← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Voedingsfabrieken helpen bij het maken van bewuste keuzes voor voedselinspectie, terwijl duurzaamheid wordt ondersteund

voedsel metaaldetector

Duurzaamheid omarmen is een slimme zakelijke stap. Vooral in de voedselproductie, waar de effecten van verspilling, energieverbruik en middelen zich verspreiden naar consumenten in de reguliere samenleving, waardoor ze hun besluitvormingsproces beïnvloeden.

Vooral voor Gen Z komt milieubewustzijn veelvuldig voor. Nu de Millennials een kwart van de wereldbevolking uitmaken, zal hun koopkracht een duidelijke impact hebben op het toekomstige consumentenlandschap. Kenmerkend is dat millennials waarde hechten aan gemak. Toch willen ze ook meer geïnformeerd zijn over bedrijfspraktijken, waarbij 81 procent ook het achtergrondverhaal wil weten van waar hun voedsel vandaan komt. Het ontgrendelen van deze millennial mind-set zou de sleutel kunnen zijn voor fabrikanten die circulair economisch succes behalen, meent Phil Brown, Europees Managing Director bij Food Inspection Specialist Fortress Technology.

Als een duizendjarig bedrijf zelf - Fortress begon met de productie in het Verenigd Koninkrijk in 2011 - de basisprincipes van het bedrijf, betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en Never Obsolete commitment blijven voedselproducenten over de hele wereld helpen hun duurzaamheidsgame te verhogen.

Phil is van mening dat het kiezen van meer duurzame productiemethoden een veelzijdige aanpak vereist. Met 90% Fortress-metaaldetectoren verkocht aan voedselfabrieken, "verlengt u de levensduur van apparatuur en optimaliseert u Return on Investment (ROI), wat uw belanghebbenden op het gebied van duurzaamheid blij maakt", zegt hij.

"Veel grotere voedselproducenten ondervinden tegenwoordig onder druk van beleggers om hard bewijs te leveren van duurzame acties," hoogtepunten Phil. "Het betekent dat je niet alleen kunt claimen dat je duurzaam bent; je moet het bewijzen en rubberen stempelen. "

Voor voedingsfabrieken is demonstreren, laat staan ​​het kwantificeren van duurzaamheid, vaak de grootste uitdaging. Zelfs het woord zelf betekent verschillende dingen voor verschillende generaties, van milieuvriendelijk tot organisch, ethisch tot transparant. Een andere uitdaging is de splitsing over wat duurzaamheid is tussen consumenten en de industrie. Dit is deels te wijten aan het feit dat er zoveel aspecten op de agenda staan ​​- van milieuvriendelijker zijn door het verminderen van het energieverbruik en de koolstofvoetafdruk, tot het aanpakken van de hoeveelheid voedsel die op de vuilstort terechtkomt.

upgrade metaaldetectoren

Sinds 1996 heeft Fortress voedselproducenten de optie gegeven om metaaldetectoren te upgraden in plaats van een perfect functionerende set weg te gooien.

Een blijvende erfenis

Vandaag de dag zijn elektronische en industriële machines niet ontworpen om eeuwig mee te gaan, laat staan ​​om op te waarderen. Componenten zijn gelijmd op moederborden. Smartphones zijn verzegeld. Digitale bedieningspanelen worden verwijderd wanneer de pixel sterft. Het geproduceerde afval is enorm en de ecologische voetafdruk nog groter. Als ze op een stortplaats worden gegooid, kunnen er gevaarlijke stoffen uitlekken waardoor bodem- en waterverontreiniging optreedt. Dit kan schadelijk zijn voor dieren in het wild en voor de gezondheid van de mens.

Naar schatting heeft het VK in 33.1 maar liefst 2016 miljoen ton bedrijfs- en bedrijfsafval geproduceerd. Rond 80% werd gegenereerd in Engeland. Het actieplan voor circulaire economie van de EU wijst op kritieke grondstoffen als een nieuwe focus voor het afvalbeleid. Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) is momenteel een van de snelst groeiende afvalstromen van de EU - groeit met 3 naar 5 procent per jaar.

Het afvoeren van out-moded industriële voedselproductiemiddelen kan bijzonder complex zijn. Het vereist meestal de steun van gespecialiseerde organisaties. Omdat de meeste metaaldetectoren rollen erin hebben ingebed, is het nog moeilijker om componenten terug te winnen en te recyclen wanneer een machine de afvalstroom binnenkomt.

Geruststellend, met het juiste onderhoud, kan een goed gebouwde voedingsmetaaldetector 20 + jaar draaien. Machinevernieuwing gaat niet langzamer. Er komen altijd snellere, efficiëntere en geavanceerde technologische oplossingen op de markt. Maar dat betekent niet dat u de perfect functionele set voortijdig moet verwijderen omdat deze niet voldoet aan de nieuwste retailinspectienormen of -voorschriften.

Vanaf het begin zijn alle ontwikkelde Fortress-technologieonderdelen ontworpen met achterwaartse compatibiliteit in het achterhoofd. Tot aan de zoekkop kunnen onderdelen worden vervangen door de nieuwste grootste revisie van een onderdeel, of een metaaldetector kan zelfs worden geüpgraded naar een nieuwer model. "Vorig jaar werd een van de eerste machines die ooit door ons Canadese moederbedrijf werd verkocht, opgewaardeerd van een analoge metaaldetector zonder digitale bediening naar het huidige Stealth-hardwareplatform," merkt Phil op. "Deze oude metaaldetector blijft net zo efficiënt werken als de dag dat deze in 1996 werd geïnstalleerd. Het heeft nu echter de nieuwste hardware- en softwarefuncties van de Fortress Stealth. "

Een nieuwe vorm geven aan de circulaire economie

Het creëren van een economie die regeneratief, veerkrachtig en fit is voor de lange termijn, versterkt de Fortress-filosofie. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid R & D-inspanningen gericht op het ontwerpen en inzetten van Never Obsolete metaaldetectoren. Het is nu het unieke verkoopargument van het bedrijf, dat wordt gewaardeerd door elke klant.

