← Terug naar je mening categorie

Houdt u gelijke tred met uw processen en met uw branche?

Continue verbetering

Technologie kan u helpen bovenop de dynamiek te blijven die zich in een staat van constante verandering bevindt

Als beoefenaars kunnen we allemaal een beetje grappig zijn als het gaat om energiebesparing - over het algemeen bewust van energieverbruik tijdens het werk, maar items achterlaten en kamers branden, zelfs wanneer ze niet thuis worden gebruikt.
Misschien zijn dat alleen ik en mijn kinderen! Hoe dan ook, er is enige logica in dit ogenschijnlijk hypocriete gedrag. Ten eerste zijn de systemen die worden gebruikt in de meeste productieomgevingen van industriële omvang en ze doen de energietrekking van apparaten die doorgaans in woningen worden gevonden, dwergen. Ik heb gemerkt dat - zoals ik - andere beoefenaars de neiging hebben om zich te concentreren op het minimaliseren van het gebruik van systemen die de grootste hoeveelheid energie verbruiken.

Sommige van die systemen zijn enorm en eenvoudigweg moeilijk te negeren. En ten tweede - nou ik weet niet zeker of er een tweede is - misschien is er een gedeelde "niet zweten de kleine dingen" mentaliteit. Kleinere systemen kunnen evenveel tijd en energie kosten om op te lossen, ook al bieden ze maar een fractie van de besparingen. Terwijl ik schrijf, kan ik je horen zeggen: Maar wat als we het allemaal gedaan hebben?

Als field services engineer heb ik bij allerlei productiefaciliteiten gewerkt. Vaker wel dan niet is mijn focus geweest op analyse en optimalisatie van procesbeheersing. Hoewel ik over de hele wereld en in de meeste productiesector heb gewerkt, heb ik hetzelfde gehoord van fabrieksmedewerkers over het afstemmen van hun PID-controllers: we hebben niet gekeken sinds de fabriek in bedrijf werd gesteld. En - Ahem! - ze draaien prima !!!

Het is alsof de logica voor het beheer van het energieverbruik van een installatie moet worden toegepast op PID-controllers: concentreer u gewoon op wat u in het kort kunt zien. Hier is een gedachte: hoeveel van uw kantoren zijn de laatste jaren achteraf uitgerust met LED-verlichting? Werkten de vorige lampjes niet goed?

Voor velen in de industrie zijn PID-controllers een "zwarte doos". Om te beginnen zijn ze vrijwel onzichtbaar. PID's bevinden zich binnen de programmeerbare logica-controllers die vaker wel dan niet zijn ondergebracht in een afgesloten kast. Ten tweede - en in dit geval is er feitelijk een tweede - een ongelukkig percentage van PID's is afgestemd met niets meer dan de basisparameters die worden aanbevolen in de snelstartgids van de leverancier. In dergelijke situaties wordt geen rekening gehouden met het unieke gebruik van de individuele PID, of het nu gaat om het regelen van een langzaam bewegend temperatuurproces, een snel reagerend flow-loop of een andere toepassing.

Houd in gedachten: het afstemmen van een lus om snel te werken, omdat het kan, is zelden een goede strategie. Ten slotte kunnen veel afstemmingsmethoden zowel verwarrend als tijdrovend zijn. Wanneer de dagelijkse lijst van taken hoog is, is het enigszins begrijpelijk wanneer het personeel ervoor kiest iets anders aan te pakken dan te strijden met verborgen controllers en hun eigenaardige algoritmen. Er zijn nog genoeg andere projecten in zicht, toch?

De ironie is dat aandacht schenken aan de PID-regelaars van een plant en routinematig corrigeren voor prestatieproblemen een aanzienlijke, positieve impact kan hebben. Die reden alleen al leidt ertoe dat steeds meer procesfabrikanten fabrieksbrede diagnostische hulpmiddelen inzetten die de prestaties van de PID-regellus benadrukken. Overweeg deze punten:

 • Dynamiek verandert ... en dus loop-tunings
  Geloof me! Lussen die 6 jaren geleden in bedrijf werden gesteld, presteren nu anders. In feite reageerden ze waarschijnlijk anders op de procesdynamiek binnen 6 maanden na ingebruikname.

