bieden.

Phil opmerkingen: “Verhoogde cybersecurity-maatregelen moeten hiermee hand in hand gaan en geavanceerder worden naarmate de connectiviteit groeit. Een tool die al veel potentie toont, is blockchain. ”

Bestand tegen modificatie is een blockchain een groeiende lijst met gecodeerde gegevens (een blok genoemd) met een tijdstempel en transactie-informatie, die kan worden gedistribueerd met nieuwe ingangen die worden toegevoegd zodra ze zich voordoen, om een ​​ketting te vormen. De gegevens worden veilig geregistreerd en opgeslagen, waardoor volledige traceerbaarheid in de hele supply chain mogelijk is.

"Voorlopig doen MKB-voedselproducenten er goed aan om te onthouden dat de grootste bedreiging voor hun cybersecurity waarschijnlijk vanuit hun organisatie komt en waar mogelijk traceerbaarheid garanderen," waarschuwt Phil "Dit, in combinatie met het creëren van afzonderlijke netwerken en investeringen in robuuste IT-ondersteuning, zou ervoor moeten zorgen dat uw bedrijf alle voordelen geniet die deel uitmaken van de verbonden wereld van vandaag, zonder de risico's."

Door: Phil Brown, directeur van Fortress Technology Europe

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link