Om voedselfabrieken te helpen verschuiven van een 'take, make and dispose'-bedrijfsmodel, heeft Fortress vorig jaar zijn vlaggenschip Phantom metaaldetector opnieuw gelanceerd. Nu, als toekomstige productievereisten en de codes van de verkoper dit eisen, kan het instapaanbod worden uitgebreid met de specificaties voor gegevensverzameling en uitbreidbare I / O met het Stealth-model in het middensegment van het bedrijf.

Fortress maakt ook gebruik van AI om voorspellend machine-onderhoud te verbeteren, een nieuw onderzoek dat onlangs door de Ellen MacArthur Foundation is gepubliceerd en door Google wordt gesuggereerd, zou inefficiënties in wereldwijde toeleveringsketens kunnen wegnemen.

Om flexibele productie te ondersteunen en een slimmere machinebewaking te bieden, introduceerde het bedrijf een eenvoudige methode waarmee voedingsfabrieken de prestaties van een groot aantal metaaldetectoren kunnen volgen. De Remote Management Software (RMS) is van mening dat het de eerste webbrowser op het gebied van inspectiemachines is en verbindt meerdere Fortress metaaldetectoren door gebruik te maken van machine-to-machine (M2M) communicatie via LAN.

Een onbeperkt aantal Fortress-metaaldetectoren kan draadloos worden verbonden met behulp van een krachtige back-end SQL om de activiteit in realtime te volgen via een webvriendelijke interface. Individuele en vergelijkende rapporten kunnen in PDF- of Excel-formaat worden gegenereerd.

RMS is beschikbaar als een optie op alle Fortress Stealth metaaldetectoren. Het is standaard op het Interceptor-bereik geïnstalleerd. In overeenstemming met de 'Never Obsolete'-verplichting van Fortress, kunnen bestaande stealth-metaaldetectoren in het veld ook software-upgrades uitvoeren om verbinding te maken met bestaande compatibele Stealth-metaaldetectoren.

nooit achterhaald

Never Obsolete blijft het meest unieke verkoopargument van het bedrijf, gewaardeerd door klanten over de hele wereld.

Meer voedsel voor gedachten

Internationale initiatieven zoals SAVE FOOD hebben ertoe bijgedragen dat het probleem van voedselverlies op de politieke agenda is komen te staan. In de hele waardeketen is er een gezamenlijke inspanning geleverd om de wegwerpgedachte van mensen aan te pakken.

Ongeveer een derde van het voedsel dat jaarlijks in de wereld wordt geproduceerd voor menselijke consumptie - ongeveer 1.6 miljard ton - raakt kwijt of verspild. Dat is genoeg om in de toekomstige wereldwijde voedselbehoeften te voorzien. Het is duidelijk dat voedselverspilling de meest voor de hand liggende duurzaamheidsagenda is.

De uitdaging nu is dat productieprocessen doorgaans meer gericht zijn op het optimaliseren van de beschikbaarheid van apparatuur en lijnsnelheden dan op het implementeren van KPI's om voedselverspilling te meten. Buitensporige niveaus van valse afkeuring zijn een gebied waar voedselproducenten kunnen profiteren van de meest recente innovaties van metaaldetectoren.

Fortress schat dat oneigenlijke productafwijzingen kunnen oplopen tot meer dan £ 14,000 voor elke voedsellijn, afhankelijk van de omvang van het probleem. Het Interceptor-assortiment helpt om dit duurzaamheidsdoosje aan te vinken door het probleem van het producteffect aan te pakken dat meer voorkomt in natte of geleidende producten zoals vlees, zuivel en gebakken brood.

Kritiek is dat valse afwijzingen niet alleen het fysieke afval beïnvloeden waar goed voedsel wordt weggegooid. Lagere fabrieksopbrengsten kunnen de kosteneffectiviteit van een hele operatie ondermijnen, terwijl herhaalde stilleggingen en het oplossen van problemen onnodige kosten met zich mee zullen brengen.

Concluderend zegt Phil: "Duurzaamheid kan niet worden overwogen op één enkele meeteenheid alleen. Er is echter veel te zeggen, vanuit vele milieustandpunten, over het uitstellen van vervangende aankopen van wat dan ook, niet alleen metaaldetectoren. Als voedselproductiefaciliteiten machines uit de afvalstroom kunnen houden en de extra milieukosten van het maken van iets nieuws kunnen vertragen, is dat een verantwoordelijke afvalstewardship. Het is ook een grote tik voor elke voedselproducent die streeft naar het behalen van zijn duurzaamheidsdoelstellingen. "

www.fortresstechnology.co.uk

____________

[1] US Census Bureau's International Database

[2] https://www.nielsen.com/content/dam/corporate/us/en/images/news-trends/2016-newswire/millenial-mindset-infographic.jpg

[3] https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/746642/UK_Statistics_on_Waste_statistical_notice_October_2018_FINAL.pdf

[4] http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2017/581913/EPRS_STU%282017%29581913_EN.pdf

[5] https://www.ellenmacarthurfoundation.org/publications/cities-and-circular-economy-for-food

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link