  Hoewel het potentieel moeilijk is voor sommigen om te waarderen, wordt het als "beste praktijk" beschouwd om de PID-regellussen van een plant elke 6-maanden af ​​te stemmen of ten minste te kijken naar hun prestaties ten opzichte van het huidige proces. Dit zorgt ervoor dat de coëfficiënten van elke controller rekening houden met vervuiling of corrosie van het vat, verschillen in grondstof, seizoensveranderingen die invloed hebben op de temperatuur en / of vochtigheidsgraad in de fabrieksomgeving.

  Alle barista's die daar zijn, zullen je vertellen dat zelfs zij het maalproces veranderen terwijl hun dienst vordert om rekening te houden met veranderingen. PID-bewakingstools analyseren actief veranderingen in oscillaties en ander dynamisch gedrag om regelkringen te identificeren waarvoor tuning nodig is. De goede zullen zelfs nieuwe, nauwkeurige afstemcoëfficiënten uit de bestaande gegevens van uw installatie aanbevelen.

industriële grafiek
 • Raak niet blindelings ... anticipeer op mechanische storingen
  De meeste installaties vertrouwen op honderden kleppen, dempers en andere mechanische apparaten om de controle te behouden tijdens de productie. Terwijl Stiction het leidende mechanische probleem is waar procesingenieurs mee te maken hebben, hebben weinigen de mogelijkheid om Stiction te identificeren en corrigeren voordat het de uptime beïnvloedt.

  Er is een schat aan informatie in de procesgegevens van een installatie die kan worden gebruikt om proactief proactief mechanische problemen te identificeren. Stiction monitoring en -correctie is er één die directe prestatieverbetering geeft en het is niet moeilijk om in big data-sets te vinden wanneer u de juiste tools gebruikt. Als uw klep niet doet wat hem gezegd wordt, hoe kan uw proces dan mogelijk op optimaal niveau presteren? Controlekoppelingsoplossingen maken gebruik van KPI's zoals Output Travel, Output Reversals en - u raadt het al - Stiction om te bepalen wanneer een mechanisch probleem aanwezig is.
 • Iedereen aan boord ... de IIoT-trein verlaat het station
  Fabrikanten adopteren technologie sneller dan ooit en ze zijn op zoek naar hun bestaande bronnen van installatiegegevens om een ​​duurzaam concurrentievoordeel te creëren. Lagere kostensensoren, snellere processors en krachtige analyses voeden het industriële internet der dingen (IIoT) en de druk om meer te doen met minder geld.

  Feit: Verbeterde prestaties van de regelgevende besturingssystemen dragen bij aan minder productieverlies en energieverbruik, minder kwaliteitsgebreken, meer doorvoer en hogere opbrengsten. Het onthullen - laat staan ​​het realiseren - van deze voordelen is een uitdaging voor de meeste procesfabrikanten, gezien de complexiteit van hun automatiseringsomgeving en de groeiende verantwoordelijkheden van technische en onderhoudsteams. De rapporten, waarschuwingen en statistieken die bij de meeste controlepakketten voor controleprogramma's van de controller zijn opgenomen, stellen die teams in staat om problemen en downtime een stap voor te blijven.
industriële IOT

In het begin merkte ik op hoe we beoefenaars een grappige partij kunnen zijn als het gaat om energieverbruik. In de naam van volledige openbaarmaking ben ik volledig schuldig aan het zijn van een energievarken thuis, hoewel ik fabrieksbeheersers vaak terechtstel voor buitensporige guzzlers in hun fabriek. Als een evangelist van PID-besturing weet ik dat dat zo is zoveel te winnen bij het gebruik van technologie en van toepassing een systeembrede aanpak voor fabrieksbrede optimalisatie. En aangezien er geen tweede punt is, heb ik thuis nog een paar lampjes om thuis te laten! Ja - nogmaals - Ik hoor je zeggen: Maar wat als we het allemaal gedaan hebben!

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien geeft inzicht in procesbeheersing en automatisering die zijn oorsprong vindt in zijn ervaringen in de militaire luchtvaart, offshore-olie en -gas, precisie-farmacie en de vervaardiging van halfgeleiders. Zijn opleiding aan de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019